Print this Post


LA OLT, SINTAGMA „PNL – FRATELE MAI MIC AL PSD” TREBUIE SĂ DISPARĂ!

Vor sau nu vor pesediștii din Olt, evenimentul electoral girat, recent, la Slatina de Liviu Voiculescu, președintele en-titre al PNL Olt, a pus plumb în picioarele liderilor marcanți ai celor trei roze. Obișnuit cu un PNL servil și veșnic îndatorat lor, pesediștii de la Olt nu s-au așteptat din partea liberalilor indigeni la o manifestare politică de anvergura celei care a fost organizată și găzduită de staff-ul lui Liviu Voiculescu, la care au participat, alături de alte căpetenii liberale, Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Marian Jan Marinescu, Siegfried Mureșan, Gigel Știrbu și alții…

Beneficiind de anumite cozi de topor, pe care, din păcate, pentru PNL, pesediștii le-au infiltrat în PNL, conducerea PSD Olt a luat act, cu îngrijorare, de amploarea și popularitatea pe care PNL a căpătat-o, în rândul electoratului slătinean, odată cu descălecarea lui Rareș Bogdan în Cetatea de scaun a lui Vintilă Vodă… Pesediștii au înțeles că nu e de glumă cu noul PNL Olt și, mai ales, că Liviu Voiculescu, secondat de „generalii” săi, nu e dispus să meargă pe vechile cutume useliste instaurate de-a lungul timpului între PSD și „fratele lor mai mic – PNL”.

rares bogdan liExistă un punct terminus în tot și-n toate, iar noua echipă a PNL Olt, cu Marian Vasile și Daniel Tudor, a simțit pulsul istoriei și nu vor să mai amâne, sub nicio formă, un succes liberal care bate și la ușa românilor din Olt.

Dar, vorba ceea: „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă”. PSD Olt, ca întreg PSD-ul, este ca un leu rănit care are încă forța și mijloacele materiale să întoarcă mersul vremii, prin tehnicile lor insurecționale pe care unii dintre liberali le știu pe de rost, de pe vremea când erau aliații PSD.

Asta se poate întâmpla, oameni buni, dacă Liviu Voiculescu și oamenii săi de încredere sunt șantajabili și dacă mai stau cu mâna întinsă la PSD, din motive ori personale, ori legate de anumite finanțări pentru comunele pe care le reprezintă. E de preferat, acum, ca toți primarii liberali trădători, să se căiască de faptul că au trădat și să intre în opoziție cu stăpânii lor, cărora le-au pupat dorsalele…

Personal, cred că Liviu Voiculescu nu va ceda și spun asta pentru că, din sursele sigure pe care le am, el este bine văzut la Centru, de Orban, de Rareș Bogdan și de ceilalți mahări liberali, cărora le-a promis loialitate până la capăt. El are în spate o mentalitate a ordinii și disciplinei, aproape cazonă și un mandat de primar aproape de final, prin care comuna Cungrea a cunoscut, pentru prima dată de la Revoluție încoace, ce înseamnă ca un primar să fie în serviciul comunității și nu comunitatea în serviciul primarului.

Îngrijorarea PSD are, deci, temei, având un adversar de talia lui Voiculescu, la care se adaugă și alizeul antipesedist care se manifestă la nivel național. Repet, însă, președintele PNL Olt trebuie să-și miroase, cât nu e prea târziu, trădătorii, să-i „ejaculeze”, în stil Vanghelian și, mai ales, să selecteze un candidat serios pentru Primăria Slatina. Să șteargă acest stigmat dat de sintagma „PNL – fratele mai mic al PSD”, care dăinuie de la Revoluție încoace. Altfel… sapa și lopata… sau Adio, EUROPA!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/la-olt-sintagma-pnl-fratele-mai-mic-al-psd-trebuie-sa-dispara/