Print this Post

Paul Stănescu, senator PSD de Olt:

La rectificarea următoare de buget localitățile, UAT-urile, care sunt în deficit, suplimentări de fonduri

Recent, Paul Stănescu – senator PSD de Olt – a declarat, în plenul Parlamentului, faptul că, la următoarea rectificare de buget, localitățile, Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) care sunt în deficit, vor primi suplimentări de fonduri.

„Trebuie făcute anumite corecții și eu cred că, la nivelul conducerii partidului, se va lua o decizie și la nivelul Guvernului. În primul rând, la rectificarea următoare de buget, localitățile, UAT-urile, care sunt în deficit, să le putem suplini”, a declarat Paul Stănescu.

Cosmin Marinescu, consilier prezidențial pe Politici Economice și Sociale, a afirmat faptul că, primăriile vor întâmpina dificultăți. Anumite măsuri de protecție socială vor afecta funcționarea administrațiilor locale. De asemenea, acesta a mai vorbit și despre faptul că, după ce Guvernul a stabilit că Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) primesc 60% din cotele defalcate din impozitul pe venit, Executivul a transferat plata servicii sociale către administrațiile locale.

paul stanescu linia intai iun 2018La nivel național, asistența socială transferată bugetelor locale necesită, în 2019, cheltuieli de circa 6,5 miliarde lei. Consilierul prezidențial este de părere că sumele din TVA de echilibrare cresc anul acesta cu 4 miliarde lei față de 2018, de la 7,5 miliarde – inclusiv alocările din Fondul de rezervă, la 11,4 miliarde lei.

Declarațiile celor doi vin după ce, în ultima perioadă, mulți primari din țară și-au exprimat nemulțumirile față de alocările Guvernului. Primarii sunt nemulțumiți de sumele insuficiente pentru investițiile pe care și le doresc pentru comunitățile pe care le conduc.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/la-rectificarea-urmatoare-de-buget-localitatile-uat-urile-care-sunt-in-deficit-suplimentari-de-fonduri/