Print this Post

  Daniel Tudor, viceprimar al orașului Scornicești:

  Le doresc oamenilor din Scornicești și satelor aferente sănătate și să trecem, împreună, cu bine, peste această perioadă dificilă pentru noi toți!

  D-le viceprimar, se pare că PSD, adversarul dvs. clasic în Parlament, vrea să schimbe modul de a decide asupra alegerilor și să ia această decizie asupra majorității. În acest caz, există riscul ca alegerile locale să nu se mai țină în septembrie?

  Din câte știu, și data alegerilor locale a fost stabilită tot de către Parlament. Toate partidele, la acea dată, au fost de acord, prin vot, ca data să fie 27 septembrie. Am văzut că bătălia și interesul mare a fost pentru alegerile parlamentare. Din punctul meu de vedere, cred că și PSD-ului îi convine ca alegerile locale să aibă loc la termen, pe 27 septembrie. Însă, ei cred că vor ca cele parlamentare să fie duse spre primăvară, cât mai departe, în ideea lor că aceia care sunt la guvernare acum vor avea de suferit, din cauza riscurilor și a acestei situații nefericite, prin care trecem cu toții, cu această pandemie.

  Din punctul meu de vedere, nu este acesta un criteriu, pentru că cine are, cât de cât, rațiune și conștiință, ca să analizeze această situație și să vadă, obiectiv, clar, că nu a fost una prea fericită pentru un partid care se află la guvernare, care a făcut tot ce au făcut țările civilizate, în privința stopării virusului. Nu pot să spun că aș fi fost curios, dar aș fi vrut să văd, totuși, ce ar fi făcut, în această situație, PSD, mai ales cu ultima formulă de guvernare și, mai ales, cu ultima formulă de conducere, cu premierul Viorica Dăncilă. Însă, mi-e teamă să mă gândesc la acest aspect. Cred că ar fi fost un dezastru.. Numai la guvernare să nu fii, în această perioadă. Din punctul meu de vedere, situația a fost gestionată mai mult decât bine de actuala guvernare.

  daniel tudor scornicesti 794 netAșadar, credeți că alegerile locale se vor ține în septembrie…

  Sigur că da. Bineînțeles că acest lucru ar putea fi influențat de evoluția acestui virus, însă eu sunt optimist în ceea ce se va întâmpla de aici încolo. Văd situația, și acum, și pe viitor, că va fi sub control. Sigur, atât cât se poate spune „sub control”, deoarece, în acest moment, avem un număr destul de ridicat de cazuri. Însă, trebuie să urmărim și faptul că, în ultima perioadă, s-au făcut un număr mult mai mare de teste. Se urmărește să domolim, prin toate aceste măsuri, răspândirea acestui virus. Sunt încrezător, spun asta încă o dată, și cred că, în scurt timp, lucrurile o să înceapă să meargă pe un făgaș descendent.

  Vă pregătiți pentru alegerile locale. Dvs. ați rămas bătut în cuie, veți candida pentru Primăria orașului Scornicești. În acest moment, cum stați cu „trupele electorale” și cu strategia?

  Având în vedere această perioadă dificilă, bunul-simț ne-a obligat să stăm mai distanțați fizic de tot ceea ce înseamnă clasă socială. Știm foarte bine măsurile pe care a trebuit să le respectăm și noi. Însă, pe lângă faptul că facem administrație pentru cetățeni, am găsit timp și pentru latura politică. Trebuie să recunoaștem că suntem și politicieni, nu numai administratori. Era o vorbă: omul contemporan e obligat să facă politică… Așa este. Suntem pregătiți. Echipa de campanie este pe poziție, așteptăm startul campaniei. În acest moment, ne aflăm la stagiul strângerii de semnături. Avem un număr mai redus de semnături, tot din cauza acestei pandemii. Știm foarte sigur că a fost redus numărul de semnături. În următoarea perioadă, vom monta bannerele și, în ultima lună, după 28 august, începe campania efectiv. Pentru acest lucru suntem pregătiți. Echipa, structura de bază a organizației Scornicești este, în acest moment, completă și este pregătită pentru ce va urma.

  Contracandidații dvs., cum se prezintă?

  Eu am o logică a mea și am transmis-o, de fiecare dată, și echipei mele, în ședințe și întâlnirile Organizației PNL Scornicești. De obicei, nu privesc în grădina și-n ograda altuia. De obicei, mă interesează strict ce am de făcut eu și ce avem noi de realizat ca obiective. Însă, din surse, din discuții, ceea ce a reieșit, în prim-plan, în partea adversă, lucrurile cred că s-au limpezit în privința candidatului. Și-au stabilit și ei candidatul, pentru că, până de curând, nu aveau unul. Au stabilit acest candidat pentru alegerile locale. Le urez succes și să câștige cel în care oamenii au cea mai mare încredere.

  Am văzut o declarație a unui fost adversar al PNL, nu al dvs. personal, care spunea: „Mă înscriu la ALDE, dar eu rămân pesedist, pentru că sunt pesedist!”. Cum traduceți această declarație?

  Nu am înțeles-o nici eu. Însă, am observat că are o problemă cu actualul candidat al PSD, un candidat care, din ceea ce a spus dumnealui, nu l-ar fi sprijinit, la momentul alegerilor din 2016, când acest Florin Trașcă, despre care vorbim, a candidat la funcția de primar, și are motivele dumnealui, întemeiate, aș spune, pentru că nu are încredere și nu poate merge alături de acest om. Faptul că rămâne pesedist și este la ALDE, asta nu înțeleg. Dar nu-i nicio diferență. Uneori, chiar mi se pare că membrii ALDE sunt mai pesediști decât pesediștii. Uitați-vă în Parlament: cei din ALDE s-au dus în brațele PSD, fără nicio jenă, spunând că sunt de dreapta…

  Aveți și o responsabilitate la nivel de județ, sunteți prim-vicepreședinte. Care sunt sarcinile legate de județ?

  Ca responsabilitate, am zona de nord a județului. În acest moment, avem identificați toți candidații pentru funcția de primar. În perioada următoare, urmează să stabilească, fiecare, lista de consilieri locali. Sperăm că vom reuși ca mandatul de primar, în urma alegrilor locale, să fie obținut de cât mai mulți candidați PNL.

  Un partid, o formațiune politică, o conducere, un guvern se certifică și când este o perioadă grea. PNL și România au avut acest ghinion să treacă prin această pandemie. Încă nu s-a terminat. Credeți că PNL va rămâne în picioare, după această experiență tristă?

  O să vă dau un răspuns strict ca al unui cetățean care nu ar fi implicat politic. Eu aș avea încredere, în viitor, în PNL, pentru că, așa cum ați spus și dvs., nu a fost deloc ușor. A fost o perioadă extrem de dificilă în a controla lucrurile, pentru că văd, din funcția pe care o am, de viceprimar al unui oraș, al unei comune mai mari, câtă responsabilitate, câtă implicare și câte costuri, din toate punctele de vedere, a implicat și implică această situație. Dar la nivel de țară? Deci, eu înțeleg și cred că majoritatea românilor înțelege acest lucru și sunt sigur că ne va acorda, în viitor, votul de încredere, pentru că, repet, nu a fost și nu este o situație ușoară.

  Mesajul dvs. către comunitate…

  În primul rând, pentru că ne aflăm într-o perioadă delicată, din punct de vedere al sănătății. Le doresc oamenilor din Scornicești și satelor aferente sănătate și să trecem, împreună, cu bine peste această perioadă dificilă pentru noi toți. Pe plan administrativ și politic, îi rog să aibă încredere în mine, pentru că voi face tot posibilul și îmi voi da toată silința, pentru a reuși să schimbăm fața orașului nostru, într-un oraș care trebuie să-și recapete demnitatea…

  Dumitru Sârghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/le-doresc-oamenilor-din-scornicesti-si-satelor-aferente-sanatate-si-sa-trecem-impreuna-cu-bine-peste-aceasta-perioada-dificila-pentru-noi-toti/