Print this Post

DREPT LA REPLICĂ!

Liberalii din Coteana vor să blocheze activitatea Consiliului Local

Domnule director al ziarului Linia Întâi,

„Referitor la articolul „În Primăria Coteana domnește haosul”, apărut ieri în Linia Întâi, vreau să aduc niște precizări, pentru a pune adevărul acolo unde trebuie, având în vedere faptul că, în dorința lor de putere, liberalii din Coteana, încalcă și legile țării, dar și regulile elementare ale bunului simț.

E clar că Ionuț Dima, președintele PNL Coteana, este îndemnat de anumite cercuri liberale, oportuniste, de a face un joc politic murdar, nesocotind legitimitatea validării a doi consilieri PSD, în urma dezertării din PSD a lui Florea Camenescu și Florea Petre, care nu sunt nici pe departe oamenii morali și cinstiți, cu care să se laude liberalii din Coteana. Acest joc pe care-l face Ionuț Dima, la îndemnul unor liberali obișnuiți cu culisele și subteranele politice, îi afectează direct pe locuitorii comunei noastre, fiindcă liberalii vor să blocheze activitatea Consiliului Local Coteana, până la alegerile locale.

marian stoichicescu coteana liUn lucru trebuie să fie clar pentru cititorii dumneavoastră: liberalii de la Coteana se opun validării celor doi consilieri PSD, încercând să provoace, ilegal, o ședință, încălcând legea, pentru a-și pune ei un viceprimar, profitând de faptul că PSD, în acest moment, este în minoritate. Bunul simț, ca și legea, spune clar: convocăm ședință de consiliu, pentru a-i înlocui pe cei doi transfugi, fiindcă așa a spus electoratul, ca PSD, la Coteana, să aibă 6 consilieri, apoi facem ședință pentru alegerea viceprimarului…

Eu am convocat legal ședința de consiliu local vineri, 28 iunie a.c., prin dispoziția primarului. Convocatorul a fost semnat de către consilierii liberali. Deci, au avut cunoștință de această ședință. Cu toate că au avut cunoștință de această ședință, ei nu au binevoit să se prezinte. Nu s-au prezentat pentru că noi, pe ordinea de zi, aveam validarea celor doi supleanți de pe lista consilierilor PSD (Ion Mataraș și Eugen Iancu Bercea), după ce cei doi consilieri de-ai noștri au trecut la PNL.

Consilierii liberali au blocat această ședință prin care se validau cei doi. Aceasta a fost opțiunea electoratului: noi aveam 6 consilieri și liberalii 5. Prin acest fapt, consilierii liberali au blocat consiliul local. Și nu e vorba doar de această chestiune, țin să vă spun că avem proiecte europene care trebuie avizate în Consiliul Local. Avem, de exemplu, Piața Agroalimentară, pe Gal, unde sumele trebuie avizate în consiliu. Și nu vom putea să facem acest lucru, având în vedere că nu avem, la acest moment, majoritatea în consiliul local. Deci, ei asta vor: să blocheze validarea celor doi consilieri PSD, pentru ca noi să nu mai avem majoritatea în consiliu.

Legea permite ca o treime dintre consilieri să ceară convocarea unei ședințe de consiliu, dar nu a fost dată dispoziția primarului.

Eu consider că acesta este mersul firesc al lucrurilor: să se întrunească în ședință consilierii, în care să fie validați cei doi și apoi să aibă loc ședința pentru alegerea viceprimarului. Consiliul este format din 11 consilieri locali, nu din 9. Eu am convocat pentru mâine, joi, 4 iulie a.c., ședință de consiliul local cu aceeași ordine de zi: validarea celor doi consilieri. Poate le vine mintea la cap și vor veni să-i valideze pe cei doi consilieri. Nu este legal ceea ce fac dumnealor. Nu poți să îngrădești dreptul unui om care a fost ales.

Dacă nu se vor prezenta nici mâine, vom urma toate căile legale, inclusiv plângere penală. Nu poți să obstrucționezi activitatea unui consiliu local. Mai mult de atât, pun presiune pe d-na secretară, care este terorizată…”

Marian Stoichicescu – viceprimar cu atribuții de primar al comunei Coteana

Permanent link to this article: http://linia1.ro/liberalii-din-coteana-vor-sa-blocheze-activitatea-consiliului-local/