Print this Post


Liviu Tiugan, primarul comunei Scărișoara: Am demarat modernizarea comunei, din primul moment al instalării mele aici!

Cu cei șase consilieri PSD, alături de unul ALDE și altul UNPR, Liviu Tiugan, primarul comunei Scărișoara, face față cu brio celor cinci consilieri PNL, reușind astfel să-și pună în practică promisiunile din campania electorală. Comuna Scărișoara este o localitate a cărei bază economică este legată, eminamente, de legumicultură.

Oameni harnici și frumoși la gând și faptă, scărișorenii știu să profite, în interes general, de acea subvenție de 3000 de euro, acordată de Guvernul Dragnea, pentru a-și dezvolta afacerea privată în acest domeniu al legumiculturii, din ce în ce mai căutat.

„Poate, de aceea, și dosarele de la Legea 416 se împuținează pe zi ce trece… Oamenii se înregistrează în cont cu acești bani și atunci renunță la ajutorul social, munca aducându-le un profit mult mai mare”, ne spune d-l primar Liviu Tiugan.

De asemenea, comuna Scărișoara are un specific cultural aparte, avându-se în vedere că, în comună, sunt așezate în timp zeci de familii de rudari, cărora actuala administrație le acordă o atenție deosebită.

„Până acum, copiilor rudarilor de la noi nu prea a avut cine să le explice cât de importantă este educația pentru viitorul lor. Și au cam lipsit de la școală. Personal, cu sprijinul cadrelor didactice, am inițiat fel de fel de concursuri și activități în școală, dar și extrașcolare, pentru a-i atrage pe aceștia, pentru a face școala cât mai atractivă. Primăria și școala au proiecte comune și comunitatea rudarilor este astăzi mult mai aproape de noi și de valorile civilizației, pe care eu mă străduiesc să le implementez aici, împreună cu întreaga comunitate”, ne-a mai declarat primarul comunei Scărișoara.

liviu tiugan primar scarisoara liPRIORITATEA MEA SUNT BĂTRÂNII ȘI COPIII!

Cât privește derularea și înfăptuirea proiectelor pe care d-l primar le-a promis oamenilor, e bine să-l lăsăm pe domnia-sa să ne explice.

„Având în vedere experiența mea și în privat, și ca funcționar public, m-am axat pe coordonarea, cât mai bună și corectă, a acestei administrații locale. Primul punct pe care m-am axat este o cât mai bună adresare a funcționarului public către cetățean. Pot spune că am găsit anumiți funcționari publici nu tocmai cu o etică adecvată, cu probleme în modul de adresare sau de servire a cetățeanului. Am încercat să reglez lucrurile începând de aici.

Dacă funcționarul public nu se adresa în mod cuviincios către cetățean și cetățeanul răspundea cu aceeași monedă. Am fost un factor de mediere între cum trebuie să funcționeze administrația locală și rezolvarea problemelor oamenilor.

Am încercat să fiu cât mai organizat. Am început rezolvarea problemelor din trecut și încă lupt să le aduc la zi. Oamenii nu mai au răbdare, ei vor realizări rapide pe plan administrativ.

Bineînțeles, am început demararea de proiecte europene, în primul rând cu modernizarea de drumuri comunale. La acest moment, avem semnate patru contracte de finanțare. Cel de Modernizare Drumuri Comunale l-am semnat pe data de 3 ianuarie 2018, la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre 7 km de asfalt. Sper ca, până în toamnă, să turnăm primul metru de asfalt în comuna Scărișoara. O comună care a rămas în urmă.

Oamenii trebuie să știe că aceste lucruri nu se fac bătând din palme, dar asta nu este o scuză. Oamenii trebuie să aibă încredere că noul primar ales, în speță eu, am demarat modernizarea comunei, din primul moment al instalării mele aici. Doar că procedura durează. cu tot ce a ținut de mine sunt la zi. Faptul că s-au semnat patru contracte de finanțare, la ora actuală, sunt niște obiective la care nimeni din administrațiile trecute nu a ajuns.

De asemenea, avem reabilitări și modernizări de școli gimnaziale și grădinițe. Este vorba de trei contracte de finanțare semnate la Consiliului Județean Olt, în urmă cu aproximativ o lună de zile.

Bineînțeles, avem și alte proiecte în curs, dar aceste proiecte sunt la un alt stadiu. Încă n-am ajuns să semnăm contractele de finanțare. Aceste proiecte ar fi: modernizarea și dotarea căminului cultural, o platformă de gunoi de grajd (în care sunt cuprinse niște utilaje specifice acestor platforme), apă și canal – un proiect început pe POIM și extindere pe PNDL.

În intențiile noastre, mai avem să modernizăm piața comunală, să facem un teren de fotbal. Suntem deja în demararea unui proiect care presupune ca, în satul Plăviceni, să avem două puncte sanitare. Astfel încât, dacă la Dispensarul Comunal avem două doamne doctor, dorim ca doamnele doctor să-și rezerve câte o zi pe săptămână fiecare, pentru a merge în satul Plăviceni. Pentru că sunt bătrâni cărora le e greu să vină cale de trei kilometri să-și ia tensiunea sau să facă o consultație. Prioritatea mea sunt copiii și bătrânii.”

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/liviu-tiugan-primarul-comunei-scarisoara-am-demarat-modernizarea-comunei-din-primul-moment-al-instalarii-mele-aici/