Print this Post


Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt: E TIMPUL NOSTRU! E TIMPUL ROMÂNIEI!

D-le președinte,  PNL Olt – iată – și-a regăsit locul în ierarhia liberală a partidelor din județul nostru, contând foarte mult în ecuația națională, aceea de a trimite PSD în Opoziție. Cărui fapt se datorează acest reviriment, atât de mult așteptat de societatea civilă și de majoritatea cetățenilor din Olt?

Dacă aș spune că meritul îmi aparține ca lider așa cum, probabil, se așteaptă unii, n-aș face decât să certific speculațiile adversarilor partidului, împăunându-mă nejustificat, ca un hoț de lauri. Adevărul este că meritul aparține întregii echipe a PNL Olt, cei care au înțeles că politica nu se face din fotoliu, așa cum nici țara nu se recuperează fără luptă și implicare din mâinile celor care o distrug.

liviu voiculescu li 754Mai rămâne, d-le președinte, o problemă destul de stringentă de rezolvat, anume: lupta pentru câștigarea Primăriei Slatina. Aici, se pare, aveți o problemă care ține de la Revoluție până în prezent: incapacitatea PNL Olt de a veni cu o personalitate populară în rândul slătinenilor, capabilă să pună capăt domniei PSD peste municipiu, de atâta amar de vreme… Care e soluția?

Vă contrazic: nu lupta pentru câștigarea Primăriei Slatina este singura problemă stringentă. La fel de stringente sunt și alegerile din acest an, respectiv Europarlamentarele și Prezidențialele, bătălii la fel de importante pentru PNL ca și localele anului viitor. Dar dacă ne referim strict la alegerile locale, din nou vă contrazic: cred că nu lipsa unei personalități populare în rândul slătinenilor ne-a împiedicat să avem un primar liberal, ci conjunctura și mentalitatea oamenilor. Și, foarte important, poate cel mai important, lipsa acelor pârghii instituționale atât de avantajoase de care dispune PSD.

Încrederea pe care o are Ludovic Orban în dvs. și în echipa de la Olt este de bun augur. Credeți că d-l deputat, Gigel Știrbu, care, la rându-i, este bine situat în alchimia conducerii centrale, va căuta să vă mai „știrbescă” puțin din prestigiu? Și spun asta, deoarece simt o anumită  distanțare și răceală din partea domniei-sale față de dvs. și față de cei doi prim-vicepreședinți ai PNL Olt, Marian Vasile și Daniel Tudor…

Nu știu ce simțiți dumneavoastră sau ce se simte în exterior. Din interior pot să vă spun că d-l deputat Gigel Știrbu face parte din echipa liberalilor atât la nivel național, cât și la nivel județean. În plus, eu cred că politica adevărată se face pe criteriul interesului social, nu al simpatiei personale.

Cum v-ați pregătit pentru alegerile europarlamentare, care – iată – ne bat la fereastră și cât de important va fi rezultatul acestora, în ceea ce vă privește, pentru viitoarele alegeri prezidențiale, locale și parlamentare?

Dat fiind că peste doua luni românii sunt chemați la urne, aș spune că alegerile nu ne bat la fereastră, ci de-a dreptul la ușă. Timpul deja nu ne mai permite să tărăgănăm lucrurile, să lăsăm pe mâine ce putem face azi… Și avem mult de lucru de la reorganizare și consolidare structurală și organizațională, până la promovarea importanței acestor alegeri în rândul cetățenilor. PNL Olt strânge rândurile, pentru că PNL Olt are de dovedit un lucru important: anume că este una dintre cele mai puternice filiale din țară și că are cei mai destoinici și hotărâți urmași ai lui Brătianu. Aceasta este miza.

Cum comentați poziția oarecum ostilă a primarului PNL din Scornicești, Ion Prioteasa , față de proprii lui consilieri liberali? Într-un ziar din arealul PSD, îi critica dur pe aceștia, spunând că „sunt prea tineri și n-au multă minte”.

Domnul Ion Prioteasa este prea exigent în păreri, pentru că are prea multă minte!

Gafele Vioricăi Dăncilă, și aici mă refer la cele de politică externă, ne pun într-o lumină execrabilă în fața Europei. Ce părere aveți de mutarea Ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim?

Așa cum am comentat și în mediul on-line, acum nu mai există nici măcar scuza unei gafe. Acum este vorba de prestigiu național, de tensiuni internaționale, de consecințe probabile dezastruoase pentru România. Deja liderii Iordaniei și Marocului aproape că ne-au întors spatele, după mulți ani de eforturi diplomatice reușite. Este mai mult decât grav. Este aproape catastrofal ceea ce PSD-ALDE numește guvernare.

Sunteți pentru Referendumul inițiat de Președintele Iohannis  și, dacă da, ce întrebări ar trebui să promoveze președintele României?

Categoric da! N-aș vrea să mă erijez eu în inițiator și organizator, dar aș formula întrebări tranșante cu trimitere directă la modificările aduse justiției din România. Și cumva explicate, astfel încât românii să își exprime opțiunea în deplină cunoștință de cauză (deși mă îndoiesc că mai există români care încă nu știu cum și în folosul cui s-au modificat legi și s-au emis ordonanțe).

Cum se face, d-le Voiculescu, că dvs., ca primar al comunei Cungrea, ați avut atâtea performanțe administrative, chiar pe această guvernare, despre care liberalii spun că e, de-a dreptul, ostilă adversarilor politici și românilor, în general?

În niciun caz datorită speculațiilor politice tendențioase. La Primăria Cungrea sunt primar, la PNL Olt sunt președinte-liberal. Ceea ce înseamnă că la Primărie desfășor o activitate administrativă și, dacă ea este performantă, cu siguranță, acest lucru se datorează întregii echipe a Primăriei Cungrea, nu doar lui Liviu Voiculescu. Asta înseamnă că ne-au preocupat comuna noastră și cetățenii ei, problemele lor, interesele lor și dorința noastră de a ne dezvolta comunitatea. În plus, să știți că toți cungrenii sunt oameni gospodari, lucru care ne-a impulsionat foarte mult în inițiativele și demersurile noastre administrative.

Credeți că prietenia PNL cu USR și PLUS scârțâie și, dacă da, de ce?

Nu. Nu cred. Atâta vreme cât mesajul și scopul nostru politic de a da jos o guvernare toxică pentru România coincid, nu văd de ce ar scârțâi.

Care este mesajul dvs. pentru electoratul liberal, dar și pentru cei nehotărâți, care sunt gata să vă ofere votul, cu condiția să nu mai repetați figura de tristă amintire, care a dus la formarea USL, din timpul lui Crin Antonescu?

Să vină la vot. Și să aibă credința că, în mâinile noastre, ale tuturor, stă puterea să schimbăm ceea ce acum ne distruge. Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă și în traistă, spune o vorbă din popor. Avem, iată, șansa să ne luăm demnitatea de român înapoi, dar pentru asta trebuie sa luptăm împreună. E timpul nostru! E TIMPUL ROMÂNIEI!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/liviu-voiculescu-presedintele-pnl-olt-e-timpul-nostru-e-timpul-romaniei/