Print this Post


Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt: Nimeni nu este bătut în cuie și nimeni nu este de neînlocuit!

D-le președinte, ca niciodată parcă scena politică din Olt are cortina trasă. Puterea nu zice nici mâlc, doar ziarele ei de serviciu îi mai închină, din când în când, aceleași ode și imnuri siberiene, în timp ce opoziția liberală pare a fi pusă la naftalină… Concret, PNL Olt mai are ceva de spus? Și dacă da, când se va întâmpla această „minune”?

V-aș contrazice: puterea zice, dar zice aceleași lucruri pe care le știm de multă vreme și care rămân doar la stadiul de „zis”. Opoziția liberală… dacă multiplele moțiuni, acțiuni și interpelări vi se par pastile de naftalină, vă înșelați.

Problema este că opoziția este minoritară și știți foarte bine ce înseamnă, la nivel de decizii și măsuri, a fi un partid minoritar, într-un parlament majoritar roșu. Și da, PNL Olt are multe de spus. A început deja. Doar că a început aproape de la 0, adică de la o strictă reorganizare internă, la finalul căreia, vă garantez, vor urma și „minunile”, care vor face din filiala noastră una dintre cele mai puternice din țară.

liviu voiculescu pnl liAm făcut un interviu cu ex-președinta PNL Corabia, Ioana Gherghiță… Domnia-sa vă acuză de practici totalitariste, de hotărâri discreționare, precum și de faptul că sunteți marioneta deputatului Știrbu, cel care are interesul de a menține formula USL, cea care l-a făcut om. E vreun atom de adevăr în această zicere?

Am spus și repet: la preluarea mandatului meu de președinte al PNL Olt, am pretins deschidere și implicare din partea oamenilor alături de care am plecat pe acest drum, tocmai din nevoia de schimbare a filialei noastre, prin acțiuni concrete, proiecte și programe reale și realizabile. Pentru că, altfel, riscăm să ne pierdem identitatea, ideologia și respectul celor care cred în noi.

Din păcate, nu întreaga echipa s-a adaptat programului de revitalizare al organizației, iar organizația Corabia s-a făcut vinovată de acest lucru. Din acest motiv, am decis dizolvarea biroului local.

„Marioneta” domnului Știrbu? Eu știam ca doamna Gherghiță era în relații colegiale vechi și bune cu domnul Știrbu…

Ce s-a schimbat, practic, în PNL Slatina odată cu venirea la cârmă a lui Gabriel Buliteanu?

Să începem cu începutul: în primul rând, conducerea. Domnul Buliteanu a fost numit în locul fostului președinte, domnul Sorin Țârcomnicu, din aceleași motive menționate, pentru care am schimbat biroul de conducere de la Corabia. În al doilea rând, foarte important, organizația PNL Slatina și, implicit, filiala județeană, s-a întregit cu noi și valoroși membri. I-aș menționa aici pe domnul Ion Voicu, fost șef al Poliției Județene, Gigi Ghencea, Toma Cătălin, Alin Teodor… oameni cu care sperăm să facem o echipă bună.

Vreau să subliniez, însă, un lucru important: domnul Gabriel Buliteanu este președinte interimar al organizației Slatina. Și, încă de la numirea sa în aceasta funcție, am specificat faptul că  interimatul său este, în fapt, o perioadă de evaluare a activității sale ca președinte. Ceea ce înseamnă, implicit, că, la finalul acestei perioade, vom trage linie și vom decide dacă domnul Buliteanu este cel mai potrivit, pentru a ține frâiele organizației. Aș vrea să se înțeleagă foarte clar: nimeni nu este bătut în cuie și nimeni nu este de neînlocuit!

D-le președinte, se observă, din păcate, și la vârful PNL o lentoare și o buimăceală care nu prevestește nimic bun în evoluția luptei cu gigantul PSD. Ludovic Orban e din ce în ce mai contestat. Mulți lideri ai dvs. se duc la PSD și ALDE… Ce e de făcut?

Tocmai am precizat, anterior, că PNL se mișcă, dar este limitat de minoritatea în care se află în fața „gigantului PSD”, cum spuneți dumneavoastră. Cât despre Ludovic Orban, este normal să fie  contestat. Doar este liderul principalei forțe de opoziție din România.

Îmi vorbiți despre lideri PNL care pleacă la alte formațiuni. O sa râdeți, dar salut decizia lor. Asta înseamnă că partidul se curăță de la sine. Dar nu ați menționat nimic și despre venirile în PNL, și cred că aderarea la formațiunea noastră a domnului Siegfried Mureșan, europarlamentar, spune multe.

Legile Justiției făcute de „Comisia Iordache” au intrat în linie dreaptă. Opoziția pare să fie împăcată cu acestea, contestațiile la adresa noilor aberații juridice, care par a fi în favoarea infractorilor puterii, fiind tot mai palide. Oare nu cumva și penalii din PNL așteaptă aceste legi care i-ar putea absolvi și pe ei de fărădelegile înfăptuite?

Că opoziția pare să fie împăcată cu situația în care se află acum legile justiției sau că schimbările propuse par a fi confortabile pentru unii liberali sunt doar niște păreri pur speculative și nerealiste. Nu este deloc așa. PNL face tot ceea ce, legal și constituțional, se poate face. Dar… ne lovim de același impediment: minoritatea în Parlament, fapt ce poate ușor fi catalogat ca o luptă cu morile de vânt.

Sunteți bănuit de colaboraționism cu „inamicul” politic. Fondurile masive care au fost repartizate de către CJ Olt pentru primăria Cungrea, cea pe care o păstoriți cu succes, par a fi motivul acestui misterios colaboraționism… Cum contracarați această acuzație?

Haideți să vorbim punctual: este vorba despre două drumuri județene, DJ703D si DJ546E, care străbat teritoriul administrativ a patru comune: Oporelu, Cungrea, Poboru si Leleasca. Fondurile repartizate de CJ, cum spuneți dumneavoastră, sunt de fapt fonduri de la bugetul de stat alocate prin PNDL pentru modernizarea acestor două drumuri. Doar investiția este realizată de CJ Olt, dacă tot doriți să menționați această instituție și implicarea ei în „misteriosul colaboraționism”.

Și, daca tot am atins acest subiect, aș dori să completez menționând că drumurile județene care străbat nordul județului, comparativ cu cele din sud, sunt într-o stare precară, lucru pe care vă invit să-l constatăm împreună, într-o zi la fața locului, ceea ce înseamnă că investițiile în această zonă ar trebui să fie prioritare pentru administrația județului.

Care sunt acțiunile politice următoare ale PNL și ce veți face ca PNL Slatina (care ar trebui să fie cea mai importantă organizație liberală din Olt) să iasă din somnolență și  pasivitate?

Acțiunile politice următoare ale PNL se stabilesc la centru și noi preluăm obiectivele. În ceea ce privește PNL Slatina, să așteptam finalizarea perioadei de evaluare (sau interimat) a actualei conduceri, după care vom trage linie.

Cum vedeți, ca liberal, legea PSD pentru redefinirea familiei, referendumul pentru aceasta, precum și mitingul măreț anunțat, cu surle și trâmbițe, de către liderii partidului de guvernământ?

Așa cum am declarat public, atât personal cât și ca lider al filialei Olt a PNL, nu am o problemă cu tema referendumului. Poate dacă aș fi puțin ironic mi-aș pune câteva semne de întrebare vis-à-vis de… unele personaje care promovează prioritatea și tema acestui referendum. Singura rezervă o am în legătură cu  oportunitatea organizării referendumului în această perioadă. „Mărețul miting”?… Vom vedea. Personal mi-e teamă că nu va fi decât un… fâs!

Dar despre referendumul pentru județul Olt-Romanați, o altă „pohtă” a PSD Olt ce părere aveți?

Cum doresc locuitorii județului Olt! Dacă doresc…

Mai e ceva de spus, d-le președinte?

Da. Un lucru foarte important. Pentru că, întâmplător, am acordat acest interviu astăzi, 9 mai, Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei și Ziua României, aș dori să închei spunând: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, EUROPA!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/liviu-voiculescu-presedintele-pnl-olt-nimeni-nu-este-batut-in-cuie-si-nimeni-nu-este-de-neinlocuit/