Print this Post


Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt: Vă solicit, domnule Prefect, Silviu Neacșu, și domnule director al DSV, Veronel Bolborea, DEMISIILE din funcțiile pe care le dețineți

Conform unui comunicat de presă emis de Partidul Național Liberal Olt, președintele Liviu Voiculescu se declară nemulțumit de modul cum Silviu Neacșu, prefect de Olt, și Veronel Bolborea, director a Direcției Sanitare-Veterinare Olt, au gestionat existența gripei porcine africane, în județul Olt.

În continuare, vă redăm declarația lui Liviu Voiculescu, la care am făcut referire:

liviu voiculescu li 745„Ce se întâmplă în aceste zile în Rusănești seamănă, mai degrabă, a revoluție.

Ciocnirile dintre jandarmi, echipe ale DSV și săteni, lupta pentru protejarea bunurilor proprii pe de-o parte și punerea în aplicare a procedurilor de exterminare a porcilor din gospodării și izolare a focarului pe de alta parte, au escaladat.

Nemulțumirile oamenilor, amenințați să-și piardă porcul din bătătură chiar în ajun de sărbători, sunt perfect îndreptățite.

Unde au fost jandarmii, DSV și chiar Prefectura (singura instituție în măsură să emită ordinele specifice de închidere a drumurilor și izolare a focarelor), când pesta porcină a fost deja semnalată la 3 km de localitate?

Unde a fost Comitetul local pentru Situații de Urgență condus de primar când, în pădurea teleormăneană a lui Dragnea, din imediata vecinătate, au fost depistați mistreți infectați?

De ce lipsa de reacție la timp, incompetența, disprețul și ignoranța unora sunt plătite cu truda de peste an a gospodarilor?

Poate domnul ministru Daea găsește niște răspunsuri veridice, scoase cu greu din puțul inteligenței domniei-sale. Măcar răspunsuri…

Pentru că elaborarea unor măsuri concrete de eradicare a epidemiei de pestă porcină cu care se confruntă România îl depășește, cu grație.

Ca o consecință a incompetenței în gestionarea crizei pestei porcine de la Rusănești și pentru bătaia de joc la care sunt supuși locuitorii acestei localități, în An Centenar, vă solicit, domnule Prefect, Silviu Neacșu, și domnule director al DSV, Veronel Bolborea, DEMISIILE din funcțiile pe care le dețineți!”.

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/liviu-voiculescu-presedintele-pnl-olt-va-solicit-domnule-prefect-silviu-neacsu-si-domnule-director-al-dsv-veronel-bolborea-demisiile-din-functiile-pe-care-le-detineti/