Print this Post


Liviu Voiculescu, primarul comunei Cungrea: Voi face tot ceea ce îmi stă în puteri să transform Cungrea într-o comună modernă!

D-le primar, ați început un an sub presiunea unor evenimente politice destul de tulburi. Mai întâi, victoria zdrobitoare a PSD la alegerile parlamentare, apoi scandalurile provocate de Ordonanța 13… Cum s-au simțit de la Cungrea aceste evenimente?

Într-adevăr, începutul de an a debutat la nivel național, cu scandalurile provocate de apariția Ordonanței de Urgență Nr. 13. Din fericire, la nivelul comunei noastre, aceste evenimente nu au creat tensiuni, ci doar discuții, locuitorii fiind preocupați mai mult de problemele cotidiene ale comunității.

Această Ordonanță de Urgență 13, care a iscat atâtea controverse, sunt de părere că trebuie dezbătută, în special, de specialiști și oameni cu experiență în materie de drept penal și constituțional.

liviu voiculescu primar cungrea 690Ce investiții aveți în curs de finalizare, ce alte proiecte aveți în vedere și care sunt sursele de finanțare?

Cea mai importantă investiție aflată în curs de finalizare este rețeaua publică de apă uzată (canalizare și stație de epurare), având termen vara acestui an.

Mai avem în plan o serie de lucrări de betonare ulițe comunale, amenajare sediu bibliotecă comunală, reabilitare târg săptămânal, toate din bugetul local.

De asemenea, am depus o solicitare pentru betonarea a două drumuri comunale către MDRAPFE și sperăm să obținem astfel finanțarea necesară efectuării acestei investiții extrem de importante.

Cum stați cu școlile din punct de vedere administrativ, dar și din punct de vedere al cadrelor didactice? Banii pentru naveta profesorilor reușiți să-i decontați?

Din punct de vedere administrativ, stăm bine, în privința școlilor. Încă din primele luni de mandat, am decis efectuarea a câtorva investiții, pe care le-am considerat necesare.

Mă refer aici la betonarea parcării, dotarea cu o centrală termică a Școlii cu Clasele I-IV din satul Oteștii de Jos, covor sintetic pe terenul Școlii cu clasele I-VIII Cungrea.

Nu avem probleme de natură financiară cu cadrele didactice, majoritatea fiind fin comuna noastră.

Spuneți-ne câte ceva despre sport și cultură. Ce investiții aveți legate de cultură, de Căminul Cultural, de alte obiective?

În materie de sport, comuna are înscrisă la AJF Olt o echipă de fotbal, Vasile Ban Cungrea, care atrage, duminică de duminică, numeroși suporteri ai acestui sport.

Legat de cultură, așa cum v-am relatat mai înainte, vom reabilita Căminul Cultural și intenționez înființarea unui ansamblu folcloric.

Suntem aproape de depunerea documentației pentru reabilitarea Căminului cultural, prin fonduri europene, pe măsura 7.6, finanțarea fiind de 100% din bugetul Uniunii Europene.

Care este structura politică a Consiliului Local? Aveți probleme în a vă trece proiectele?

Structura politică a Consiliului Local Cungrea este una, să zic așa, extrem de colorată, consiliul având, în componență, 4 consilieri PNL, 4 consilieri PSD, 2 consilieri ALDE și un consilier PMP, fost UNPR.

Viceprimarul comunei a fost ales din rândul consilierilor PNL, în persoana d-lui Gheorghe Stancana.

Nu am avut probleme și sunt sigur că nici nu vor apărea, deoarece orice proiect de hotărâre îl discutăm deschis, cu argumente pro și contra, eu fiind dispus să accept orice critică bazată pe motive reale, corecte.

Am hotărât împreună să facem o singură politică în Consiliul Local, cea a interesului cetățeanului și a comunității noastre.

În urma unei adunări sătești, locuitorii satului Cepești au desemnat drept delegat sătesc pe d-l Dumitru Popa, în ședințele Consiliului Local, întrucât acest sat era lipsit de reprezentare.

Cu toate că votul dumnealui este consultativ, îi reprezintă pe cetățeni în aceeași măsură ca și ceilalți consilieri.

Ați preluat niște așa-zise parcuri, făcute de mântuială de către administrațiile anterioare, pe niște bani mulți, bani în jurul cărora sunt mari semne de întrebare. Cine plătește debandada financiară de atunci?

Aveți dreptate. Sunt ceva probleme legate de înființarea acestor parcuri, care, așa cum am mai afirmat și cu alte ocazii, nu știu cât de necesare erau, în condițiile în care Cungrea este amplasată într-un parc natural.

Sunt ceva probleme și de ordin penal, foștii primari din ultimele două mandate fiind trimiși în judecată, dar nu vreau să discut pe astfel de subiecte. Este treaba justiției.

Care este proiectul dvs. de suflet pentru Cungrea, proiect care – peste ani – doriți să vă marcheze epoca în care ați fost primar?

Proiectul de suflet pentru Cungrea este asfaltarea celor două drumuri județene, care străbat satele Miești, Urluiasca Mică și Spătaru.

Este o investiție istorică, deoarece, la momentul actual, sunt pietruite și creează un mare disconfort oamenilor care locuiesc în aceste sare.

Suntem, împreună cu Consiliul Județean Olt, pe ultima sută de metru, să mă exprim astfel, licitația fiind deja organizată, ofertele depuse, această perioadă fiind aceea de evaluare și de desemnare a câștigătorului.

Mesaj către cetățenii comunei Cungrea!

Fiind la început de lună martie, doresc, în primul rând, tuturor doamnelor și domnișoarelor din comuna noastră o primăvară minunată, plină de bucurii și împliniri.

Țin să-i asigur pe cetățenii comunei mele de faptul că voi face tot ceea ce îmi stă în puteri să transform Cungrea într-o comună modernă, de care să ne mândrim. Le promit că, în acești ani, voi realiza acele investiții care le vor ridica nivelul de trai și le vor oferi confortul de care au nevoie.

Mulțumesc, încă o dată, pentru încrederea pe care mi-o acordă și le voi demonstra, în continuare, că atunci când vrei să pui suflet, se poate! O zi frumoasă!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/liviu-voiculescu-primarul-comunei-cungrea-voi-face-tot-ceea-ce-imi-sta-in-puteri-sa-transform-cungrea-intr-o-comuna-moderna/