Print this Post


LIVIU VOICULESCU TAIE ÎN CARNE VIE ȘI BINE FACE…

Efervescența cu care se derulează evenimentele în PNL Olt demonstrează inițierea de către președintele Liviu Voiculescu a unui fenomen limpede, ca apa de izvor: scoaterea PNL Olt din zona crepuscular-orientală a PSD, zonă în care l-au introdus foștii președinți ai acestei nefericite filiale: Kovacs, Ciugulea și Știrbu!

Suprema lui tentativă de a-și elibera partidul de sub jugul cripto-comunist al PSD nu poate avea sorți de izbândă, dacă nu-i înlătură pe trădători și pe cei care dau zilnic raportul, în pas de defilare, comandamentelor PSD.

Acest blitzkrieg, care se desfășoară, de ceva timp, în interiorul PNL Olt pare a fi unul de bun augur, cu o singură condiție. Să nu fie, cumva, voința nefastă a lui Gigel Știrbu, care, atâta timp cât a făcut jocurile în PNL Olt, a fost omul acoperit al social-democraților, cărora le datorează toate demnitățile publice pe care le-a deținut și le deține. E clar că Gigel Știrbu, cel care a jurat credință veșnică PSD, nu poate dicta decât schimbări în interesul propriu și al PSD și nicidecum pentru a reforma nefericitul PNL Olt.

voiculescu 2 li netPăpușate de PSD, o serie de figuri „liberale” indigene, la care se adaugă primarii liberali cu inima la PSD, au fost „ejaculați” (vezi primarii de la Voineasa și Slătioara, care au fost eliminați, dar și primarul de la Scornicești, care amușinează la masa pesedistă și care, în logica instituită de Voiculescu, nu mai are ce căuta în PNL). Nu mai vorbim de Buliteanu, fostul interimar al PNL Slatina, care n-a știut să-ți gestioneze o poziție atât de importantă, oferită cu generozitate de echipa președintelui. Voiculescu n-a avut nicio strângere de inimă atunci când partidul a decis înlăturarea acestor frânari ai liberalismului alutan, conștient de faptul că nu poți face performanță cu liberali vopsiți în roșu.

Cu siguranță, măcelul purificator din PNL Olt va continua, în cazul în care, așa cum am spus, acesta nu este coordonat de Gigel. Dacă inițiativa aparține strict lui Voiculescu și, cum e firesc statutar, Biroului Județean al PNL Olt, atunci putem vorbi de o reformă radicală în acest partid, la nivel județean. Dacă nu, nu! Impresia este că Voiculescu taie în carne vie și bine face… Epoca ipochimenilor cu carnet de liberal, dar cu inima la PSD trebuie să ia sfârșit. În caz contrar, în cel mai scurt timp, timp care depinde și de victoria lui Dragnea împotriva statului de drept, PNL Olt, ca și întregul partid istoric va redeveni, ca pe vremea lui Ceaușescu, o tristă amintire.

Succes, Liviu Voiculescu… Ai grijă de Știrbu și de cozile lui de topor, care te monitorizează zilnic! Ba chiar merg cu tine la Bruxelles!

 

Dumitru Sârghie

 

Permanent link to this article: http://linia1.ro/liviu-voiculescu-taie-in-carne-vie-si-bine-face/