Print this Post

Paul Stănescu, secretar general al PSD:

Ludovic Orban este primul premier care ignoră interesele pensionarilor și ale copiilor

Paul Stănescu, secretar general al PSD, a reacționat la declarația premierului României – Ludovic Orban, cu privire la faptul că alocațiile copiilor nu se vor mări. Acesta critică dur poziția Guvernului României referitor la acest subiect, dar și la cel al pensiilor românilor.

„Ludovic Orban este primul premier care ignoră, de luni de zile, cu cinism, interesele pensionarilor și ale copiilor,  într-un context de criză, în care tocmai aceste categorii ar trebui protejate. A trecut destul timp ca să înțelegem că, pe agenda de guvernare liberală, nu se află creșterea pensiilor, așa cum prevede legea adoptată în guvernarea PSD, și nici dublarea alocațiilor.

paul stanescu stire 789Premierul a spus astăzi (22 iunie 2020 – n.r.), cu subiect și predicat, că va ataca, la CCR, legea prin care PSD a făcut posibilă dublarea alocațiilor. Ceea ce nu înțelege acest Guvern este că nu trebuie să se comporte ca și cum românii trec doar printr-o criză de sănătate.

Aceștia se luptă și cu o criză economică, care le-a afectat și le-a diminuat veniturile și perspectivele. Și cine sunt cei mai vulnerabili în fața acestei crize, dacă nu majoritatea pensionarilor și copiilor, care sunt dependenți de veniturile familiei, la rândul lor afectate”, a declarat Paul Stănescu.

Acesta a mai adăugat faptul că aceste creșteri „legitime” s-ar duce tot în economia națională, ar consolida consumul și ar mai reduce starea de vulnerabilitate a acestor două categorii:

„Guvernul Orban ar face bine să nu mai amăgească nici pensionarii care sunt părinții noștri, nici copiii, care sunt viitorul nostru. Să facă bine să iasă din jocul ‘ba creștem, ba nu creștem, ba ne mai gândim’ sau să facă un pas în spate de la butoanele guvernării, pe care o folosesc mai mult pentru interesele lor politice și electorale.

Dacă nu, după ce vom depune o moțiune de cenzură împotriva acestui Guvern cinic, care și-a administrat mai bine interesele economice și politice decât pe cele ale românilor, cele două obligații, de majorare a pensiilor și de dublare a alocațiilor, vor fi îndeplinite foarte repede”.

Ionuț Dumitrescu

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ludovic-orban-este-primul-premier-care-ignora-interesele-pensionarilor-si-ale-copiilor/