Print this Post


Luminița Popescu – inspector școlar general adjunct: Un manager profesionist nu poate fi influențat de coloratura politică!

Doamna inspector general adjunct, care au fost criteriile grație cărora a fost promovată noua conducere a IȘJ Olt, în afară de cele politice?

Competențele profesionale, performanțele școlare, corectitudinea, spiritul de inițiativă și sprijinirea inițiativelor, abilitățile manageriale și de comunicare au fost criteriile de bază.

De obicei, cei care vin la putere vorbesc despre greaua moștenire lăsată de adversarii politici dinaintea lor. Cum ați găsit IȘJ Olt?

A da vina pe cel dinainte este sport național în România.  Atâta vreme cât ne asumăm ceva, trebuie să finalizăm cu succes. Obiectivul principal al echipei manageriale este identificarea soluțiilor pentru problemele existente la nivelul instituției.

luminita popescu isj olt netSunt cazuri în care unele conduceri școlare s-au comportat profesionist, chiar dacă au funcționat sub tutela PSD. Cum faceți în cazul unui director exemplar, care n-a avut adeziune la PSD, dar care a fost menținut în funcție de PSD?

Consider întrebarea irelevantă în această discuție.

Dacă ar fi să aplicați principiul „Toți directorii care au funcționat sub PSD trebuie schimbați”, trebuie să vă amintiți că însăși doamna inspector general Daniela Țîrcomnicu a fost director-adjunct agreat de PSD. Dar și-a făcut treaba, în mod profesionist, nu-i așa?

Un manager profesionist nu poate fi influențat de coloratura politică. Doamna inspector școlar general, Daniela Țîrcomnicu a fost numită director adjunct, în urma promovării concursului și a exercitat atribuțiile funcției într-un mod profesionist.

Care este fișa postului dvs.?

Responsabilitățile prevăzute în fișa postului sunt specifice departamentului curriculum și inspecție școlară.

Apropo de profesionalism: a fost o doamnă inspector în guvernarea PSD-ALDE, Dalia Cîrstea, un exemplu de dascăl ale cărui proiecte culturale au trecut granițele țării. Nu cumva ar trebui reactivată această doamnă? Chiar dacă a trecut, temporar, pe la ALDE…

Echipa IȘJ Olt este alcătuită din profesioniști, care au dovedit calități în activitatea didactică, care cunosc învățământul preuniversitar sub toate aspectele și își îndeplinesc atribuțiile cu responsabilitate și promptitudine.

Ce ar fi de schimbat esențial în IȘJ Olt?

Principalele schimbări pe care ni le-am propus odată cu preluarea conducerii ISJ Olt au vizat disponibilitatea de comunicare, transparența decizională, promovarea cultului integrității, atât prin comportamente, cât și prin norme instituționale, mai multă implicare și deschidere față de elevi, profesori și părinți.

Care este mesajul dvs. pentru elevi, cadre didactice și părinți?

Să aibă încredere în instituția pe care o conducem și să abordeze cu încredere examenele importante de anul acesta! Mult succes și împliniri!

Dumitru Sârghie

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/luminita-popescu-inspector-scolar-general-adjunct-un-manager-profesionist-nu-poate-fi-influentat-de-coloratura-politica/