Print this Post


MAI E CEVA DE REZOLVAT PRIN (Ș)PARLAMENT, ÎN AFARĂ DE LEGEA GRAȚIERII ȘI AMNISTIEI?

La această întrebare, pesedeul nostru de toate zilele și nopțile răspunde că nu prea ar mai fi nimic de făcut, pentru că Grindeanu și Olguța au înfăptuit, la zi,  pas cu pas, programul guvernamental, supravegheați fiind de führer-ul Liviu Dragnea, cu ochi de lup siberian.

Opoziția nici ea nu s-ar da prea tare îndărăt, fiindcă onor cele două „capre metafizice” – Raluca și Alina – n-au dus și nu duc lipsă de penali. Mai mult, Raluca Turcan (un fel de Gigel Știrbu cu țâțe), după o serie prelungită de gafe de limbaj și în prostia ei politică galopantă, ne spune, cu subiect și predicat: „PNL va folosi, în continuare toate instrumentele parlamentare, pentru a avea în România o luptă reală împotriva justiției…” În orice țară civilizată, orice partid ar fi cerut demisia celui care ar fi scos pe gaura gurii o astfel de gogomănie. Ne și mirăm cum, până acum semisfertodoctul Călin Popescu Tăriceanu nu și-a îmbogățit colecția personală de neveste, cerându-i mâna frumoasei și găunoasei sibience.

Nicușor Dan s-a dovedit și el a fi un aventurier politic, de o mediocritate strigătoare la cer, iar franțuzoaica Clotilde Armand și-a cam luat mâna de pe impostor, deși nici ea nu este prea brează, după ce s-a descoperit cam ce sume încasa, așa pe nemerit, din banii poporului român.

Cu ocazia unei conferințe de presă, de la Slatina, i-am dăruit madamei o carte de poezie și i-am spus textual: „Clotilde, ce cauți tu, o doamnă frumoasă și rafinată, în viermuiala asta politică? Dacă programul politic al acestui partid e la fel precum vorbești tu, atunci e grav!” Apoi, i-am amintit un stih heideggerian: „Doamnă, neantul are un sens, nimicul nu se are decât pe sine!” S-a crispat puțin, pentru că n-a înțeles nimic din ce i-am spus și apoi a început să-i laude, într-o păsărească hazlie, pe Iohannis și pe Julien.

Până la urmă, s-a dovedit că, parțial, dar destul de consistent, am avut dreptate… Nicușor Dan este bănuit pentru niște matrapazlâcuri financiare, pigmeii din USR spun lucruri trăsnite, dorm pe rupte în Parlament, ba unii chiar au apucături de șuți, deși au studiat prin universitățile lumii civilizate.

Dragnea e un Moromete malefic, care posedă arta disimulării, sugerându-ne că păcătosul ăla de Șerban Nicolae a fost de capul lui, atunci când a propus grațierea faptelor de corupție, adică excluderea infracțiunilor prevăzute la articolele 289-294 din Codul Penal, din lista infracțiunilor exceptate la grațiere, prevăzută în proiectul de lege al guvernului.

Mai tupeist decât Dragnea, Băsescu vrea ca procurorii să-și ia labele de pe țară, după ce el i-a folosit cum au vrut mușchii lui de pirat, utilizându-i la toate murdăriile politice. Elevul lui Băsescu în arta disimulării este Liviu Dragnea, care și el vrea o țară fără procurori…dar se exprimă, chipurile, mai subtil. Vacs albina, trebuie să fii prea prost, ca să nu-ți dai seama ce urmărește Dragnea…

După cum am mai spus, Tăriceanu este un intrigant duplicitar, căruia-i țâțâie curul de frica Beciului Domnesc, iar bietul Grindeanu este o marionetă care, în loc să se urce, se cațără pe putere, după ce Domnul Goe (a se citi Dragnea) i-a uns pantofii cu dulceață de trandafiri…

Ungurii au și ei corupții lor și așteaptă cu nerăbdare legile tămăduitoare ale lui Dragnea, sfetirisind și ei prin țara asta a nimănui ceea ce se mai poate sfetirisi.

Iohannis nu se află nici în căruță, nici în teleguță, abordând o atitudine călduță, bleagă, de neparticipare, deși și-ar fi exprimat așa în surdină dezacordul pentru noua tentativă a PSD de a-și scăpa baronii de țohaus. Pun pariu că și lui îi convin legile acestea propuse de PSD, fiindcă i s-ar șterge multe urme… Și mai e ceva… Oricât s-ar da Iohannis de cinstit, campaniile electorale se fac cu bani mulți de la oameni mai puțin cinstiți, așa cum s-a întâmplat întotdeauna, inclusiv la propria-i campanie pentru prezidențiale.

Pe scurt, cam toată clasa politică vrea grațiere și/sau amnistie și, noi chiar credem că aceste legi vor trece până la urmă, în ciuda atenționărilor cancelariilor occidentale. Până nu ne facem definitiv de rahat în fața lumii, nu ne lăsăm. În definitiv, așa cum spunea un fost deținut politic, o țară trebuie să ajungă la fundul gropii, ca să poată fi salvată, ulterior.

Cât despre alte preocupări în Parlament, nici vorbă… Investițiile sunt la pământ, gogoșile Olguței cu mărirea salariilor stau să explodeze, liberalii se bat ca chiorii între ei, pentru putere, șomajul e în floare, poporul e pauperizat la maxim…

Suntem o Românie nirvanizată, care a renunțat de mult la sine…

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/mai-e-ceva-de-rezolvat-prin-sparlament-in-afara-de-legea-gratierii-si-amnistiei/

1 comment

 1. Costică

  Maestre,Dumitru Sârghie,dacă vă aduceți aminte prin 2002, deci,acum 15 ani,în com Schitu,era un primar care elibera P-V de punere în posesie pe bandă rulantă,în spetă unui anume Marin Scaete.
  Acum,primarul a ieșit la pensie dar,acest M.S.cu toate că a pierdut mai multe procese în instanță cu vecinii acestuia în anul 2002,după ce au trecut 15ani de atunci,prin tot felul de șmecherii,ajutat si de consiliera ,Dragomir Marinela,din cadrul primăriei,încearca să “aducă” o suprafata de teren cumpărată într-o tarla,în altă tarla.Acesta,urmând să o dețină ulterior în două locuri!? Adică,unde a cumpărat-o,precum și unde vrea să o mute prin acte cu ajutorul primăriei.
  Acest,Marin Scaete,beneficiază de subvenție de la APIA,dublă(cel puțin așa spune “gura satului).Se pare că,cei de la APIA sau cam prins de șmecherie,dar,nu cred că cunosc aceste detalii.
  Ce bine ar fi să le aduceți si d-voastra la cunoștință!
  Se pare că,la Schitu,vremurile sunt noi dar,metehnele unora sunt vechi!
  Succes, în activitate!

Comments have been disabled.