Print this Post


Mama și copilul – altă prioritate a Siminicăi Mirea

În ultima ședință a Senatului României, senatorul PNL Olt – Siminica Mirea – a adresat o întrebare ministrului Sănătății, Florin Bodog, cu referire la programul „Mama și Copilul”. Siminica Mirea așteaptă din partea ministrului să i se comunice „care sunt măsurile care s-au întreprins, în mod concret, până în prezent, pentru realizarea acestei priorități?”

„Programul «Mama și Copilul» reprezintă o prioritate asumată, la nivel strategic, atât din perspectiva dezvoltării asistenței medicale pentru nou-născuți, a screening-ului prenatal, cât și a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare deopotrivă mamei și copilului.

siminica separatoare initiativa mama si copilulÎn acest sens, Ministerul Sănătății trebuia să elaboreze un Plan de Acțiune realist și eficient, care să identifice și să acopere principalele nevoi în domeniu. Planul de Acțiune urma să înglobeze informații și propuneri din rândul specialiștilor în domeniul sănătății, dar și al societății civile implicate în zona de sănătate a mamei și copilului. Având în vedere această inițiativă lăudabilă, am adresat întrebarea, în ședința Senatului, domnului Florin Bodog, Ministrul Sănătății – care sunt măsurile care s-au întreprins, în mod concret, până în prezent, pentru realizarea acestei priorități?”, a declarat senatorul PNL de Olt, Siminica Mirea.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/mama-si-copilul-alta-prioritate-a-siminicai-mirea/