Print this Post


Marius Iancu, deputat PSD de Olt: Peste 25000 de olteni vor beneficia de creșterea salariului minim brut!

Domnule deputat, ca proaspăt parlamentar, care sunt sentimentele care vă animă, atunci când, pe umerii dvs., simțiți greutatea responsabilității față de electorat?

Noi, parlamentarii PSD de Olt, am fost investiți cu o încredere foarte mare din partea cetățenilor și de aceea trebuie să ne ținem promisiunile făcute în campania electorală, adică să implementăm măsurile din programul de guvernare. Acesta este scopul nostru.

Care este obiectul de activitate al Comisiei din care faceți parte, la ce proiecte ați pus umărul până acum și care sunt proiectele pentru viitorul apropiat?

În această comisie, analizăm, dezbatem și aprobăm bugetul de stat și execuția bugetară, bugetul asigurărilor sociale, politica financiară a României, sistemul de impozite și taxe, împrumuturi externe ale statului sau garantate de stat, investiții realizate cu credite bugetare. Legile dezbătute și votate în comisie merg apoi în plen. Am votat în această comisie eliminarea CASS-ului pentru toate pensiile și eliminarea impozitului pentru cele sub 2.000 de lei, am respins ordonanța privind achiziționarea „Cumințeniei Pământului”, dar am votat ca toți cei care au făcut donații să își primească banii înapoi, iar efectele juridice să rămână pentru că toți au fost de bună credință. În paralel, facem și audieri pentru a vedea pe ce s-a bazat Guvernul Cioloș, atunci când a făcut rectificări pozitive și cum a cheltuit banii din buget. Vor urma și alte măsuri din programul de guvernare pe care le vom dezbate și aproba în comisie.

marius iancu 686Care este proiectul dvs. de suflet care face atingere cu oamenii din județul nostru și ce categorie socială vizează?

Prioritare sunt măsurile din programul de guvernare a PSD care, atunci când vor fi implementate, vor schimba în bine viața tuturor românilor. Mă  gândesc la o inițiativă legislativă care să modifice sistemul de echilibrare a bugetelor locale, prin stabilirea unor limite de venituri proprii pe categorii de unități administrative, astfel încât să asigure finanțarea cheltuielilor de funcționare ale fiecărei primării.

Cum se vede de la înălțimea grupului dvs. parlamentar inițiativa președintelui Iohannis, aceea de a iniția un așa-zis referendum, pe tema „continuării luptei împotriva corupției și asigurării integrității funcției publice”?

Președintele face un joc de imagine, fără să se gândească la consecințele faptelor sale. Tocmai am ieșit din alegeri și este timpul să începem să facem ceea ce am promis celor care ne-au dat votul, nu să facem referendumuri, care înseamnă alte cheltuieli și să apărem în stradă, pentru a recupera procentele pierdute în alegerile parlamentare.

Deși ați câștigat alegerile en fanfare, se spune că, în general, pesediștii sunt, paradoxal, dezbinați. Măcar în Camera Deputaților și Senat, dați dovadă de acea solidaritate caracteristică social-democrației? Și aici, mă refer și la solidaritatea față de milioanele de români care v-au trimis acolo…

Cred că s-a văzut că suntem cu toții o echipă și avem un singur obiectiv – implementarea programului de guvernare. Nu trebuie să uităm că pentru măsurile din acest program am primit votul românilor.

D-le deputat, cum credeți că se va sfârși războiul pe care l-a pornit președintele Iohannis împotriva Palatului Victoria și Palatului Parlamentului?

Nu știu dacă se va sfârși, dar eu sper ca președintele Iohannis să aibă maturitatea politică să lase Guvernul și Parlamentul să lucreze și să renunțe la atitudinea de superioritate pe care o afișează. Trebuie să respectăm cu toții votul românilor. L-au ales pe el acum doi ani, au ales PSD acum două luni. Este voința lor și noi toți trebuie să le oferim o viață mai bună.

Care este mesajul dvs. către cetățenii Oltului, acum când Guvernul dvs. este pus la grea încercare de președintele României?

Eu le spun oltenilor să aibă încredere în noi, să vadă că noi facem ce am promis. Februarie aduce mai mulți bani pentru pensionari, bugetari, studenți și mame. Am promis că vom lua toate aceste măsuri și în prima lună de guvernare ele au devenit realitate. Peste 25.000 de olteni vor beneficia de creșterea salariul minim brut de la 1250 la 1450 de lei. Indemnizația minimă de creștere a copilului se va mări cu 170 de lei. Stimulentul de inserție pentru mame crește de la 500 la 650 de lei.

Peste 115.000 de pensionari din Olt, cu pensii sub 2.000 de lei, vor beneficia de eliminarea impozitului pe venit. În plus, și prin eliminarea CASS, pensionarii olteni vor câștiga între 80 și 300 de lei, pe lună, în funcție de pensia pe care o au. PSD respectă ce a promis. 450.000 de studenți beneficiază de transport gratuit pe CFR și 47.000 de studenți vor avea burse mai mari. La cererea antreprenorilor, am eliminat formularul 088, iar firmelor care sunt organizate ca microîntreprinderi și au cel puțin un angajat le va fi aplicată o cotă de impozitare de 1%. Am eliminat taxele pentru obținerea permisului de conducere. În total, 102 taxe au dispărut, iar acest lucru înseamnă nu numai bani mai mulți, ci și o formă de respect a statului față de cetățenii care nu mai sunt nevoiți să stea la cozi și să facă drumuri între instituții. Acestea sunt câteva dintre măsurile programului de guvernare prin care noi, toți vom avea un trai mai bun. Este începutul unui proiect care îi are în centru pe români, cei care muncesc și nu doresc decât să trăiască bine aici, la noi acasă. Am pornit pe un drum dificil pentru că sunt mulți cei care vor să ne țină în sărăcie, să ne dezbine, să ne manipuleze, dar eu am încredere în forța și determinarea noastră. Am arătat ce putem și ce vrem pe 11 decembrie 2016. Suntem mulți, uniți, puternici și am îndrăznit să credem în România. Noi împreună o vom schimba. Deja am început!

Dumitru Sârghie 

Permanent link to this article: http://linia1.ro/marius-iancu-deputat-psd-de-olt-peste-25000-de-olteni-vor-beneficia-de-cresterea-salariului-minim-brut/