Print this Post


Marius Iancu, deputat PSD de Olt: PSD a obținut o victorie pentru copiii din România

Ieri, 18 decembrie a.c., Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind dublare a alocațiilor în anul 2020 și va merge la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Proiectul a fost votat favorabil cu 179 voturi „pentru”, iar 29 de parlamentari s-au abținut. Deputații PNL și-au scos cartelele de vot din aparate.

„PSD obținut o victorie pentru copiii din Romania, astăzi, în Parlament și, în ciuda jocului penibil făcut de parlamentarii PNL, care au dorit blocarea acestui demers legislativ, scoțându-si cartelele ca să nu voteze împotrivă, legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii a fost adoptată.

marius iancu deputat li 777Astfel, pentru copiii de până la doi ani și pentru cei cu handicap, alocația va creste de la 300 lei la 600 lei, iar pentru copiii de la 2 ani la 18 ani, alocația va crește de la 150 lei la 300 lei.

Este un drept al tuturor copiilor din Romania de a avea o alocație decentă și o modalitate de a încuraja natalitatea și a sprijini familiile tinere. Acuzațiile PNL nu își au rostul pentru că noi ne-am gândit la copii. Intră în atribuțiile lor, ca partid care se află la guvernare, să facă un buget care să țină cont de oameni și nu de instituții”, a declarat Marius Iancu.

Ionuț Dumitrescu

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/marius-iancu-deputat-psd-de-olt-psd-a-obtinut-o-victorie-pentru-copiii-din-romania/