Print this Post


Marius Iancu, deputat PSD de Olt: Vor dispărea «micile atenții» pentru medic și funcționarul de la ghișeu

Biroul de presă al deputatului PSD Marius Iancu a emis un comunicat de presă cu privire la Legea Salarizării Unitare, proiect legislativ ce se află în dezbatere publică, unde toți cei interesați pot depune amendamente. Noua lege își propune eliminarea inechităților salariale existente în instituții cu aceleași atribuții, din orașe sau județe diferite, salarizarea corectă a personalului din educație și sănătate, pentru că PSD vrea să redea demnitatea profesorilor și să stopeze exodul medicilor.

Deputatul PSD Marius Iancu consideră că partidele de opoziție din România, în lipsa unor argumente serioase, critică acest proiect de lege aflat în lucru, deoarece liderii lor nu vor să poarte o discuție aplicată pentru a rezolva una dintre problemele economice și sociale ale României.

marius iancu li„Nu poți considera un eșec și nu poți desființa un proiect aflat în dezbatere publică. Scopul acestei dezbateri este tocmai elaborarea unei legi bune și corecte a salarizării bugetarilor și aș vrea să văd discuții și dezbateri argumentate între Putere și Opoziție. Nu poți să spui că această lege nu va fi trimisă niciodată în Parlament și că este o minciună a PSD dacă nu ai citit Programul de Guvernare care prevede ca Legea Salarizării Unitare să fie votată și să se poată aplica de la 1 iulie 2017. Fiecare punct de vedere este important pentru noi și va fi analizat. Avem nevoie de această lege prin care salariile funcționarilor din instituțiile statului vor crește etapizat din 2017, până în 2022”, a declarat deputatul Marius Iancu.

Conform comunicatului de presă, PSD a promis românilor că vor avea un trai decent la ei în țară, iar creșterea economică nu va fi reflectată doar în cifre și prognoze, ci se va simți în bugetul fiecărei familii. Legea Salarizării Unitare este una dintre măsurile care pot schimba viața oamenilor care lucrează în instituțiile statului.

„Cu un salariu bun pentru funcționarii publici, la fel ca al colegilor lor din țările Uniunii Europene, relația dintre contribuabil și stat se va îmbunătăți considerabil. Vor dispărea «micile atenții» pentru medic și funcționarul de la ghișeu, care își vor schimba atitudinea pentru că nu mai sunt plătiți cu câteva sute de lei, ci vor avea un salariu bun, mai puține griji și pot fi adevărați profesioniști așa cum prevede «fișa postului», dar nu și fluturașul de salariu. Atunci putem cere operativitate, amabilitate și un zâmbet oferit românului care vine la ghișeu. Atunci putem elimina cozile și vom înlocui cutuma românească. Funcționarul nu va mai spune «mulțumesc» celui care i-a oferit ceva, ci va spune «cu plăcere», după ce contribuabilul a plecat de la ghișeu, mulțumindu-i”,  a conchis Marius Iancu.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/marius-iancu-deputat-psd-de-olt-vor-disparea-micile-atentii-pentru-medic-si-functionarul-de-la-ghiseu/