Print this Post


  Marius Oprescu, președintele PSD Olt: Este nevoie de guvern de uniune națională la guvernare, până la Alegerile Parlamentare!

  Președintele PSD Olt, Marius Oprescu și-a depus, vineri, 14 august a.c., candidatura pentru un nou mandat de șef al județului Olt.

  „Numărul de semnături pe care le-a strâns PSD este mare. În momentul de față avem peste 47.000 de semnături, astăzi (vineri n.r.) am venit aici cu un număr de 35.000 semnături, nu le-ați văzut dumneavoastră, pentru că noi n-am avut decât dosarele de candidatură, pentru că ar însemna foarte mult și le-am trimis înainte, deja să fie la BEJ. Campania PSD de strângere de semnături nu s-a încheiat, chiar dacă numărul de semnături pe care trebuia să-l depunem oficial aici este unul foarte mic, noi am vrut să intrăm în contact cu cetățenii, să vedem care este susținerea lor pentru noi și vom face acest lucru până la începerea campaniei electorale”, a declarat președintele PSD Olt, pe scările Prefecturii Olt, la ieșirea din Biroul Electoral Județean.

  În această „operațiune”, care vizează viitorul PSD Olt, formațiune care a condus județul Olt, în aqua forte, de la Revoluție și până în prezent, a fost însoțit de câțiva social democrați olteni, printre care Emil Moț, candidatul aceluiași partid al Municipiului Slatina, în tentativa sa de a rămâne pe fotoliul de primar al Slatinei noastre seculare, dar și de Virgil Delureanu, unul dintre pilonii importanți ai PSD Olt. Biroul Electoral Județean Olt din sediul Prefecturii, a înregistrat, pe lângă candidatura lui Oprescu, și candidaturile pentru lista consilierilor județeni din partea PSD pentru legislatura 2020-2024. Iată ce nume conține această listă:

  oprescu depunere candidatura 2020 cnetMarius Oprescu, Virgil Delureanu, Cătălin Grecu, Mariana Matei, Ionuț Ivan, Adrian Bărbulete, Nicolae Vitan, Ion Bondrescu, Mirela Vasile, Ilie Irimia, Daniela Vlad, Dorin Postelnicu, Cristian Gheorghe, Adrian Iordache, Toma Prună, Emil Marinescu, Constantin Popescu, Ioan Nedelea, Valeria Gălan, George Șofaru, Cristian Butnariu, Ilie Hău, Bogdan Matei, Ciprian Alexe, Ramona Costache, Magdalena Catrina, Victor Vătămanu, Titu Vârban, Silviu Popescu, Gabriela Șerban, Claudia Barbu, Mădălina Benec, Mihai Gheorghe, Floriana Bacov, Cătălin Moruș, Daria Oprea, Silviu Smarandache, Diana Cioponea, Florina Barbu și Marian Andrei Barbu.

  Ca de fiecare dată, PSD Olt, în preajma alegerilor de oricare ar fi acestea, se prezintă ca un partid organizat militărește, solidar și foarte coerent în demersurile sale electorale, fapt care reiese și din declarația lui Marius Oprescu, cel care a preluat PSD Olt, din momentul în care liderul acestui partid, senatorul Paul Stănescu, a preferat să se ocupe de reorganizarea PSD la nivel central, acolo unde lucrurile nu sunt atât de roz, ca la Olt:

  „Noi, ca de fiecare dată, suntem organizați, am știut să facem o campanie pozitivă și anul acesta ne-am propus acest lucru, sub dezideratul campaniei «Investim în Olt». Cred că am venit și de această dată cu o echipă coerentă, profesionistă și cu experiență în administrație publică. Avem și oameni noi, de asemenea avem și oameni care au mai fost consilieri județeni, care știu ce au de făcut, care știu să se prezinte în fața cetățenilor din județ, să le preia ideile și să le transpună în proiecte astfel încât tot ceea ce facem la Consiliul Județean să fie în interesul oamenilor”, a spus Marius Oprescu, candidatul PSD la funcția de președinte al CJ.

  Foarte atent cu electoratul social-democrat, cel care predomină pe plaiurile noastre sudice, Marius Oprescu a ținut să-i mulțumească electoratului de stânga din Olt, transmițându-i acestuia, pe calea presei prezente la eveniment, următorul mesaj:

  „Le mulțumim pentru susținerea care ne-au arătat-o de fiecare dată, să aibă încredere în noi și programul electoral pe care ni-l propunem pentru 2020 – 2024, este unul cu multe investiții, dar în același timp realizabil, adică nu ne propunem himere, ne propunem să spunem lucruri pe care știm că în cei patru ani de zile suntem în stare să le realizăm, pentru că numai așa poți să vii în 2024 cu o nouă echipă în fața oamenilor și să îți prezinți realizările și să le ceri din nou votul. Dacă nu vii cu lucruri realizabile, nu te ții de cuvânt, bineînțeles că patru ani trec repede și atunci efectiv se vede că ai mințit”.

  Atent la detalii și la comportament, Marius Oprescu a ținut să transmită poporului că ține cont de legile stabilite de acest guvern, cel puțin în privința purtării măștii, conform ultimelor instrucțiuni, intrând în Biroul Electoral Județean, împreună cu însoțitorii săi, cu măștile pe figură și nutrind speranța că acest guvern va organiza în așa fel aceste alegeri, încât alegătorii să nu fie afectați de Corona Virus.

  Și „Ca să nu fie dezordine, ca să nu fie haos”, vorba poetului Adrian Păunescu, care, la rându-i a fost un socialist reprezentativ al acestei țări, țară aflată astăzi în stare de șoc, din toate punctele de vedere, Marius Oprescu a apelat și la un mesaj diplomatic, față de presa locală, pe care nu l-am mai auzit până acum din gura unui social-democrat de la Olt:

  „Am spus-o încă de când am lansat această campanie: suntem într-un an dificil și avem o campanie atipică. În sediul BEJ am intrat și am făcut o poză cu măștile pe figură. Este, deci, un lucru inedit. Noi încercăm să păstrăm distanțarea socială față de cetățenii din județul Olt, dar, în același timp, încercăm să fim alături de ei prin toate celelalte metode, prin on-line, prin intermediul presei care, de fiecare dată, ne-ați prezentat foarte obiectiv pozițiile și mulțumim jurnaliștilor pentru acest lucru. Practicăm și mersul din poartă în poartă, dar, așa cum spuneam, respectând măsura de distanțare socială și pe cea a purtării măștii, astfel încât să-i protejăm pe oameni.

  (…)Atâta timp cât suntem în calendar, suntem obligați cu toții să participăm la alegerile locale și sper ca guvernul să fie în stare să organizeze aceste alegeri, ca ele să nu devină un pericol pentru cetățeni”, a mai precizat șeful județului Olt…

  La întrebările puse de reprezentantul Liniei Întâi, cu referire la Moțiunea de cenzură, pe care vrea s-o inițieze PSD împotriva Guvernului Orban, Oprescu n-a ezitat să spună că moțiunea este pregătită și că PSD este, la rându-i, pregătit să guverneze, printr-un guvern de uniune națională:

  „Moțiunea de cenzură va fi depusă săptămâna viitoare. Așa cum s-a spus și în Comitetul Executiv Național, pe care l-am avut săptămâna trecută, avem discuții cu toate partidele, iar domnul președinte Marcel Ciolacu a promis că moțiunea va trece cu peste 250 de voturi.

  PSD a fost de fiecare dată pregătit să preia guvernarea. E adevărat că am avut și noi greșeli pe care le recunoaștem. Sperăm să fi învățat ceva din ele și să nu le mai repetăm. Totuși, de fiecare dată, PSD a avut profesioniști care au arătat că sunt în stare să guverneze și au produs creștere economică în România. Și de această dată sunt convins că vom reuși să facem acest lucru.

  (…) Noi am propus un guvern de uniune națională tocmai pentru că mai sunt doar două luni până la alegeri și cred că, atâta timp cât nimeni nu mai are legitimitate, este nevoie de o uniune națională la guvernare până la alegerile parlamentare. La alegerile parlamentare poporul se va exprima și atunci vom avea o nouă majoritate pentru următorii patru ani de zile. Aceasta a fost și logica pentru care am propus un guvern de uniune națională; ni se pare corect, cu două, trei luni, cât mai avem până la alegerile parlamentare, să avem un guvern de uniune națională, astfel încât, în această perioadă de criză, să putem cu toții să punem umărul și să aducem România la mal”, a precizat Marius Oprescu.

  Dumitru Sârghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/marius-oprescu-presedintele-psd-olt-este-nevoie-de-guvern-de-uniune-nationala-la-guvernare-pana-la-alegerile-parlamentare/