Print this Post

Paul Stănescu, secretar-general PSD:

Măsurile Guvernului nu sunt în favoarea cetățenilor, ci în favoarea afacerilor de partid

Paul Stănescu, secretar-general PSD, a criticat măsurile Guvernului ce trebuie luate după 15 mai, considerând că nu sunt în favoarea cetățenilor, ci în favoarea afacerilor de partid.

„Ultimul gest iresponsabil al Guvernului, acela de a trimite îngrozitor de târziu Parlamentului proiectul de lege care reglementează măsurile ce trebuie luate după 15 mai, este încă o dovadă că liberalii nu se gândesc cu adevărat la protejarea sănătății oamenilor și la reluarea în siguranță a activității companiilor. De fapt, ei nu se gândesc cum să ajute oamenii, ci să-și vadă de afacerile de partid”.

stanescu li net 786Paul Stănescu enumeră zece exemple din deciziile importante ale guvernării liberale. Acesta este de părere că aceste măsuri provoacă permanent neplăceri și mai mari sau chiar drame, iar efectele pe termen lung sunt, din păcate, extreme de dure:

„1. Vor să prelungească, de fapt, starea de urgență numind-o stare de alertă, dar impunând aceleași îngrădiri ale drepturilor și libertăților cetățenilor, după cum au început să fie acuzați chiar de către USR-PLUS.

2. Vor să aibă controlul absolut netransparent al fondurilor publice. De aceea, prelungesc și în starea de alertă achizițiile fără licitație pentru orice tip de produs, indiferent că este de maximă necesitate sau nu.

3. Se gândesc, în primul rând, la clientela de partid, nu a fost de ajuns că au angajat peste 12.000 de pile, folosind ca pretext pandemia, acum vor să numească în funcții publice persoane care nu sunt funcționari publici, prin derogare de la Codul Administrativ.

4. Au avut aproape trei săptămâni de la primul mesaj al președintelui că, după 15 mai, vom ieși din case și nu au folosit timpul pentru a testa cât mai mulți români, așa cum le-am cerut repetat. Testarea a cunoscut fluctuații uriașe și neexplicate de nimeni și acum promit tardiv testare masivă abia după 1 iunie.

5. Principalii demnitari ai statului se contrazic public pe teme de maximă importanță pentru cetățean, precum declarația pe proprie răspundere, pe care ministrul Sănătății o consideră depășită din 15 mai, iar premierul o vede ca obligatorie în continuare, în vreme ce ministrul de Interne îi vede ca penali pe toți cei care strănută și nu au mască.

6. Avem cel mai mic pachet de sprijin al economiei ca procentul din Produsul Intern Brut dintre statele europene, de circa 3% din PIB, România fiind cam la același nivel cu Tunisia sau Togo, mult sub Polonia, cu 6%, sau chiar Cehia, care dă 18%, dar Guvernul e mulțumit de asta.

7. Oamenii plâng că nu găsesc medicamentele necesare în farmacii, iar ei le răspund disprețuitor, că totul se rezolvă dar, de fapt, nu se întâmplă nimic, iar bătrânii aleargă disperați, în continuare, de la o farmacie la alta, după Euthyrox, de exemplu, fiindcă nu vor să recunoască cum închid ochii la exportul paralel de medicamente.

8. Se infectează mii de bătrâni și persoane cu dizabilități în centre sociale fără personal suficient, de care promiseseră că vor avea grijă cu prioritate, dar trimit, în schimb, sute de românce ca asistente pentru bătrânii din Austria, cu negocieri guvernamentale în loc să le angajeze și să le ofere și stimulentul lunar de 500 de euro, ca să rămână în țară.

9. Toate statele europene importante fac strategii despre cum să deschidă cu prioritate turismul, dar premierul României le transmite investitorilor și angajaților din acest domeniu că nu sunt importanți, fiindcă reprezintă prea puțin în PIB-ul țării.

10. Trăim cea mai dură secetă din ultimii zeci de ani, iar prețul alimentelor crește deja, în vreme ce ajutorul guvernului pentru sectorul agroalimentar este o adevărată rețetă a subdezvoltării, exportăm cereale și mână de lucru ieftină în fermele și abatoarele din Germania și importăm 80% din necesarul de carne de porc al țării.”

Ionuț DUMITRESCU

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/masurile-guvernului-nu-sunt-in-favoarea-cetatenilor-ci-in-favoarea-afacerilor-de-partid/

1 comment

  1. adrian

    Mai slabiti-ma cu cacatul asta!

Comments have been disabled.