Print this Post

Elena Iotu, președinta Organizației Femeilor Liberale Slatina:

MISOGINISMUL ESTE UN TERMEN INCOMPATIBIL CU TRADIȚIILE STRUCTURII LIBERALE!

D-na Elena Iotu, de ce ați ales PNL?

Partidul Național Liberal a fost și trebuie să rămână, în continuare, un izvor de pragmatism al tuturor românilor. Bineînțeles, date fiind circumstanțele actuale, perioada deosebit de dificilă, de tranziție post-revoluție, care parcă refuză să determine concluziile reformelor luate pe parcursul celor aproape trei decenii democratice și pe care le-a traversat statul roman, ne demonstrează faptul că structurile politice românești nu au reușit să-și îndeplinească decât parțial obiectivele propuse.

A fi liberal, nu este doar o alegere, ci mai degrabă o ancoră a mentalității mele, o ancoră asociată evoluției românilor.

elena iotu presedinta ofl slatinaAți primit, de curând, o responsabilitate majoră: aceea de a redresa și coordona Organizația de Femei a PNL Slatina. Ce credeți că vă recomandă pentru această însărcinare?

Într-adevăr, de curând am fost aleasă președintele Organizației de Femei, în cadrul Partidului Național Liberal, pentru a coordona organizația din Slatina, atât experiența mea cât și inițiativele pe care le-am avut, în cadrul acestei organizații, fiind legitimate prin vot, în cursul acestei luni.

Nu cred că putem vorbi despre redresarea acestei organizații, dat fiind faptul că, până în prezent, acțiunile desfășurate la Slatina de către femeile liberale au fost extrem de puține din diferite motive. Vorbim, mai degrabă despre o construcție nouă. Organizația Femeilor Liberale (Slatina) va întreprinde mai multe acțiuni pentru a lărgi fluxul participanților, în ceea ce privește activitatea organizației sub noua conducere.

Care este profesiunea dvs. de bază și cum vedeți viața absolvenților de liceu și de facultate, în acest sistem social și economic în care nu mai funcționează decât salariile potentaților vremii?

Sunt calificată în Afaceri Economice Internaționale, motiv pentru care reușesc, cu ușurință, să identific problemele tinerilor absolvenți, în ceea ce privește „pasul spre viitor”, indiferent de pregătirea pe care o au, fie că vorbim despre absolvenți de școală profesională, de liceu sau de facultate.

Romania se confruntă cu această problemă gravă, de foarte mult timp, iar ministere precum cel al Muncii, Educației, dar și cel al  Dezvoltării nu au reușit, nici până în prezent, să o rezolve. Amânarea acestui tip de legislație, prin care să poată fi făcută implementarea noilor absolvenți în sectoarele mediului privat, dar și de stat, nu mai poate suporta amânare.

La ora actuală, statul român are o problemă foarte mare în ceea ce privește resursa umană calificată pe care, fie o pierde prin migrarea forței de muncă specializată, în detrimentul altor state mai atractive, fie o ignoră prin diferite procedee, ceea ce este și mai grav.

Care este viziunea dvs. privind schimbarea numelui județului Olt în Olt-Romanați?

De regulă, se impun intervenții asupra unor aspecte, atunci când lucrurile nu funcționează corect sau deloc, iar numele județului Olt nu este nici măcar ultimul de pe lista celor doua condiții menționate mai sus. Oltul și Mureșul sunt „frați milenari”. De ce am schimba noi acest lucru?!

Credeți că în partidul dvs. există un fel de dictatură a bărbaților, bazată pe ideea primitivă care spune că femeia e inferioară bărbatului?

Concepțiile Partidului Național Liberal au fost întotdeauna manifestate prin demersuri moderne, uneori avangardiste, motiv pentru care misoginismul este un termen incompatibil cu tradițiile structurii liberale.

Care sunt proiectele dvs., în calitate de președintă a femeilor liberale din Slatina?

Aceste proiecte vizează modul în care vom comunica și colabora cu societatea civilă, și aici mă refer atât la organizațiile noastre, cât și la simpatizanții valorilor liberale, prin care noi vom revigora resursa umană a Partidului Național Liberal.

Vizăm proiecte care se vor concentra asupra îmbunătățirii mecanismelor de funcționare, în interiorul organizației noastre, prin crearea unui mediu transparent, dinamic și interactiv – toate acestea având scopul de a se regăsi, mai departe, în funcționarea administrației publice, atât la nivel local, cât și la nivel național.

Care este mesajul dvs. pentru simpatizanții PNL din Slatina, dar și pentru slătineni, în ansamblul lor?

Partidul Național Liberal traversează o perioadă dificilă și plină de încercări, dar rămâne loial valorilor liberale fundamentale, rămâne loial oamenilor în care ne putem încrede necondiționat, oameni care ne vor fi alături și atunci când imposibilul se va transforma în posibil. Iar atunci când acest posibil se va numi realitatea pe care și-o dorește fiecare locuitor al acestui județ și al acestei țări, atunci vom realiza, cu adevărat, faptul că PNL și-a îndeplinit menirea.

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/misoginismul-este-un-termen-incompatibil-cu-traditiile-structurii-liberale/