Print this Post


Movileni. Ion Sorin Toma – un primar de toată isprava!

În urma alegerilor locale din vara anului 2012, frâiele Primăriei Movileni au fost preluate de tânărul Ion Sorin Toma. Dacă la început opinia publică județeană, întreaga mass-medie a județului, dar și a celor care l-au promovat s-au declarat sceptice cu privire la persoana noului primar, având în vedere tinerețea și CV-ul său, după doar un an de zile de activitate, viziunea oamenilor s-a schimbat radical.

Modul persuasiv, prin care tânărul primar bate la ușile CJ Olt, ale companiilor private, ale ministerelor României, inteligența și diplomația, prin care obține finanțarea unor proiecte valoroase pentru comuna sa, popularitatea de care se bucură în fața consătenilor săi și faptul de a sta la dispoziția acestora la orice oră din zi și din noapte, toate acestea au făcut din persoana lui Ion Sorin Toma, un personaj frecventabili și un primar de toată isprava.

primar movileni toma 689S-au făcut dotări în cadrul primăriei, s-au amenajat, la standardele zilei, două piețe în localitate, s-au asfaltat multe drumuri comunale, s-a modernizat iluminatul public, s-a executat alimentare cu apă în toată comuna și canalizare parțial, în satul Bacea, (urmând ca, până în vară, să existe și în Movileni), și multe, multe alte investiții și modernizări.

centru batrani movileni bacea 689Pe lângă toate acestea, primarul Ion Sorin Toma a reușit o investiție de excepție cum probabil nu găsești nicăieri în țară. Este vorba, dragi cititori, un proiect de aproximativ 1 milion de euro, pe fonduri europene nerambursabile, intitulat «Prima înființare și dotare a infrastructurii aferente serviciilor sociale (Centru de îngrijire bătrâni și persoane cu nevoi speciale) și renovarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural în comuna Movileni, județul Olt».

camin cultural movileni 689Este îmbucurător faptul că un tânăr primar, în astfel de vremuri incerte, se preocupă simultan de asistența socială a bătrânilor satului său natal (bătrâni care, de multe ori, sunt uitați de copii, prin căsuțele lor triste) dar și de Cultură, știindu-se că, prin Cultură, ne afirmăm ca neam și spirit autohton.

Clădirea despre care vă spuneam este una ultramodernă, cu absolut tot ce trebuie, din punct de vedere al spațiului și al utilităților, pentru cel puțin 16 persoane vârstnice, neajutorate. Urmează dotările cu mobilier, mobilier care – din spusele primarului – a fost parțial achiziționat, urmând ca, până în luna iunie, când obiectivul va fi inaugurat, acesta să fie achiziționat integral.

Căminul Cultural din localitate, cuprins și acesta în proiectul respectiv, obținut prin Agenția Pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), este, de asemenea, modernizat și dotat, așa cum se cuvine. Aici, pe lângă activitățile culturale deosebite, organizate de școlile din localitate, își desfășoară activitatea și ansamblul folcloric al comunei Movileni, alcătuit din 30 de copii – fete și băieți – pregătiți întru perpetuarea tradițiilor de profesorul Florea Dima.

Un aspect pe care d-l primar a ținut să-l inserăm în ziarul nostru este acela că domnia-sa, prin hotărârea Consiliului Local Movileni, este dispus să pună gratuit la dispoziție un spațiu industrial, de circa 500 m2, pentru un investitor dispus să vină să investească în Movileni, cu condiția să angajeze personal muncitor din comună.

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/movileni-ion-sorin-toma-un-primar-de-toata-isprava/