Print this Post

Vicepremierul Paul Stănescu:

Ne-am propus ca, în doi-trei ani, maximum, fiecare localitate cu peste 2.000 de locuitori să aibă apă și canal!

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a fost prezent, marți, 9 ianuarie a.c., la Pitești, unde a avut o întâlnire cu primarii și reprezentanții administrației județene.

Cu această ocazie, viceprim-ministrul Stănescu a subliniat că Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), a început cu dreptul, fiind un program apreciat atât de autoritățile publice locale, cât și de beneficiarii direcți.

paul stanescu li 715„PNDL este un program pe care toată lumea îl apreciază, un program în care, în prima parte, au fost alocați 16 miliarde de lei, iar, în a doua parte, 30 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă, după părerea mea, o sumă foarte importantă pentru dezvoltarea României. Banii au fost repartizați pe județe, după criterii obiective, care țin de capacitatea financiară a județului, suprafața județului, numărul de locuitori și numărul de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri). Deja încep 6.851 de șantiere în toată țara, un lucru important, pentru că, prin Programul de Guvernare, noi ne-am asumat ca fiecare comunitate din această țară să beneficieze de toate cele zece măsuri, și anume sănătate, educație, transporturi, apă și canal, energie, cultură, culte, sport și locuințe”, a declarat Paul Stănescu.

De asemenea, acesta a mai spus și faptul că, în cel mult trei ani, în toate localitățile cu peste 2.000 de locuitori, ar urma să fie introduse sistemele de alimentare cu apă și canalizare: „Angajamentul a fost luat în momentul în care am intrat în Uniunea Europeană (…), noi ne-am propus ca, în doi-trei ani, maxim, să închidem acest lucru, ca fiecare localitate din această țară cu peste 2.000 de locuitori să aibă apă și canal. Bineînțeles, și cele sub 2.000 de locuitori trebuie să aibă apă și canal”.

Până în prezent, în județul Argeș, au fost finanțate, prin etapa I din PNDL, 84 de obiective, iar prin etapa a II-a vor fi finanțate 151 de obiective, cu o valoare totală de peste 700 de milioane de lei.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ne-am-propus-ca-in-doi-trei-ani-maximum-fiecare-localitate-cu-peste-2-000-de-locuitori-sa-aiba-apa-si-canal/