Print this Post


Necesitatea unei reforme în spitalele din România

Sistemul de sănătate din România are nevoie de o reformă serioasă privind atât profesionalismul cu care sunt tratați pacienții, cât și atmosfera în care sunt ei tratați.

Una dintre multele mărturii ale unor foști pacienți pot descrie chiar și după mult timp locul, atmosfera și mizeria pe care au experimentat-o, deși nu au dat vina pe acest sistem.

Foarte mulți pot fi de acord că oamenii care conduc și care hotărăsc împărțirea din bugetul statului sunt de vină pentru experiențele oribile pe care le suportă pacienții în unele spitale.

O schimbare privind asigurarea și dovada calității de asigurat, este obligativitatea obținerii și activării cardului de sănătate, care însă nu este suficientă pentru rezolvarea mai multor probleme privind sistemul de sănătate, cum ar fi climatul neadecvat, nepregătirea echipajelor de salvare, lipsa în general a medicilor buni din țară și investirea necorespunzătoare a statului în medicii nepotriviți.

mihai robert barbu linia intai 712

Mihai Robert Barbu

Spațiile din multe spitale din țară sunt producătoare de boli infecțioase pentru cei internați pentru că nu sunt alocate fonduri necesare pentru spațiu și un climat adecvat. Nu există aparatură de specialitate în spitale, iar ambulanțele nu sunt dotate cu aparatura necesară pentru transportarea pacienților în condiții optime. Echipajele de salvare nu cunosc metodele de resuscitare, iar pacienții mor în drum spre spital.

Nu sunt medici în spitalele din România. Medicii preferă să-și exercite profesia în alte țări pentru condiții mai bune și un salariu decent. Dezechilibrul constă în faptul că statul român investește în specializarea cadrelor medicale, care nu rămân în slujba poporului nostru.

Deși e adevărat că unele probleme privind sistemul de sănătate sunt legate de bugetul statului, o parte din vina aceasta o au și acei absolvenți ai facultăților de medicină care se dovedesc a fi mai târziu nepotriviți pentru asumarea unor astfel de responsabilități.

Mihai Robert Barbu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/necesitatea-unei-reforme-in-spitalele-din-romania/