Print this Post


NEOSTALINISMUL ȘI CÂNTAREA ROMÂNIEI

Din mai multe locații geostrategice, stăpânii României actuale (membră a Uniunii Europene cu statut de colonie experimentală), au ordonat ca anumite instituții să fie oarbe și surde la procedurile staliniste ale unor anchetatori autohtoni. (Demult, tatăl poetei Ana Blandiana a fost arestat, deoarece la o percheziție special-pregătită, s-a găsit un pistol „plantat” în locuință de un membru al echipajului. Și atunci, ca și acum, autoritățile  statului făceau parte, tot din clubul surzilor și al nevăzătorilor).

Probabil că, și azi, se dorește o atmosferă favorabilă derulării unor noi variante de „festival” tip „Cântarea României”: un festival despre Anticorupție și altul despre Centenar. Recent, înaltele oficialități au anunțat deja, că pregătesc sărbătorirea Centenarului Marii Uniri; dar, „asediul” informațional contradictoriu pe excesele unor procurori degenerați (ai statului de drept) sufocă populația, pe care inițial o tulbură, o îngrijorează și o sperie. Ar trebui însă, să se știe, că sonoritățile luxuriante ale discursurilor politice din conferințele de presă, nu au efect terapeutic pentru mulțimile de oameni năuciți.

nedelea teodor 722 linia-intai

Prof. Teodor Nedelea – Slatina

Suntem dezbinați și poate că 1 Decembrie 2018 ne va aduna iar, și ne va aduce din nou pe toți, împreună. Acum, unificarea noastră ca frați-români ar trebui să fie obligatorie. Anarhia dorită de alții nu trebuie lăsată să devină vectorul dominant al neprietenilor și nepricepuților.

Trist e că România nu mai e întreagă așa cum era ea altădată ; a pierdut Basarabia, Bucovina, Kaliacra, Durostorul, Insula Șerpilor, Cernăuțiul, Chișinăul, Odessa, Balcicul etc.  Slavă lui Dumnezeu că, după 1989, granițele au rămas aceleași, dar, aproximativ 4.000.000 de concetățeni ai noștri au plecat și rătăcesc pe alte drumuri. Acasă la ei, locul a rămas gol și locuințele pustii.  Școlile mai păstrează încă amintirea claselor pline de voioșia copiilor mulți. Dăinuirea neamului pe aceste meleaguri este grav amenințată și pusă sub semnul întrebării.

Ierarhia valorilor s-a răsturnat și bate vântul dezintegrării, după ce am fost martorii unor dureroase destructurări (în industrie, agricultură, învățământ, comerț, resurse naturale etc.). Noi singuri ne-am făcut gaură-n steag, în suflet și-n țară; n-am știut să evoluăm drept și nici n-am fost ajutați, ba din contră, interesul unora a fost să-și conserve puterea, iar al altora să devenim un fel de colonie (fiindcă pașalâc turcesc n-am fost niciodată).

Sigur, merită să sărbătorim Marea Unire, să cinstim memoria celor care au realizat evenimentul și să recunoaștem deschis că noi, cei de azi, suntem niște epigoni; epigoni, adică niște urmași nedemni ai unor înaintași iluștri (așa am învățat la școală, din manuale gratuite, care nu erau alternative).

Prof. Teodor Nedelea, Slatina

Permanent link to this article: http://linia1.ro/neostalinismul-si-cantarea-romaniei/