Print this Post


Nicușor Sâia, primarul comunei Radomirești: Cu suflet și răbdare, le rezolvăm pe toate…

D-le primar, ați avut un mandat bun, în legislatura 2012-2016. Cu ce proiecte veniți în mandatul din legislatura 2016-2020?

În campania electorală, am ales să fac mai puține promisiuni, m-am rezumat punctual. Pe această cale, mulțumesc vechii și noii conduceri a Consiliului Județean, care m-au sprijinit și am realizat 2,5 km de asfalt pe drumul județean.

Așa cum spuneam și în campanie, am dat în folosință o grădiniță modernă, cu două săli de clasă, prin Banca Mondială. Am dotat-o cu bani din bugetul local, cu centrală. Urmează să amenajăm locul de joacă și împrejmuirea. 80% dintre părinți au fost foarte bucuroși pentru această investiție.

La o săptămână de la deschiderea anului școlar, a avut loc o ședință cu părinții. Pe această cale, îi mulțumesc d-nei Elena Sâia (coincidență de nume), noul director, și îi urez succes la examenul pe care-l va susține pe data de 12 octombrie.

primar saia radomiresti 2Continuăm cu extindere alimentare cu apă. O mare realizare pe care ne-o propunem pentru acest mandat, și suntem foarte bucuroși că am putut, este rezolvarea problemei apei în satul Crăciunei. Am dat hotărâre de Consiliul Local, consilierii au fost de acord să fie preluată de către CL. Acum, cu noul program și cu noul regulament, prin care toate primăriile, printre care și cea din Radomirești, să facă parte din acest ATI. Le mulțumesc consilierilor că au fost de acord. Nu că le-am cerut eu asta, ci pentru că așa trebuia, acestea sunt normele.

Am început și continuăm tradiția călușului din satul Crăciunei, prin buna colaborare a d-lei instructor Constantin Bălărău și înființarea noului grup de dansuri populare, pe care l-am denumit Bujorel.

Fără să facem politică, după alegeri, o parte dintre acești copii au participat la Festivalul de la Venus – Mamaia, invitați la concurs, unde am luat și premiu.

Am continuat cu monitorizarea video a comunei. Într-un interviu anterior, vă spuneam că acest sistem își face treaba.

Acum, s-a deschis pe GAL (facem parte din Grupul de Acțiune Local Găvana – Burdea – Ghimpețeni), o nouă sesiune de proiecte. Avem amenajarea, în curtea Școlii Radomirești, a unui teren de fotbal sintetic, la standardele europene.

Cum se desfășoară proiectul privind cadastrarea terenurilor intravilane și extravilane? Ce ne puteți spune despre pășunea comunei Radomirești?

Am luat legătura cu cei care se vor ocupa cu cei care se vor ocupa, să le facem la cotele care ni se cer. Dar nu se încadrează până la finalul anului și nu are rost să încheiem contractul, pentru că lucrează degeaba și nu ni se restituie acei 135 de milioane lei vechi.

Referitor la izlazul comunei Radomirești, în suprafață de aproximativ 223,54 ha, nu se mai primesc subvenții, așa cum se mai scriu în unele ziare. Chiar dacă nu percepem taxă, păcatul este că nu mai este numărul de bovine cu care omul mai făcea o bucată de brânză sau lapte, pentru a le vinde în piața agroalimentară.  Piață agroalimentară, pe care am amenajat-o în mandatul 2012-2016, pe amplasamentul vechi a fostei piețe alimentare Radomirești.

Despre activitatea sportivă ce ne puteți spune?

Așa cum vă spuneam mai devreme, sigur vom amenaja terenul de fotbal sintetic. Din 2012, activăm în Liga 5, seria 3, cu echipa de fotbal Unirea Radomirești. Nu scrie pe ea nici Sâia, nici viceprimarul Marinel Olteanu, așa cum mai comentează unii.

Necazul este că nu avem mulți jucători din comună. Dar, totuși, din 2012 și până la ora actuală, echipa a terminat în primele patru, cu rezultate pe care ni le-am propus împreună cu d-l viceprimar, care este și delegatul echipei.

Care este structura politică a Consiliului Local?

În istoria comunei Radomirești, de la Revoluție și până acum, comuna Radomirești nu a avut aceste rezultate pe care le-a avut la alegerile locale din 2016, niciodată. Un număr de 8 consilieri PSD, din 13, repet, comuna nu a avut niciodată.

Am pornit cu ei și le-am spus că mergem în această echipă. Cui nu-i convine, poate pleca la orice partid dorește. Suntem o echipă. Sunt 8 consilieri PSD, 3 – ALDE, 1 – PNL și 1 – PRM.

La constituirea consiliului Local și la alegerea viceprimarului, fără să avem discuții cu celelalte partide, fostul și actualul viceprimar a fost votat în număr de 11 consilieri. Eu nu le-am spus să-l voteze.

D-le primar, administrație, administrație. Dar vine și politica… Partidul vă împinge puțin de la spate. Vin alegerile parlamentare și trebuie să intrați în scenă.

Deja ne-am mobilizat. La nivel de organizație PSD Radomirești, am primit, ca orice partid, listele de susținere pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Mulțumesc echipei mele pentru numărul mare adus de semnături.

Sperăm poate să și creștem rezultatul la parlamentare. La prezidențialele din 2015, am obținut un scor foarte bun.

Transmiteți un mesaj către locuitorii comunei d-voastră.

Le urez tuturor locuitorilor Radomirești, în primul rând, sănătate, înțelegere. Exact cum le-am spus și în campania electorală, eu, Nicușor Sâia, nu am venit să fac minuni în comuna Radomirești. Cu suflet și cu răbdare, le rezolvăm pe toate.

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/nicusor-saia-primarul-comunei-radomiresti-cu-suflet-si-rabdare-le-rezolvam-pe-toate/