Print this Post

Claudiu Stăncioiu, viceprimarul Municipiului Slatina:

Noi nu am venit la primărie ca să refacem vreo imagine sau impresie, am venit să facem treabă!

Domnule viceprimar, care este fișa postului dumneavoastră și ce priorități aveți pentru orașul nostru de toate zilele?

Am în subordine trei servicii importante: Serviciul de Urbanism, Direcția de Patrimoniu și Serviciul de Gestionare a Câinilor fără stăpân.

Prioritățile orașului sunt cele asumate de d-l primar și echipa sa, în campania electorală și anume: locuri de muncă, modernizarea locurilor de joacă, sterilizarea câinilor fără stăpân, mai multe locuri de parcare, continuarea anvelopării termice a blocurilor. Ceea ce ne-am asumat deja se întâmplă, avem cereri din partea investitorilor pentru aproape tot parcul industrial, mobilierul stradal și locurile de joacă sunt în plină procedură de înlocuire și modernizare. Se efectuează sterilizarea câinilor, coroborat cu capturarea lor, adăpostul de la Sărăcești fiind în procedură de modernizare (Proiect Tehnic).

Avem un număr de 10 blocuri care vor intra în reabilitare termică iar, din 2017, numărul lor va crește. Pe lângă toate aceste activități descrise anterior, ne aflăm în plină procedură cu privire la reglementarea contractelor de concesiune existente, cel cu Rupiah fiind deja redus cu 20 de ani.

stancioiu 1Aveți, în Consiliul Local, o mașină de vot care funcționează la toți parametrii. Cu ajutorul ei, puteți, d-le viceprimar, să legalizați tot ce ați promis în campanie și ceva pe deasupra. Totuși, acel proiect cu referire la Salubris, de mare importanță pentru Slatina și nu numai, stagnează, administrația slătineană nereușind să se impună în fața opoziției liberale și nici măcar în fața tuturor consilierilor majoritari ai PSD. Ce mister ascunde această afacere?

Mașină de vot este puțin cam tendențios spus, iar de aici rezultă concluzia incorectă cum că se votează în necunoștință de cauză în Consiliul Local. Nu exista așa ceva, consilierii PSD sunt pe deplin informați cu tot ceea ce se petrece în Consiliul Local, aceștia având o activitate intensă în Comisiile de specialitate.

Proiectul cu Salubris… Deși impresia este că stagnează, proiectul merge mai departe în sensul că se poartă negocieri, pentru ca Unitatea Administrativ Teritorială Slatina (UAT Slatina) să iasă fără posibile daune financiare din această încurcătură legală. Administrația a prezentat acest proiect în cadrul ședințelor de Consiliul Local, a fost postat în transparență 45 zile pe website-ul Primăriei Slatina, sper ca toți să înțeleagă că nu este nici un mister. Cât privește opoziția liberală, aceasta a refuzat să își asume acest proiect, neargumentând concret ceva.

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina trebuie redat comunității in integrum, pentru a funcționa conform menirii sale strict culturale. Ultima hotărâre  a CL Slatina, în această privință, pare că nu rezolvă acest deziderat așteptat de majoritatea slătinenilor, acest locaș de cultură rămânând tot la mâna unor afaceriști care n-au nimic  de-a face cu cultura. Ce de făcut?

Nu văd nimic greșit aici. Spectacolele, piesele de teatru și alte activități culturale se pot desfășura fără probleme. De asemenea, aș vrea să menționez și o cerere mare pentru filmele ce rulează în cinematograf. De aici și decizia de a continua în această formulă-cadru.

Cât privește partea economică a acestei asocieri, menționez ca așteptăm să participe oricine își dorește să dezvolte în acea locație activități economice, proiectul fiind în transparență și, mai nou, pe site-ul primăriei precum și în paginile ziarelor locale sau naționale. Atâta timp cât se generează profit și bugetul orașului își ia o cotă parte importantă de aici, nu văd unde este o problemă.

Aveți o strategie serioasă cu privire la câinii străzii, care s-au înmulțit vertiginos? Dar la oamenii străzii care, de asemenea, s-au dublat  sub „binefacerile” guvernului tehnocrat, votat în Parlament și de PSD?

Să le luăm pe rând! Câinii fără stăpân – Singura strategie viabilă este sterilizarea acestora, pentru a nu se mai înmulți și o campanie de informare a opiniei publice locale cu privire la diferite aspecte: sesizarea Poliției Locale când se observă aducerea câinilor în oraș din comunele limitrofe (asta fiind o problemă destul de mare și cauza principală cu privire la creșterea numărului acestora), adopția câinilor din adăpost, eutanasierea celor violenți și bolnavi. Din păcate, suntem efectiv asediați de diverse ONG-uri, fals iubitoare de animale, care încearcă să împiedice activitatea centrului. Au fost organizate târguri de adopții, postăm pe pagina de Facebook a adăpostului câinii existenți și/sau adoptați, informăm periodic cu privire la ceea ce se capturează din teritoriu, vom concepe și un website. Nu s-au efectuat eutanasieri, până în prezent. În concluzie, suntem transparenți. Însă pe aceste ONG-uri din țară și din afara țării nu le-am văzut să adopte un singur câine, de când am preluat mandatul.

Persoanele fără adăpost – aici posibilitățile noastre sunt limitate însă, prin Direcția de Protecție și Asistență Socială din cadrul UAT Slatina, încercăm, pe cât posibil, să le ajutăm.

Vin alegerile parlamentare și partidul o să vă cheme la ordin… Ce misiune politică veți avea în această bătălie politică?

 Consider că PSD are cel mai bun program de guvernare, iar misiunea noastră politică este de a da țării, în decembrie, un guvern credibil, competent, asumat. Asta este principala noastră țintă, în decembrie 2016. Nu îmi aduc aminte ca vreun guvern PSD să fi întors spatele alegătorilor, tăind pensii și salarii, mărind TVA… etc. Consider că cele trei măsuri menționate sunt elocvente pentru toți, iar electoratul să fie conștient că așa numita Dreaptă nu este altcineva decât cei care în aproape 7 ani de guvernare nu au adus nimic bun țării.

Și ca să continuăm pe aceeași structură logică, PSD a fost partidul care a implementat cele mai pure măsuri de dreapta, scăzând TVA general și la alimente și reducând evaziunea fiscală. Pe lângă acestea, nu trebuie să le uităm pe cele cu privire la reparația și reîntregirea salariilor și pensiilor.

Credeți că sub noua formulă administrativă Moț-Stăncioiu-Vâlceleanu, Slatina a căpătat în ochii oamenilor o altă imagine, în raport cu cea lăsată de Vâlcov și Prina?

Noi nu am venit la primărie ca să refacem vreo imagine sau impresie, am venit să facem treabă. Nu uităm că cei care ne-au ales ne plătesc salariile, înțelegem perfect cu ce probleme ne confruntăm, avem soluții pentru ele.

De asemenea, precizez că nu suntem într-un turn de fildeș lipsit de sistem de ventilație și că odată instalați în funcție am rămas ancorați într-o falsă realitate. Nu! Noi mergem în teritoriu, pe străzi, participăm activ la tot ce înseamnă administrație locală. În concluzie, nu luăm decizii în birouri.

Sunt fonduri UE de accesat, sunt lucrări de infrastructură de efectuat, sunt politici pe termen mediu și lung de implementat, sunt multe de făcut, iar în ceea ce privește imaginea noastră, aș lăsa electoratul să vorbească în 2020.

În viața de toate zilele, ați fost un om de afaceri performant. De ce ați ales PSD?

Om de afaceri este prea mult spus, antreprenor da. De ce PSD? Consider că este cea mai puternică echipă, care poate oferi soluții la problemele cu care se confruntă societatea.

Adresați un mesaj slătinenilor în calitate de viceprimar și nu de om politic…

Așa cum am mai declarat, ușile noastre sunt deschise pentru toți locuitorii orașului. Suntem aici să le auzim și să le rezolvăm problemele.

Vă mulțumesc!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/noi-nu-am-venit-la-primarie-ca-sa-refacem-vreo-imagine-sau-impresie-am-venit-sa-facem-treaba/

2 comments

  1. pt Prostu diavolului

    Problema ciinilor e cea mai invocata de slatineni -de aici imi e clar ca nu esti din orasu asta sau esti pur si simplu dobitoc,iar problema locurilor de parcare e omniprezenta in toate orasele nu doar la Slatina..Cei care sint acum la primarie nu au nici 5 luni,eu zic sa vorbesti pe la anu pe vremea asta cind poate vei avea motiv sa critici.Asta daca nu vroiai minuni peste noapte..

  2. Avocatul diavolului

    Sunteti de rasul curcilor fratilor ! Mergeti acasa va rog ! Sterilizarea cainilor fara stapan , mai multe locuri de parcare ? Waw ! Super tare dnul Stancioiu ! Imi place si exprimarea dumneavoastra “am venit sa facem treaba ” ! Mi se pare corect….Eu zic sa solicitati fonduri europene pentru sterilizarea cainilor ca altfel nu va merge :) )))! Asta intereseaza pe oameni ? De asta au nevoie oamenii ? De locuri de parcare ? Cu oameni ca voi dam inainte..asa primar , asa vice!!! Va doresc sa fiti la fel de “profesionisti “ca pana acum !

Comments have been disabled.