Print this Post

Marius Iancu, deputat PSD Olt:

Noi suntem aceiași, indiferent de cum se numesc membrii Guvernului!

Domnule deputat, care este poziția parlamentarilor din Olt față de noul Guvern?

Nu pot să vorbesc în numele colegilor mei. Pot să vă spun ce îmi doresc eu de la acest nou Guvern. Trebuie să înțelegem cu toții că numai implementând măsurile din programul de guvernare pe care românii l-au votat, putem să îi privim în ochi pe cetățeni și să le cerem, din nou, votul de încredere.

Nu mai este timp de certuri, orgolii și manipulări. Trebuie să fim uniți, Guvern, Parlament, autorități județene și locale pentru a continua dezvoltarea României și să le oferim românilor un trai mai bun. Am încredere că, așa cum a promis, premierul Viorica Dancilă va continua să adopte măsurile asumate de PSD și Guvernul va răspunde numai în fața Parlamentului și a partidului.

marius iancu liCum comentați dvs., ca tânăr politician, onest și aflat la începutul carierei politice, prestația oarecum penibilă a miniștrilor Educației și Economiei?

În mod cert, nu putem vorbi despre oameni slabi pregătiți, având în vedere experiența lor profesională. Este evident că, în anumite cazuri, emoțiile pot fi greu de controlat, pentru că nu este ușor să vorbești în public, la televizor sau în fața unei comisii parlamentare.

Clădirea Parlamentului, sălile mari, parlamentarii din comisii creează o atmosferă intimidantă pentru anumite persoane și am văzut mulți candidați la fotoliul de ministru care s-au pierdut. Am încredere că cei doi miniștri vor fi buni  organizatori și vor manageria bine ministerele în fruntea cărora se află.

Am studiat cu atenție comportamentul decent al d-lui vicepremier Paul Stănescu și am remarcat faptul că nu s-a manifestat așa entuziast față de noul guvern. Credeți că are anumite rezerve?

Nu am observat acest lucru. Cel mai bine ar fi să îi adresați dânsului această întrebare.

Ce ar putea interveni din interiorul PSD ca acest guvern să fie schimbat ca și celelalte două după șase luni?

Sper să nu se mai repete această poveste și premierul Viorica Dancilă și miniștrii cabinetului sau să dea dovadă de maturitate și profesionalism și să îi pună pe primul loc pe cetățeni și nu „ideile” și „interesele” care apar atunci când ocupi o astfel de funcție și mulți îți devin „prieteni” și îți dau „tot felul de sfaturi”.

Care este activitatea dvs. în comisia parlamentară pe care o reprezentați?

Este o activitate interesantă, care implică multe ore de studiu și pregătire pentru  fiecare ședință pentru că este o comisie unde se iau decizii și se adoptă legi cu impact asupra populației.

Aveți vreun model politic din PSD?

Sunt mulți oameni din PSD și nu numai de la care am învățat foarte multe. Sunt oameni cu funcții de conducere în partid, colegi parlamentari sau colegii mei din PSD Olt. Important este să îi ascultăm pe cei de lângă noi și să găsim împreună soluții la problemele cetățenilor. Activitatea noastră trebuie să fie un model.

Un mesaj către electoratul dvs. din Olt, cu referire strictă la actualul Guvern!

Cetățenii din județul Olt au votat o echipă și un program de guvernare care s-a dovedit a fi bun pentru România și de aceea implementarea lui trebuie să continue.  Noi suntem aceiași, indiferent de cum se numesc membrii Guvernului și noi, cei de aici, trebuie să aducem cât mai multe investiții și investitori în comunitățile din Olt și să le apărăm interesele.

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/noi-suntem-aceiasi-indiferent-de-cum-se-numesc-membrii-guvernului/