Print this Post

Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt:

Noi suntem liberali! Noi facem o politică a bunului-simț!

Domnule președinte, scena politică a luat foc. Cum răspunde PNL la atacurile sub centură ale PSD?

Așa cum se vede: cu o campanie curată, cinstită, de bun simț. Este reacția firească a unui partid format din oameni onești, hotărâți și motivați. Iar motivația noastră este simplă: vrem să validăm cinstea, nu hoția. Și vrem să repunem România acolo unde îi este locul: în primul rând! Ce exemplu am oferi românilor dacă am răspunde adversarilor noștri în aceeași manieră? Dacă am achiesa și noi la o campanie electorală cu atacuri sub centură?

Noi suntem liberali! Noi facem o politică a bunului-simț! Cum înțeleg alții să facă politică este problema lor, dar va fi cuantificată la momentul potrivit, cu siguranță, în ochii românilor.

Se observă, pe alocuri și unele atacuri la PNL și la președintele României, venite de la USR -PLUS. Cui folosesc acestea? Nu cumva PSD-ului?

Cu siguranță nu folosesc dreptei românești. Aș pune însă aceste atacuri mai mult pe seama tensiunii acumulate în această campanie și mai puțin pe reaua credință. Până la urmă, suntem partide diferite, chiar dacă orientarea este asemănătoare. Însă, repet, cum înțeleg alții să facă politică este problema lor.

liviu voiculescu li net 761În comuna dvs. care e atmosfera? Cum se comportă acolo adversarii dvs. politici, care sunt în netă inferioritate numerică, numerică și morală deopotrivă?

Și comuna Cungrea, ca de altfel toate localitățile din țară, este o parte a scenei pe care se desfășoară spectacolul campaniei electorale în care ne regăsim. Și, cu mici excepții, pot să spun că noi, actorii, ne jucăm rolul conform unui scenariu specific acestei perioade, fără… ieșiri din decor. Spun cu mici excepții, referindu-mă la micul incident imaginat de un senator PSD care mă viza pe mine și pe… mașina domniei sale. Sper să rămânem doar la acest incident născocit din prea multă energie neconsumată.

Este pregătit PNL de guvernare, imediat după „europarlamentare”? Există un guvern din umbră?

PNL este pregătit oricând de guvernare, eu am toată convingerea că vom ajunge acolo și atunci, vom demonstra fără echivoc că suntem ceea ce trebuie și cum trebuie pentru România: singura alternativă capabilă să redea acestei țări demnitatea furată în ultimii ani de o guvernare alterată de interese obscure. Guvern din umbra? Haideți mai întâi să ajungem până acolo…

Vom rămâne în Europa după aceste alegeri sau ne ducem în brațele Kremlinului?

Am încredere în noi, în PNL, în președintele României și în români. Vom rămâne în Europa! Cu toată convingerea! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Dumitru Sârghie

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/noi-suntem-liberali-noi-facem-o-politica-a-bunului-simt/