Print this Post

Cristina Drăgulescu, președinte OFLDE Slatina:

Nu mai este cazul să așteptăm, în speranța deșartă, că altcineva ne va rezolva problemele

În politica actuală a României, prosperitatea și bunăstarea acestei națiuni sunt ambalate în staniolul promisiunilor deșarte și al unei gândiri strâmbe, adeseori falice (vezi disprețul și incultura deputatului de Olt Florin Iordache) ale multor dintre politicienii noștri lipsiți de caracter și educație.

Cred că nouă, celor trecuți de 50 de primăveri, dar și copiilor și nepoților noștri, ne-ar trebui o generație care să ne judece și, apoi, să ne ierte pentru nepatriotismul și incapacitatea noastră, care au făcut din România o …Vale a plângerii. Câtă vreme s-a dovedit că inegalitatea socială nu poate fi stârpită, tineretul român trăiește scepticismul viziunii de a nu-și putea modela viitorul, războiul românilor cu proprii lor politicieni afectând nu numai prezentul, dar și viitorul patriei române.

Ne rămâne speranța că noile generații de politicieni poate să refacă, prin cultura și educația lor, onoarea acestei țări în fața lumii civilizate, ca să putem și noi românii să privim România ca lume, în concertul națiunilor.

Astăzi, în Linia Întâi, avem un politician tânăr, instruit, o doamnă avocat, aflată la conducerea OFDL Slatina, din cadrul ALDE Olt, care e posibil să facă parte din generația salvatoare. Se numește Cristina Drăgulescu și ne-a răspuns cu amabilitate și elocvență la câteva întrebări.

O întrebare mai mult filosofică… cine sunteți, de unde veniți și încotro va îndreptați?

Mă numesc Cristina Drăgulescu, sunt avocat definitiv în Baroul Olt, din anul 2011, sunt căsătorită și am un băiețel de doi ani și jumătate! De asemenea, din 6 iunie 2018 sunt și președinta aleasă a OFLDE Slatina a partidului ALDE și îmi doresc ca, pe viitor, să mă implic tot mai intens în activități care pot influența benefic viața comunității.

Care este diferența între dreapta politică și stânga politică?

Diferența între cele două sintagme ,,dreapta politică” și „,stânga politică” este una evidentă și foarte ușor de observat, având poziții opuse, respectiv:  stânga este guvernată de principii potrivit cărora intervenția și controlul statului în și asupra societății, drepturile individului fiind subsidiare drepturilor colectivității, în general, stânga se bazează foarte mult pe un control strict și ierarhic din partea statului, în timp ce dreapta politică garantează independența individului, apărând drepturile și libertățile acestuia, oferind importanță și valoare omului, ca individ, și nu neapărat ca o colectivitate.

cristina dragulescu linia intai net 3Este cunoscut faptul că, în contextul dat, stânga și dreapta reprezintă poziții politice extreme. De aceea, cele două noțiuni își vor găsi aplicare mai ales prin împrumutarea reciprocă a unor elemente. Stânga reprezintă socialiștii, potrivit cărora sistemul politic este bazat pe dominația puterii de stat în economie, precum și în celelalte sectoare de activitate, iar dreapta reprezintă capitaliștii, al căror sistem politic se bazează, în principiu, pe proprietatea privată.

Ce diferența există între ideologie și doctrină?

Ideologia reprezintă un ansamblu de teorii și idei formate de-a lungul timpului și influențate în mod subiectiv de istorie, cu privire la aspirațiile și interesele unei categorii sociale, în timp ce doctrina reprezintă totalitatea principiilor care guvernează un anumit sector, politic, științific, juridic etc.

De ce ALDE? Ce credeți că puteți realiza prin politică?

Am ales ALDE pentru că, fiind un partid relativ nou înființat, consider că mă pot implica încă de la început și că pot ajuta la creșterea acestuia, potrivit propriilor principii. Menționez că eu nu am mai făcut politică niciodată, iar ceea ce m-a determinat să o fac acum este tocmai cumulul principiilor care stau la baza înființării și guvernării partidului ALDE. În acest sens, indic principiul garantării drepturilor și libertăților fundamentale ale individului și multe altele. În plus, trebuie să menționez că, în interiorul partidului ALDE, dar mai cu seamă al organizației de femei, am găsit un colectiv foarte frumos, implicat, plin de idei și dornic de a le pune în practică.

Realizările mele politice sunt de fapt, sociale. Asta se observă prin acțiunile organizației pe care o conduc, ale OFLDE Slatina, a partidului ALDE. În calitate de președinte al Organizației de Femei, am făcut, fac și fără putință de tăgadă, le voi face și în viitor.  OFLDE Slatina are potențial enorm pentru a reda Municipiului Slatina o față frumoasă și plină de zâmbete. Acțiunile noastre sunt îndreptate spre frumos, spre bine.

cristina dragulescu linia intai net 2Ce acțiuni viitoare veți pregăti, în calitatea dumneavoastră de președinte al doamnelor din ALDE Slatina?

În acest moment, avem în lucru o acțiune prin care dorim să informăm mămicile cu privire la alimentația sănătoasă și medicamentația copiilor lor. Acestă informare se va face de către persoane competente, fiind vorba de doi medici pediatri din Craiova și se va adresa în special mamelor cu copii cu vârsta de până la 7-8 ani. Aceasta idee mi-a venit din propria necesitate, având un copil mic și multe informații de aflat. Am fost pusă în fața anumitor întâmplări cu care eu nu aș fi fost de acord niciodată, îmi amintesc cum un copil de numai un an de zile, era rugat de mama lui să mănânce o fornetti cu caise, susținând că gemul din interior conținea vitamine! De asemenea, nu puține sunt mamele care, la primul semn de răceală, se și reped sa-i îndoape pe copii cu antibiotice și alte astfel de medicamente care le inhiba imunitatea. Alte mămici spuneau că nu sunt dispuse să încerce diferite feluri de mâncăruri și diferite texturi pentru a o găsi pe cea potrivită pentru fiii lor, doar pentru că n-au de gând să stea toată ziua să spele castronele și farfurioare. Și sunt multe exemple de genul ăsta, din păcate!

O altă acțiune pe care OFLDE Slatina o va organiza privește donarea unui număr de jaluzele rulou către o unitate spitalicească. Deși suntem organizația de femei a Municipiului Slatina, ne-am gândit totuși, să dăm o mână de ajutor și în teritoriu, acolo unde identificăm probleme și putem veni cu soluții.

Urmează luna decembrie, luna în care vor exista o serie de acțiuni, de 1 Decembrie, de Sf. Nicolae, de Moș Crăciun. Se vor împărți cadouri, vom face și un brad la sediul partidului, unde vor veni copii și unde, bineînțeles, îl vor găsi pe Moș Crăciun! O să-i bucuram pe copii!

cristina dragulescu linia intai net 4Ce pasiuni, hobby-uri aveți? Din literatură ce vă pasionează?

N-aș putea să le numesc hobby-uri, aș putea doar să spun care sunt lucrurile care mă relaxează. În acest sens, aș putea spune că o oră de alergat îmi redă energie pentru câteva zile, o întâlnire cu prietenii dragi la o cafea mă bine dispune, un film bun alături de soțul meu mă face să mă simt minunat. De asemenea, gătitul mă eliberează de orice stres, și ar fi multe de genul asta, dar, de departe, pasiunea mea este copilul meu, Rareș! Ador să-mi petrec timpul cu el și orice activitate care lui îi face plăcere, mă atrage și pe mine!

Cu privire la literatură, din păcate, nu am mai citit de mult o lectură relaxantă. Faptul că profesia mea este aceea de avocat, implică mult timp petrecut cu cărțile de drept și cu nemaisfârșitele modificări legislative. Din când în când, mai citesc și psihologie, dar în limita timpului.

Ca tânără politiciană, cum vedeți alianța dintre PSD și ALDE și cât credeți că va mai dura?

Orice alianță politică se realizează în funcție de conjunctură. În cazul de față, este vorba despre o alianță în care liderii au în vedere obiective comune, pentru realizarea cărora nu vor putea activa decât împreună. Pentru materializarea actualului program de guvernare, menținerea alianței este obligatorie. Obiectivele nu pot fi îndeplinite decât așa cum au fost proiectate, adică în alianță.

La ce întrebări ați mai fi vrut sa răspundeți și eu nu vi le-am pus?

Poate întrebarea: „De ce nu-ți vezi de treaba ta?”, ar exista în gândul unui interlocutor. Consider că treaba mea devine prea adesea o noțiune referitoare la colectivitate. Dacă fiecare și-ar vedea de treaba lui, nimeni nu se va ocupa de „treaba noastră”, care influențează, în mod cardinal, treaba fiecăruia dintre noi.

Iată de ce este necesar să ne implicăm, cât mai mulți, în activitățile politice și sociale. Nu mai este cazul să așteptăm, în speranța deșartă, că altcineva ne va rezolva problemele, de orice natură.

Un mesaj către membrii și simpatizanții partidului dumneavoastră…

Membrii ALDE sunt convinși că împreună vom reuși să rezolvam obiectivele pe care ni le-am propus. În privința simpatizanților, îi indemn să ni se alăture efectiv în activitatea politică, nu numai la vot. Trebuie să-si exprime opiniile, pentru a-i putea determina pe guvernanți – indiferent cine ar fi aceștia – să țină cont de voința populară.

Dumitru Sârghie

cristina dragulescu linia intai net 1

Permanent link to this article: http://linia1.ro/nu-mai-este-cazul-sa-asteptam-in-speranta-desarta-ca-altcineva-ne-va-rezolva-problemele/