Print this Post

CÎRSTEA FLOREA, candidat USR PLUS la Primăria Brebeni:

Nu voi promite niciodată mai mult decât pot să fac, dar mereu voi face mai mult decât am promis! Voi fi aproape de oameni și pentru oameni!

Domnule Cârstea, de ce ați ales partidul USR?

USR este un partid nou înființat cu ideologie de centru dreapta, cu o deschidere către europenism, progresism, un partid anti-corupție, care nu a guvernat. Sloganul „Fără Penali în funcții publice – Fără hoție, ajungem departe” este singura alternativă actuală.

Care sunt categoriile sociale care alcătuiesc echipa dvs. politică, precum și lista de consilieri cu care ați intrat în competiția pentru câștigarea Primăriei Brebeni?

carstea 2În echipa de consilieri se regăsesc 3 persoane de sex feminin cu studii superioare, respectiv inginer agronom, doctor-medic de familie, economist. Practic, în echipa mea sunt oameni cu studii superioare în domeniile, jurist, doctor, medic de familie, inginer agronom, subinginer în metalurgie (fost viceprimar în localitate), un conducător auto profesionist, artist-instrumentist de muzică populară și doi tineri de perspectivă din localitatea Brebeni, în domeniul administrației. Unul dintre colegii mei, de profesie inginer, Țecu  Florentin Cristinel, a lucrat 5 ani în administrația locală Slatina.

Care-i poziția dvs. față de Biserica strămoșească și ce aveți de gând ca primar să faceți pentru lăcășele creștine de la Brebeni?

În primul rând, voi facilita construirea unei capele și a unui loc de priveghi, pentru persoanele decedate. Modernizarea cimitirului, prin alei și căi de acces betonate și iluminate. Practic, am început prin montarea a două lămpi solare în curtea bisericii.

Ce urgențe administrative sunt necesare de înfăptuit, imediat după ce veți prelua primăria?

Profesionalism și competență pentru fiecare angajat din administrație, apropierea de cetățean pentru a-i cunoaște păsurile și ajutorul cetățeanului, crearea unei imagini noi a Primăriei Brebeni iar în localitate trebuie vizate urgent: infrastructura, apă, canalizare, asfaltare, gaze, amenajare trotuare, înființarea unui târg săptămânal, salubrizarea întregii localități, modernizarea dispensarului medical, înființarea unui centru medical de permanență și a unui cabinet stomatologic, înființarea unui cabinet veterinar modern, construirea unui cămin de bătrâni.

0 carstea 8 netCe atitudine veți avea ca primar față de educație și cultură?

Educația și cultură sunt temelia unei civilizații moderne. Nu se poate trăi fără acestea. Educația practic începe de când facem primii pași în viață și continuă pe tot parcursul vieții. Fără educație și cultură ne pierdem identitatea, de aceea copiii noștri trebuie să beneficieze de condiții moderne în școli și grădinițe. Totodată, este necesară renovarea urgență a Căminului Cultural, pentru activități culturale pentru tinerii din comuna Brebeni.

Despre proiectele europene, întru ajutorarea micilor întreprinzători, care-i poziția dvs. și ce veți face, ca administrație în acest sens?

Una dintre prioritățile din poziția de funcția de primar este atragerea de fonduri europene, pentru dezvoltarea și modernizarea localității Brebeni precum și informarea permanentă a cetățeanului din comună în legătură cu aceste oportunități. Practic am și experiență în proiecte și fonduri europene, deoarece am accesat un proiect european. În prezent, lucrez pământul proprietate privată,  cu utilaje agricole moderne, luate prin fonduri europene. Comuna Brebeni fiind catalogată ca zonă defavorizată, cota de participare a persoanelor fizice sau juridice la valoarea proiectului solicitat pe fonduri europene este de 10% din total valoare proiect.

Pentru micii întreprinzători, voi asigura consultanță gratuită, prin specialiști în domeniu, pentru accesarea fondurilor europene.

Ce soluții aveți pentru a crea locuri de muncă în Brebeni, pentru a opri exodul tinerilor în străinătate?

Prin atragerea de fonduri europene, se vor dezvoltă micii întreprinzători și se vor crea locuri de muncă și vom opri exodul tinerilor în străinătate.

Care-i poziția unui membru USR, ca dvs., față de Legea 416, care, uneori, e folosită electoral?

Legea 416/2001, privind venitul minim garantat, este în vigoare de la 1 ian 2002 până la 31 martie 2021, fiind înlocuită parțial prin ordonanță 5/2003 și abrogată și înlocuită prin legea 196/2016. Sunt foarte multe lucruri de vorbit legate de un venit minim garantat, ca formă de asistență socială. Aici vorbim de ajutorul social unde, în mediul rural, se fac foarte multe discriminări. Această lege trebuie revizuită din temelii.

Ajutorul social și alocațiile pentru copiii nou-născuți generează dispute politice zilnice la nivel central. Ceea ce este dureros constă în faptul că numai din 4 în 4 ani, această temă revine pe ordinea de zi. Fiecare cetățean trebuie să beneficieze de un trai decent și, totodată, fiecare cetățean are obligații și îndatoriri pe care trebuie să le respecte.

Ca fost polițist, cu un masterat în criminalistică și doctorand în criminologie, cum vedeți ordinea publică în comună Brebeni?

Ca fost polițist și doctorand în criminologie, voi pune pe primul loc în  activitatea mea siguranța cetățeanului și voi  reduce la zero infracționalitatea, prin monitorizarea și supravegherea localității, având o colaborare eficientă cu organele de poliție și jandarmerie. Liniștea și siguranță cetățeanului, precum și stoparea furturilor din gospodării sunt o prioritate pentru mine.

Despre protecția mediului în Brebeni, având în vedere unele turnătorii de aluminiu existente, ce ne puteți spune?

Sunt foarte multe lucruri de spus și plecăm de la colectarea gunoiului menajer și până la salubrizarea întregii localități, precum și colectarea deșeului menajer selectiv. Societățile la care faceți referire trebuie să respecte în totalitate normele de mediu, urmând să luăm în calcul și să verificăm toate sesizările și nemulțumirile cetățenilor, iar acolo unde nu se respectă legea va garantez că organele abilitate își vor face datoria.

0 carstea 9 netCe mesaj aveți către locuitorii  comunei Brebeni?

Mesajul meu către cetățeni este: Nu voi promite niciodată mai mult decât pot să fac, dar mereu voi face mai mult decât am promis! Sloganul meu este: Aproape de oameni și  pentru oameni. Împreună, stradă cu stradă, schimbăm comuna Brebeni!

LINIA ÎNTÂI

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/nu-voi-promite-niciodata-mai-mult-decat-pot-sa-fac-dar-mereu-voi-face-mai-mult-decat-am-promis-voi-fi-aproape-de-oameni-si-pentru-oameni/