Print this Post


O INIȚIATIVĂ COMEMORATIVĂ SALUTATĂ DE MINISTRUL DEZVOLTĂRII PAUL STĂNESCU

Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, salută inițiativa Asociației Culturale ARENA ARTELOR din Slatina, condusă de ziaristul Dumitru Sârghie, aceea de a organiza, în ziua de 14 noiembrie a.c., o manifestare comemorativă intitulată generic IN MEMORIAM PAUL MATIU, regretatul director al Bibliotecii județene „Ion Minulescu”, din Slatina, prilej cu care organizatorul își va lansa și volumul de versuri „Cu o săptămână înainte de… niciodată”.

paul matiu linia intai

Paul Matiu

Manifestarea va avea loc în foaierul Bibliotecii Județene „Ion Minulescu”, din Slatina și va avea suportul moral și spiritual al soției celui care a plecat prea devreme la stele, anume a doamnei Gabi Matiu. Gazdă primitoare va fi Florin Cârstea, directorul actual al sus numitei instituții, omul care a fost o viață întreagă de-a dreapta lui Paul Matiu. Printre personalitățile de seamă care și-au anunțat prezența îi amintim pe criticul de artă și poetul Paul Aretzu, precum și pe ziaristul Șerban Cionoff.

„Într-o lume atât de divizată și suspicioasă, comemorarea lui Paul Matiu este o inițiativă binevenită, pentru care le mulțumesc inițiatorilor. Regretatul istoric și om de cultură merită din plin această aducere aminte. Paul Matiu, alături de colaboratorii săi a reprezentat coloana vertebrală a culturii județului Olt, până în clipa în care a intrat în eternitate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat, pentru Linia ÎNTĂI, Paul Stănescu.

Linia Întâi

Permanent link to this article: http://linia1.ro/o-initiativa-comemorativa-salutata-de-ministrul-dezvoltarii-paul-stanescu/