Print this Post


O nouă serie de absolvenți la USAMV Slatina

Într-un cadru festiv, 72 de absolvenți ai Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, filiala Slatina, au fost premiați pentru rezultatele obținute în cadrul anului universitar. La manifestare au participat Toma Adrian Dinu, decanul facultății, Victor Tița – directorul filialei Slatina, Virgil Delureanu – vicepreședintele Consiliului Județean Olt.

„Primele serii au început în 2005, iar în 2009 au fost două serii de absolvenți, de patru ani și de cinci ani, iar după calculele noastre, seria din 2019 ar trebuie să fie cea de-a 16-a. Mă bucur că am ajuns aici. Este o serie care a dat dovadă de sârguință, s-au înscris 89 și au terminat 72, iar acest lucru dovedește că există interes. Studenții acestei serii sunt absolvenți ai ingineriei în agricultură. Avem absolvenți care lucrează în domeniul managementului, în consiliile locale, APIA, în instituțiile Ministerului Agriculturii, în învățământ sau unii dintre ei au propriile afaceri”, a declarat Toma Adrian Dinu.

usamv studenti li net 766Victor Tița a felicitat atât proaspeții absolvenți, cât și profesorii acestora, declarând că, începând de anul universitar 2019-2020, filiala Slatina va avea o altă denumire, și anume Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, fiind o mișcare de marketing, pentru a atrage cât mai mulți studenți:

„Noul an universitar vine, pentru învățământul la zi, cu 100 de locuri, din care 35 la fără taxă. Avem o singură specializare pentru învățământul la zi, este vorba de managementul afacerilor în agricultură. Pentru învățământul la distanță, se adaugă inginerie și managementul agroturismului și alimentației publice.

Absolvenții noștri reușesc să lucreze în foarte multe domenii, chiar motto-ul facultății este «Vă pregătim pentru a conduce». Evident, nu toți ajung pe funcții de conducere, dar reușesc să-și conducă propria afacere, să se îndrepte către domenii de consultanță, în asigurări, în bănci, în administrația locală sau județeană.

Din noul an universitar, denumirea va fi Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, este o formă de marketing, pentru a deveni mai atractivă. Schimbarea se produce la nivelul facultății-mamă, de anul acesta, iar pentru filială în momentul în care va apărea o hotărâre a Guvernului”.

Și Virgil Delureanu a rostit câteva cuvinte în cinstea acestui eveniment:

„Vin, de fiecare dată, cu drag, în această facultate. Sper ca, an de an, să scoatem promoții cât mai bune. Îmi doresc ca studenții acestei promoții să-și găsească locuri de muncă în județul Olt, să dezvolte, din ce în ce mai mult, agricultura din județul nostru. Sperăm ca fondurile europene să fie accesate de specialiștii USAMV, deoarece este nevoie de tineri bine pregătiți pentru acest lucru”.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/o-noua-serie-de-absolventi-la-usamv-slatina/