Print this Post


Oameni care se pregătesc să predea elegant ștafeta / Azi: Pavel Belinski

La sfârșitul anului trecut, unul dintre cei mai importanți pesediști ai acestui județ mi-a mărturisit, în particular, faptul că Victor Ponta este „un politician deștept, bine pregătit profesional, dar cu un caracter absolut mizerabil”. Personal, i-am mulțumit liderului pesedist pentru sinceritate și i-am spus, la rându-mi, dezamăgindu-l ușor, că Ponta, pe lângă faptul că are un caracter infect, are probleme și cu pregătirea profesională, amintindu-i interlocutorului meu plagiatul acela grosier.

M-am tot gândit, de atunci încoace, dacă județul nostru (păstrând proporțiile) are măcar un politician (rara avis!) care să îndeplinească cele două criterii legate de profesionalism și moralitate. Poate nu o să mă credeți, însă m-am oprit la d-l Pavel Belisnki, actualmente vicepreședinte al CJ Olt, din partea UNPR.

pavel belinski oltUn om fără de care istoria modernă a acestui oraș provincial nu se poate dispensa, cu una cu două, domnia-sa fiind unul dintre cei mai emblematici constructori ai acestui județ. Comportamentul său, atât în perioada comunistă (când a fost… CINEVA!), dar și în cea post-comunistă (când a continuat să fie… CINEVA), a fost unul exemplar și a continuat să fie exemplar până în zilele noastre, acum când – cel puțin din punct de vedere teoretic – este al treilea om în acest județ.

Modul de adresare al domniei-sale față de subordonați, față de ziariști, echilibrul comportamentului său, gestica, rafinamentul și modestia cu care-și ascultă interlocutorii, toate acestea, dragi cititori denotă o educație aleasă și o experiență de viață care nu-i permit să fie grobian și neam prost, așa cum s-a comportat (și ce bine că nu mai are posibilitatea să se comporte!) Victor Ponta, în viața publică și politică.

Din punctul nostru de vedere, Pavel Belinski a fost și rămâne unul dintre cei mai eleganți și mai morali politicieni ai județului Olt. Nu știm exact care este fișa postului domniei-sale ca vicepreședinte al CJ Olt… Probabil că este una cu o arie restrânsă de responsabilități, avându-se în vedere dominația PSD în treburile „structurale” ale județului nostru. Asta nu-l va împiedica însă pe d-l Belinski să predea, cu eleganța-i binecunoscută, în viitorul apropiat, ștafeta unui tânăr, capabil să-i urmeze exemplul… Măcar din punct de vedere comportamental și moral, dacă din punct de vedere profesional partidul care va veni la putere îl va împiedica pe acesta să-și pună în valoare profesionalismul.

Felicitări, Pavel Belinski!

Dumitru SÂRGHIE 

Permanent link to this article: http://linia1.ro/oameni-care-se-pregatesc-sa-predea-elegant-stafeta-azi-pavel-belinski/