Print this Post

Președintele PNL, Ludovic Orban – conferință de presă la Scornicești:

OAMENII TREBUIE SĂ ÎNȚELEAGĂ CĂ, DE FAPT, CEI CARE GUVERNEAZĂ ASTĂZI I-AU MINȚIT

La sfârșitul săptămânii trecute, mai precis vineri, 25 august a.c., Ludovic Orban, președintele PNL, a făcut o vizită în județul Olt. Mai întâi, liberalii din Olt au avut o ședință a Biroului Permanent Județean, unde se pare că vizita președintelui național al PNL nu a suscitat un interes prea mare, având în vedere că din cei 18 primari ai PNL în județul Olt, doar doi au fost prezenți, respectiv Ionel Mirea, primarul comunei Crâmpoia, și Ion Prioteasa, primarul orașului Scornicești.

Apoi, Ludovic Orban a poposit în Scornicești, cu ocazia sărbătorii orașului „Sărbătoarea pâinii”, unde, înainte de începerea spectacolului, a susținut o conferință de presă, în care a abordat două subiecte principale: propunerile formulate de ministrul Justiției, privitoare la legile Justiției și situația țării sub guvernarea PSD-ALDE.

Ludovic Orban a fost primit, așa cum era și normal, de Ion Prioteasa, primarul liberal al Scorniceștiului, Ion Moisescu, președintele PNL Olt, senatorul PNL Siminica Mirea, deputatul George Ionescu – secretar-general adjunct al PNL și  deputatul Gigel Știrbu.

În discursurile lor, președinte Moisescu și deputatul Știrbu au vorbit despre referendumul din data 15 octombrie a.c., referendum care propune schimbarea denumirii județului Olt în Olt-Romanați, inițiativă pe care liberalii o consideră inoportună. D-na senator Siminica Mirea a vorbit despre situația primarilor liberali care sunt, iarăși, privați de fondurile guvernamentale și cele județene, pentru că gândesc altfel.

În continuare, vă prezentăm câteva dintre luările de cuvânt ale celor prezenți la eveniment.

conferinta orban scornicesti linia intaiIon Prioteasa, primarul orașului Scornicești:

ÎI MULȚUMESC D-LUI PREȘEDINTE LUDOVIC ORBAN PENTRU VIZITA ÎN ORAȘUL NOSTRU

„Îi mulțumesc d-lui președinte Ludovic Orban pentru vizita în orașul nostru și pentru participarea la sărbătoarea noastră tradițională. Le mulțumesc d-nei Siminica Mirea, senator de Olt, d-lui deputat Gigel Știrbu, d-lui deputat George Ionescu, precum și presei pentru participarea la această manifestare.”

Ion Moisescu, președinte PNL Olt:

CONSIDERĂM CĂ, ÎN SITUAȚIA ACTUALĂ, ERA MAI EFICIENT SĂ FACEM INVESTIȚII ÎN ALTE LUCRURI, DECÂT ÎNTR-UN REFERENDUM

„Voi vorbi despre Referendum și voi justifica punctul de vedere al PNL, în speță al consilierilor județeni și de ce am votat împotrivă. Se cheltuiesc niște bani inutil, într-un județ ca Oltul, care nu este foarte bogat.

Am considerat că, în situația actuală, era mai eficient să facem investiții în alte lucruri decât într-un referendum. Am avut discuții cu juriști, cu avocați și indiferent ce mi-ar spune mie conducerea PSD că nu se va întâmpla nimic, că se vor schimba buletinele când vor expira, eu nu cred în chestiunea asta, pentru că vom ajunge să avem documente cu județul diferit.

Consider, de asemenea, că – dacă se validează acest referendum – este un risc major ca și alte județe, preponderent de etnie maghiară, să aibă idei de schimbare de nume sau de adăugare. Acesta este punctul meu de vedere și al PNL și, pe viitor, ne pregătim cu pliante prin care să ne susținem acest punct de vedere”.

Ludovic Orban, președintele PNL:

TOT CE FACE PSD ESTE, DUPĂ PĂREREA MEA, O OPERAȚIUNE PROGRAMATĂ DE SĂRĂCIRE A ROMÂNIEI ȘI DE DISTRUGERE A MOTOARELOR DE CREȘTERE ECONOMICĂ SERIOASĂ ALE ROMÂNIEI…

„Voi aborda două subiecte… Primul subiect e legat de tema acestui sfârșit de săptămână și anume propunerile formulate de ministrul Justiției, privitoare la legile Justiției.

Mie îmi este clar că prin aceste propuneri, de fapt, Tăriceanu și Dragnea vor să controleze Justiția. Vor să controleze Justiția cu scopul de a scăpa ei înșiși și colegii lor de problemele penale pe care le au. De asemenea, vor să pună mâna pe Justiție pentru a transforma Justiția într-o armă politică împotriva opozanților.

Propunerea ca Ministrul Justiției să fie cel care decide cine conduce parchetele arată limpede că prin scoaterea președintelui din ecuația numirii vor să pună procurori obedienți, care să le răspundă la comenzi și care să le reprezinte interesele politice.

A doua modificare foarte periculoasă este trecerea Inspecției Judiciare în subordinea Ministrului Justiției. Inspecția Judiciară este cea care controlează și care generează sancțiuni împotriva magistraților, procurori și judecători. Gândiți-vă ce ar însemna Inspecția Judiciară în mâna unui om cum era fostul ministru Florin Iordache, de pe aici de pe la dvs. Care, probabil, ar fi transmis ordinele d-lui Dragnea în direct fiecărui procuror.

Al treilea element care, oarecum, a scăpat atenției publice, deși sunt unii care s-au referit și la această modificare, întregește, de fapt, panorama intenției de a controla activitatea Justiției… D-l ministru Toader a spus că dorește să permită șefilor ierarhici ai procurorilor să infirme, nu numai pe motive de legalitate, ci și pe motive de temeinicie, toate deciziile procurorilor de caz.

Tot ce face PSD este, după părerea mea, o operațiune programată de sărăcire a României și de distrugere a motoarelor de creștere economică serioasă ale României…!”

Siminica Mirea, senator de Olt:

PSD A ÎMPĂRȚIT LOCUITORII ÎN DOUĂ: CEI BUNI, CARE VOTEAZĂ CU EI, ȘI CEI RĂI, CARE GÂNDESC ASTFEL

„Vorbeam cu d-l primar Prioteasa și îmi spunea că este nemulțumit, cum de altfel cum sunt majoritatea primarilor PNL, de sumele primite de la Consiliul Județean, în urma repartizării sumelor defalcate. Ați văzut că și fondurile din Programul Național de Dezvoltare Locală au fost alocate în mare parte tot celor de la PSD.

Observ că PSD nu se dezice de vechile practici. Ei au împărțit locuitorii în două: cei buni, care votează cu ei și, automat, au dat sumele cele mai mari către acele localități și cei răi, care gândesc astfel.

Dar, venind în Scornicești, trebuie să recunosc că, sub conducerea d-lui primar Ion Prioteasa și a d-lui viceprimar Daniel Tudor, am găsit un oraș mai curat, cu drumuri mai bune, un oraș care cred eu că trebuie să devină un exemplu de bune practici pentru toți primarii PNL. Pentru că va veni vremea când oamenii vor înțelege că noi, cei de dreapta, primarii noștri sunt cei care conduc cel mai bine localitățile pe care le păstoresc și atunci când vor veni alegerile să vină și să aleagă din echipa noastră, pentru a da județului altă față.”

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/oamenii-trebuie-sa-inteleaga-ca-de-fapt-cei-care-guverneaza-astazi-i-au-mintit/