Print this Post


OARE, ÎN PNL OLT, ASISTĂM LA UN FEL DE CONTRA-EVOLUȚIE?

Prin aceste rânduri, n-am să aduc nicio atingere PNL Olt și nici PNL, în general. Și spun asta deoarece sunt conștient că românii vor fi nevoiți și de această data să voteze răul cel mai mic, adică PNL, sau, altfel spus, votul lor va fi un vot negativ. Știu și eu, ca orice roman rațional, că orice partid este alcătuit din oameni… Oameni foarte bine pregătiți politic și intelectual, suficient de pregătiți, dar și o pătură a mediocrilor, care are un rol important, în „spatele” frontului: la lipit afișe, la sunat din goarnă și la alte munci adiacente politicii de performanță, munci care, trebuie, bineînțeles, remunerate cumva.

Șeful propriei mediocrități din PNL Olt ar putea fi numit, cu brio, acest Comănescu a cărui impostură, dublată de o înfiorătoare incapacitate politică, a devenit proverbială și virală pe rețelele de socializare. Faptul că e sprijinit în continuare de conducerea PNL Olt, după toate gafele publice comise, ridiculizând partidul, așa cum nu s-a întâmplat niciodată până în prezent, mă pune pe gânduri. Nu pentru că aș avea vreun interes personal în toată această gâlceavă internă din PNL Olt, provocat de infantilismul și găunoșenia galopante ale lui Comănescu, ci pentru că observ, cu tristețe, că, deși președintele PNL Olt a dat dovadă și de rațiune și de exigență până în prezent, acum pare că este obligat de cineva să-l protejeze pe Infantil, punând astfel în penumbră, cel puțin la Slatina, imperativele politice cu care a plecat la drum conducerea partidului.

pnl slatina sediu netFaptul că Gabriel Buliteanu a fost, recent, sancționat și avertizat că va închide ușa PNL Olt pe dinafară, pentru o gâlceavă internă provocată de Comănescu, induce ideea în masa alegătorilor de dreapta din Olt, că, în PNL Olt, sancțiunile se dau cu dublă măsură…o sancțiune pentru buliteni și alta pentru comănești, adică „pentru ai noștri” Nu vreau să cred și să spun, nicidecum, că actuala conducere a PNL Olt își alege cadrele politice, după chipul și asemănarea liderilor săi, vreau doar să trag un semnal de alarmă, cum că această situație penibilă din PNL Olt înseamnă oxigen pur pentru PSD Olt și anumiți pași îndărăt din partea unei organizații care a început să prindă aripi. Asistăm la un fel de contra-evoluție care nu se pliază deloc pe creșterea popularității partidului liberal, la nivel național.

Ce să vă spun? Că acei „liberali” care-l aplaudă pe Comănescu ar putea fi niște pesediști sub acoperire, care respiră aerul în sediul PNL Olt și răspund la comandamentele lui Emil Moț sau ale altor lideri social- democrați mai mari în grad decât Moț? N-o să spun asta, ci voi concluziona, spunându-vă că, la această oră, capacitatea de luptă a PNL Olt pare slăbită din interior, la cheremul acestui Comănescu, din neputița sau, mai grav, nedorința conducerii partidului de a lua decizii capabile să-i pună în dificultate pe pesediști.

A-l lăsa pe Comănescu să facă agenda PNL și de a reprezenta on-line și în Consiliul local opoziția liberală din Slatina, înseamnă curată sinucidere. Eu nu vreau să impun cuiva din PNL Olt părerea mea, care poate fi catalogată ca fiind una subiectivă, ci vreau să trag un semnal de alarmă pentru soarta viitoare a PNL Olt. Pentru că este o organizație care, oricum, se va afla la putere în viitorul apropiat, chiar dacă unii liberali indigeni dau încă raportul unor fruntași PSD.

De aceea, le propun șefilor PNL ca să-l oprească pe respectivul… escu (și-i spun așa, ca să nu-i mai fac publicitate gratuită lui Comănescu) sau măcar să-i scrie temele pe un maculator, să facă repetiție cu el în fața oglinzii, cu pietricele în gură, precum marele orator al antichității, Demostene, pentru că băiatul ăsta, care este nevinovat, de altfel, n-are nicio abilitate politică, intelectuală, culturală. E „adversarul” ideal al pesediștilor, care râd pe înfundate de el în Consiliul Local al Slatinei. Apoi, liderii noștri liberali să facă opoziție adevărată contra PSD. Ei trebuie să țină cont de valul politic favorabil PNL în acest moment și să pună tunurile pe PSD, că „așa e-n tenis”. Să scoată în față buni vorbitori de limbă română și buni cunoscători ai normelor administrative și juridice, pentru a putea combate aberațiile pesediștilor, care au un aparat propagandistic net superior LIBERALILOR NOȘTRI. Să aibă grijă că vin marile campanii, europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare. Personal, cred că dl Voiculescu, președintele PNL Olt, chiar dorește binele formațiunii sale, însă cred că mai există anumiți factori de influență, mai mari în „grad” decât domnia sa, care îi deturnează bunele intenții.

Cât despre ideea unui sondaj la care trebuie să participe Buliteanu și Comănescu, în vederea selectării unui candidat pentru Primăria Slatina, le-aș spune următoarele cuvinte: „Haideți, domnilor și voi, liberalii din Olt, jucați, în sfârșit, cu cărțile pe masă. Buliteanu să și le așeze pe ale lui și voi, cei care-l sprijiniți pe… escu să le etalați pe ale voastre. Că el n-are ce etala… Să nu băgați așii sub mânecă, să nu palmați șeptarii. Apoi, cereți părerea poporului slătinean, printr-un sondaj corect, obiectiv, profesionist. Și nu așa cum s-a procedat la ultimele alegeri locale, când s-au trucat sondajele, la înțelegere cu PSD. Urma alege! Am o previziune: în acest moment, orice altă variantă în afara Variantei Buliteanu este sortită eșecului. E adevărat, Buliteanu e incomod în partid și în viziunea PSD, dar are o bună popularitate în masa alegătorilor slătineni, pe care n-o are niciun liberal, în acest moment, din bătrânul municipiu.

Atâta le-aș spune pe tema asta, prietenilor mei din PNL Olt. Apoi, le-aș recomanda să nu-și mai risipească energiile cu luptele fratricide, dacă vor să-i trimită pe pesediști după… țigări. Să-și păstreze vigoarea pentru campaniile care vin! Le doresc succes!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/oare-in-pnl-olt-asistam-la-un-fel-de-contra-evolutie/