Print this Post


ODĂ CONDUCĂTORILOR IUBIȚI – LIVIU DRAGNEA ȘI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

„Se poate spune, pe drept cuvânt, că noi, românii, suntem, la ceasul prezent, făuritorii unei originale și prestigioase doctrine asupra relațiilor politice și diplomatice internaționale, doctrina Liviu Dragnea & Călin Popescu Tăriceanu.

Acești doi mari conducători ai poporului român s-au dedicat din fragedă tinerețe luptei neobosite împotriva imperialismului euro-atlantic, a înfeudării țărilor și popoarelor unor interese străine lor, făcându-și din această luptă eroică, ajunsă azi la apogeul marilor împliniri, un mod permanent de viață, care poate determina un nou curs al istoriei mondiale, simbolizându-l cu numele lor.

Într-adevăr, toate datele celor două personalități mondiale ilustre, eroi ai națiunii române și eroi ai păcii planetare, converg, urmărite prin ani, la luminarea unui destin care, între destinele oamenilor de marcă ai istoriei și spiritualității românești, se detașează cu o forță unică.

dragnea si tariceanuÎn doar un an și jumătate de guvernare, o perioadă mult mai scurtă decât cele ale lui Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare sau Constantin Brâncoveanu, putem numi această epocă pe care o trăim cu o mândrie patriotică nedisimulată, Epoca de platină a lui Liviu Dragnea și Popescu Tăriceanu. O epocă, în care s-a înfăptuit, în plinătatea lui, urcând spre culmea desăvârșirii, acel vis de aur, de mărire și de slavă a românilor, încercat de voievozii neamului și profețit de marii savanți ai națiunii Liviu Pop, Valentin Popa, Eugen Nicolicea, Florin Iordache, Carmen Dan, Viorica Dăncilă, Gabi Firea etc. Un vis hrănit cu sânge de marii luptători pentru dreptate, precum Ion Iliescu și Adrian Năstase, un vis râvnit de toată suflarea românilor din toate timpurile și din toate zările…

Pentru prima dată în istoria României, doi oameni politici, cei mai mari de la Revoluție încoace, Liviu și Călin-File de poveste, dovedesc o profundă încredere în virtuțile creatoare ale maselor largi populare, schimbând fața unei întregi civilizații și veghind, pe șantierele ideilor politice ale scumpei noastre patrii, la desăvârșirea și înfăptuirea României Mari, acum în anul Centenarului Marii Uniri.

Noi, toți fiii acestui pământ, ne unim strâns în jurul lor, conștienți de faptul că trăim un moment de vârf, dar și de noi cerințe ale istoriei, de covârșitoare răspundere față de soarta țării, a locului României în lume, a vieții noastre și a copiilor noștri.”

HAI, SICTIR!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/oda-conducatorilor-iubiti-liviu-dragnea-si-calin-popescu-tariceanu/