Print this Post


Odată cu schimbarea primarului, comuna Schitu intră în rândul lumii!

A trecut mai bine de un an, din luna iunie, anul de grație 2016, când tânărul Marian Lunganu a preluat frâiele comunei Schitu. Condusă în stil comunist, cale de câteva cincinale, de către Cornel Ionescu, această localitate, cu oameni harnici și frumoși la chip, la gând și la faptă, a fost înghețată în… proiect! Nimic nu s-a schimbat, în atâta amar de vreme, din punct de vedere economic, social, cultural, administrativ.

Asta, până când, într-o tresărire de orgoliu și de demnitate, oamenii au înțeles că destinul comunei lor a fost hărăzit cu alt sens, cu condiția esențială ca ei să-l trimită pe Cornel Ionescu la pensie.

sarbatoare schitu greci 2017 editia 1Zis și făcut: alegerile din 2016 l-au statuat pe Marian Lunganu ca prim gospodar al oamenilor din Schitu, așezându-i alături de domnia-sa pe Claudiu Moșteanu, viceprimar în exercițiu, și pe Alexandru Odagiu, consilier personal, care, la rându-le, sunt doi tineri de ispravă, dornici să schimbe eticheta consacrată a comunei Schitu, aceea de comună înapoiată.

Pe lângă prefacerile vizibile, din punct de vedere administrativ, cei trei s-au gândit și la organizarea anuală a unei sărbători comunale, prin care oamenii de aici să iasă, măcar pe moment, din grijile viețuirii și să-și descrețească frunțile, în cadrul unui eveniment festiv, prin care să se celebreze virtuțile și frumusețea morală ale oamenilor de pe aceste meleaguri străbune.

Așadar, Marian Lunganu, Claudiu Moșteanu și Alexandru Odagiu, cu acordul Consiliului Local, forul legislativ al comunei, au pus la cale prima ediție a sărbătorii satului, care s-a derulat în ziua de 8 septembrie a.c., ziua Nașterii Maicii Domnului, un eveniment deosebit la care au participat Ansamblul Profesionist „Doina Oltului”, cu orchestra și interpreții Neta Soare, Dorina Mete și Sorina Dinu; Ansamblul Profesionist – GAL Gimpețeni „Poarta Olteniei”, cu tinerii interpreți – Elissa Popovici, Ștefan Diniță, Cristina Neaga, și dansatorii impecabil coordonați de maestrul-coregraf Marian Stănescu; Ansamblul „Voiniceii Schitului”; Ansamblul ”Câmpia Boianului” din Crâmpoia, Camelia Coman, dar și artiști consacrați ai muzicii populare românești cum ar fi: Marcela Fota, Marius Măgureanu și Constantin Măgureanu.

sarbatoare schitu greci 2017 editia 1 2N-au lipsit nici invitații speciali, senatorul Paul Stănescu – președinte PSD Olt, Virgil Delureanu – vicepreședinte CJ Olt,  Adrian Bărbulete – șeful IȘJ Olt,  Cosmin Floreanu – lider TSD Olt, Ion Bozgă – profesor universitar, Gheorghe Neacșa – șeful Gărzii de Mediu Olt, Titi Peligrad – primarul comunei Șerbănești și Costin Vâlceleanu – primarul comunei Perieți.

Prezentatorul acestei frumoase manifestări a fost tânărul și experimentatul Claudiu Ene, jurnalist și interpret de muzică ușoară.

Cântec și voie bună, precum și speranțe de mai bine, într-o comună care pășește timid, dar sigur, în rândul lumii, în rândul așezărilor rurale civilizate, demne de secolul în care trăim.

Felicitări locuitorilor comunei Schitu, felicitări administrației conduse de Marian Lunganu!

Dumitru Sârghie  

Permanent link to this article: http://linia1.ro/odata-cu-schimbarea-primarului-comuna-schitu-intra-in-randul-lumii/