Print this Post


Oltenia n-a avut, de foarte mult timp, o funcție cu greutate politică, așa cum este cea de vicepremier

Prima conferință de presă a președintelui PSD Olt, Paul Stănescu, după preluarea mandatelor de ministru al Dezvoltării și vicepremier al României, a avut loc sâmbătă, 28 octombrie a.c. Alături de Paul Stănescu au fost Marius Oprescu, președinte al Consiliului Județean Olt, și Emil Moț, primarul municipiului Slatina.

„Mi-am propus ca prima ieșire, după ce am fost numit ministrul al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și viceprim-ministru, să fie la Olt, pentru că sunt oltean și n-o să uit niciodată de unde am plecat. Prioritatea mea este programul de guvernare, care se va aplica exact așa cum ne-am propus, în campania electorală. Ne vom ține de cuvânt și îl vom duce la capăt, cu condiția să fim la guvernare până în 2020”, a declarat Paul Stănescu.

stanescuDe asemenea, acesta a mai vorbit despre faptul că ministerul în fruntea căruia a fost numit este unul dintre cele mai importante ministere, deoarece are o zonă de activitate vastă. Este vorba despre dezvoltarea regională, administrația publică și fondurile europene, aici fiind un ministru delegat, care este și ordonator de credite, în persoana domnului Marius Nica, cu care are o relație foarte bună.

„Eu sper să colaborez bine cu toți colegii mei, așa cum este și acum. De asemenea, am o relație foarte bună cu primul ministru. În aceste condiții, este foarte ușor să ne punem în aplicare tot ce am spus noi în campania electorală”, a mai spus Paul Stănescu.

Conform celor declarate, vicepremierul nu și-a dorit să fie vicepremier și ministru al Dezvoltării, dar a fost o decizie a partidului: „Așa cum știți, eu sunt un om de echipă și, în discuțiile cu colegii mei, am acceptat acest lucru. Nu este o muncă ușoară, dar nu pot să spun că mi-e foarte greu, pentru că deja m-am lovit de foarte multe lucruri, încă de când lucram în administrația publică locală. Sigur, este vorba de o muncă mult mai complexă”.

Ministerul pe care îl coordonează domnul Paul Stănescu este unul foarte important

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a declarat că prezența unui reprezentant al Olteniei și județului Olt în Guvern reprezintă o garanție că marile proiecte de infrastructură și investițiile vor fi direcționate și către această zonă a țării.

„Este o mare onoare pentru noi să avem, la nivel de Guvern al României, un vicepremier, așa cum am spus și când l-am felicitat pe domnul președinte pentru această funcție. Pentru noi și pentru mine, n-a fost o bucurie nominalizarea pe un post de ministru, chiar dacă ministerul pe care îl coordonează domnul Paul Stănescu este unul foarte important, cât recunoașterea rezultatelor politice, înregistrate de PSD Olt, de-a lungul vremii, prin oferirea unui post cu greutate politică în Guvern. Deși Oltenia avea, de fiecare dată, rezultate, nu aveam din zona noastră un om cu o greutate politică într-un guvern așa cum este, astăzi, domnul președinte Paul Stănescu”, a declarat Marius Oprescu.

Totodată, președintele CJ Olt l-a asigurat pe Paul Stănescu de tot sprijinul său și a echipei sale, fiind convins că zona Olteniei și a județului Olt va beneficia de investiții pentru marile proiecte de infrastructură:

„Vreau să-l asigurăm de tot sprijinul nostru pentru a face ceva pentru zona Olteniei. A mai avut și are Oltenia miniștri în Guvern, dar o funcție cu greutate politică, așa cum este cea de vicepremier, nu a avut, de foarte mult timp. Vă cer să fiți alături de noi și să îndreptăm anumite lucruri care nu merg pentru zona Olteniei. Știm că, din momentul nominalizării, domnul președinte reprezintă întreaga țară, dar credem și vom susține că zona Olteniei și județul Olt au nevoie de multe lucruri și, cu dânsul acolo, avem speranțe mai mari și garanție că ele se vor realiza. Vorbim de marile proiecte de infrastructură, care privesc și zona noastră, aducerea de investiții. Trebuie creat un echilibru în distribuția fondurilor atât administrațiilor publice locale, dar și către proiectele de mare infrastructură”.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/oltenia-n-a-avut-de-foarte-mult-timp-o-functie-cu-greutate-politica-asa-cum-este-cea-de-vicepremier/

1 comment

  1. Eu

    Problema cu socialismul, vorba regretatei Margaret Thatcher, este ca la un moment dat termina de cheltuit banii altora. PSD asta face: bagă adanc mana în banii altora şi la un moment dat ii va termina. De unde sa ia bani ca sa acopere cheltuielile cu salariile bugetarilor, pensiile oamenilor de rand sau cele speciale, nesimt de mari, ale clienţilor lor din administratia publica? De la clasa de cei care muncesc cinstit si de la firava noastra clasa de mijloc..Daca ar sti, Stanescu , Oprescu si Mot si toata sleata lor de infractori si penali ce ii asteapta,cred ca maine ar renunta la toate functiile lor politice si admnistrative.dar in inconstienta lor,de oameni fara cultura politica si admnistrativa,care se vad in functii pana la adanci batraneti visand pe Dragnea presedintele republicii…Dar de la anul ,in mod sigur,din ianuarie,PSD-istii (socialistii)vor canta prohodul republicii romane…

Comments have been disabled.