Print this Post


Panseurile săptămânii

Pentru liberalii autentici, actualul PNL pare să fi ieșit din istorie. Și asta pentru că spiritul liberal autentic s-a născut cu mult înaintea acestui PNL contemporan, descinzător din FSN-ul lui Bârlădeanu, Iliescu și Saul Brukner, ai căror urmași se hrănesc și azi cu inocența lui „stupid people”!

Este rostul pesediștilor să-și protejeze moștenirea comunistă de seismele Pieței Victoriei. Căci numai trecutul le asigură integritatea politică, atâta timp cât românii, într-un procent considerabil, sunt nostalgici după Ceaușescu și Epoca lui de Aur!

Mă gândesc, de pe acum, cu emoție, la momentul în care toate fostele neveste ale lui Tăriceanu îi vor face acestuia câte-un denunț la DNA! În grup sau una câte una…

Parafrazându-l pe Mircea Malița, am putea spune că PSD și PNL sunt „doi opuși inseparabili”!

Marea eroare a generației mele a fost credința într-un liberalism post-decembrist moral, negând vehement evoluționismul lui Darwin. Din păcate, de la Crin Antonescu și Tăriceanu încoace, am realizat că liberalii se trag din maimuță, adică sunt frații mai mici ai pesediștilor, urmașii direcți ai Anei Pauker și Dej!

De cele mai multe ori, infractorii sunt aleși de popor, ca să facă dreptate!

Partidele nereformate, cu sigla lor, pot să rămână, având dreptul la schimbare. Doar cei care le-au dat viață trebuie să dispară!

Grindeanu – o marionetă care încă nu se știe pe sine…

Ordonanța 13 este, sperăm, ultima sfidare a românilor, pe care n-o poate descumpăni decât surâsul copiilor din Piața Victoriei…

Toate promisiunile electorale sunt scrise pe nisip…

PSD și PNL sunt două formațiuni care au în comun exact ceea ce le desparte din punct de vedere ideologic!

Mi-e teamă că atunci când peneliștii români (atenție, nu liberalii adevărați) se vor uita în oglindă vor recunoaște, fără să roșească, faptul că Ordonanța 13, necesară, în primul rând, lui Dragnea, le-ar fi fost și lor atât de utilă…

Românii s-au obișnuit atât de mult cu minciunile guvernanților, încât, dacă aceștia le-ar spune adevărul, ei s-ar scandaliza frenetic!

Căderea unui guvern este încheierea unui contract neonorat!

Florin Iordache, Ministrul Altei Întrebări, ar trebui să le mulțumească protestatarilor antiguvernamentali, pentru că l-au eliberat din prizonieratul în care îl ținea Liviu Dragnea…

Fără revolta maselor, România ar rămâne o perpetuă mlaștină!

Ziarist făcut și nu născut, Rareș Bogdan poartă șosetele transpirate pe care tinerii frumoși și liberi din Piața Libertății le abandonează, periodic, la coșul de gunoi al istoriei. Unii spun că le miroase copios, pe ascuns, pentru a se contamina și el de ideea dreptății și libertății pe care o promovează, și astăzi, contestatarii Guvernului Grindeanu!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/panseurile-saptamanii/