Print this Post


PARIEZ C-O SĂ-L APLAUDAȚI, ÎN CURÂND, PE AUREL ROȘU

Cârcotim prin jurnalele noastre cu privire la trecerea lui Aurel Roșu la ALDE Niță  și Ciugulea. De parcă trecerea de la un partid la altul s-a născut ieri și, vai, Doamne, moralitatea clasei noastre politice de la Olt s-a dus, bâldâbâc pe Apa Sâmbetei… În primul rând, trebuie spus că, din punct de vedere doctrinar, mari diferențe între PNL și ALDE nu prea se observă. Știu, îmi veți reproșa că ALDE e aliatul PSD, partid care a dus țara cu 30 de ani înapoi în comunism, după ce Uniunea Social Liberală, formată din PSD-ul lui Ponta și PNL-ul Antonescu ne întorsese în răstimp cu alți 30 de ani.

aurel rosu li netUnii au trecut de la PNL la ALDE sau PSD din interes material, alții au trecut de urâtul lui Gigel Știrbu și al marionetelor sale, care-și trăgeau cenușa doar pe turta lor, neglijând total partidul, alții, pur și simplu, nu mai au încredere într-o opoziție liberală, încremenită în proiectele fantasmagorice ale lui Ludovic Orban, care regretă nespus de mult USL-ul de pe vremea duetului nefast Ponta-Antonescu.

Aurel Roșu a plecat din prietenie pentru Mihai Niță, președintele ALDE Olt, el însuși dus cu vorba de unii neaveniți din ALDE Olt. Paradoxal, plecarea lui Roșu  nu a produs nici convulsiuni, nici certuri, nici afurisenii din partea conducerii PNL Olt, Liviu Voiculescu fiind, prin excelență, un democrat. De altfel, la lansarea cărții fruntașului liberal Corneliu Colpacci, toți liberalii prezenți l-au îmbrățișat pe Aurel Roșu, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Aș risca o previziune, cu tot respectul față de actuala conducere a PNL Olt, reprezentată cu cinste de Liviu Voiculescu. După cum se vede, relațiile dintre Dragnea și Tăriceanu se deteriorează pe zi ce trece, oricât ar încerca propaganda Alianței PSD-ALDE să camufleze acest lucru. O înfrățire ALDE-PNL este posibilă, mai ales că disoluția din PSD continuă, iar înlăturarea lui Dragnea, din vârful partidului, este iminentă, cu sau fără adoptarea legilor grațierii și amnistiei.

Iar Aurel Roșu, liberalul acela pașnic de la Olt, relativ prosper material, care n-a cerut niciodată nimic de la partid, deși prin personalitatea sa poate mobiliza la vot zeci și sute de slătineni, va fi aplaudat la scenă deschisă. Așadar, nu vă grăbiți să aruncați cu noroi într-un om educat, echilibrat, prietenos și, mai ales, într-un politician versat, care, totuși, nu s-a dat în gât niciodată după sinecurile politice.

Personal, cred într-o unificare a Opoziției contra PSD și, la cât europenism a mai rămas în Tăriceanu, nu cred că el își va lăsa partidul în grota produsă de PSD. Nu mai vorbim de faptul că semnalul venit de sus de tot, că, așa-i viața, nu poți să rămâi în afara lumii civilizate, este acela al schimbării guvernului Dăncilă, cu un guvern tot pesedist, dar cu doamna Corina Crețu în frunte.

Eu le zic celor care l-au înjurat pe Aurel Roșu să-și ceară scuze, să-i dea un telefon de curtoazie și să urmărească evenimentele politice, aflate în continuă mișcare. De la o zi la alta, lucrurile se vor schimba, iar Aurel Roșu știe ce face, fiind unul dintre politicienii noștri locali care n-a lăsat, pe unde a trecut, dezastre, așa cum au lăsat alții și pe care noi, din păcate, îi venerăm… Pariez că o să-l aplaudați, în curând, pe Aurel Roșu, pentru onestitatea și flerul său politic!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/pariez-c-o-sa-l-aplaudati-in-curand-pe-aurel-rosu/