Print this Post


  Paul Stănescu – inițiativă legislativă pentru conducătorii auto din domeniile transport de călători și transport de marfă

  Senatorul PSD de Olt – Paul Stănescu – este unul dintre semnatarii unei propuneri legislative pentru modificarea și completarea unor acte normative privind acordarea de facilități conducătorilor auto care își desfășoară activitatea în domeniile transport de călători și transport de marfă.

  „Potrivit specialiștilor și reprezentanților industriei transporturilor din România, în prezent, ne lipsesc circa 45.000 de șoferi profesioniști și un număr considerabil de vatmani (în localitățile în care transportul local se efectuează cu autobuze și tramvaie), existând cazuri în care, din cauza lipsei de forță de muncă calificată, operatorii de transport, fie cei cu capital privat, fie cei cu capital public (mai ales în transportul local) nu pot opera cu întregul parc de autovehicule (autocare, autobuze, camioane, TIR-uri etc.), fiind nevoiți să țină în garaj între 10 și 15% dintre acestea.

  paul stanescu 789În plus, la momentul actual, statele din cadrul Uniunii Europene caută, pentru remedierea urgentă a acestei crize, diverse măsuri și facilități, pentru a atrage forța de muncă în sectorul transporturilor”, se precizează în expunerea de motive a propunerii legislative amintite.

  Pentru a soluționa această criză cât mai repede cu putință, se dorește găsirea unui set de măsuri.

  „Trebuie recunoscut faptul că sectorul transporturilor nu a cerut și nici beneficiat niciodată de facilități. În ciuda acestui fapt, el s-a dezvoltat continuu, însă această situație nu va mai continua prea mult, având în vedere situația cât se poate de reală și măsurabilă a crizei forței de muncă. Iar de la criza forței de muncă, se ajunge, inevitabil și rapid, la criza întregului sector, care va genera pierderi economice și financiare majore, pentru întregul stat.

  O primă măsuri de facilitare și de suport care trebuie și poate fi abordată este modificarea legislativă care propune ca, asemenea persoanelor care lucrează în industria IT, și șoferii profesioniști din România să beneficieze de subvenționarea impozitului pe venit. O măsură nu doar sustenabilă, cu investiții minime raportate la câștig, ci și care va putea aduce contribuții imediate și importante la soluționarea crizei șoferilor profesioniști din țara noastră și, prin urmare, la prevenirea și evitarea unei crize și în economia statului român”, a declarat Paul Stănescu.

  De efectele acestei propuneri, vor putea beneficia angajații care își desfășoară activități în domeniile transport de călători sau transport de marfă, până la data de 31 decembrie 2018 inclusiv. Astfel, se dorește scutirea tuturor salariilor cuprinse între 3.000 și 30.000 lei lunar, inclusiv, și sunt realizate în baza contractului individual de muncă.

  Ionuț DUMITRESCU

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/paul-stanescu-initiativa-legislativa-pentru-conducatorii-auto-din-domeniile-transport-de-calatori-si-transport-de-marfa/

  1 ping

   Comments have been disabled.