Print this Post


  Paul Stănescu, președinte PSD Olt: Bunăstarea românilor este mai presus de orice interes politic sau economic

  Printr-o declarație politică, Paul Stănescu, senator PSD Olt și președinte al Filialei Olt, a adus, în fața opiniei publice, un punct esențial din programul de guvernare al PSD. Este vorba despre promisiunea îndeplinită a partidului din care face parte – mărirea pensiilor. Începând cu 1 septembrie, punctul de pensie s-a majorat, urmând ca, de la 1 septembrie 2020, să ajungă la 1775 lei, ceea ce va face ca pensionarii să ducă un trai cât mai decent.

  De asemenea, Paul Stănescu a vorbit și despre faptul că partidele de opoziție au refuzat să semneze „Pactul național pentru bunăstarea românilor” propus de PSD, considerând că românii nu mai trebuie să treacă printr-o nouă perioadă de austeritate.

  În continuare, vă redăm declarația lui Paul Stănescu:

  paul stanescu senator 774«Partidul Social Democrat și-a asumat, prin programul de guvernare, creșterea pensiilor și a salariilor, iar aceste creșteri au avut loc, pentru că am considerat că bunăstarea românilor este mai presus de orice interes politic sau economic. Că trebuie să direcționăm creșterea economiei și către oameni. Ne uităm, tot timpul, cu interes și chiar cu invidie, la alte state, vrem o țară ca afară, dar strâmbăm din nas când trebuie să redistribuim resursele publice către oameni și viața pe care o duc zi de zi. Ba, mai mult, ne arătăm îngrijorați că se sufocă bugetul și economia, culmea, când nu este deloc așa.

  Și mă refer aici la partidele de opoziție. Opoziția nu a votat legea salarizării și asta se uită. Mulți dintre colegii deputați din opoziție s-au abținut când s-a adoptat legea pensiilor. Și asta se uită. Când te opui unor astfel de legi, te opui unei vieți mai bune pentru români. Și acest lucru trebuie să-l reamintim și noi, tot timpul, oamenii să știe și, în viitor, ce să aleagă.

  Trăim vremuri politice agitate, însă trebuie să înțelegem că, sub nicio formă, România nu mai trebuie supusă unor experimente de austeritate, așa cum s-a întâmplat, în timpul mandatului fostului președinte. Și, iată că, totuși, apar voci, zvonuri, intenții ascunse cu privire la diminuarea acestor drepturi, care ne aduc mai aproape de standardele europene de viață. Chiar dacă decalajul încă este mare, tot suntem mai aproape decât am fost acum trei ani, când PSD a preluat guvernarea și a pus în practică un program de guvernare ambițios.

  Alianța 2020 – USR – PLUS, PNL și alte partide care tot amenință, ba direct sau mai voalat, cu tăieri de pensii și salarii, este o alianță împotriva bunăstării oamenilor.

  De la 1 septembrie, pensiile au crescut. Iar aceasta este încă o promisiune îndeplinită, nu este o iluzie vândută de către noii oameni din politica românească, care nu înțeleg că guvernarea se adresează, în primul rând, oamenilor. Peste 5 milioane de pensii bazate pe contributivitate s-au majorat, în funcție de valoarea punctului de pensie, de la 1100 de lei la 1265 lei, asta înseamnă o majorare cu 15% a pensiilor. De la 1 septembrie 2020, se vor mări, din nou, pensiile și punctul de pensie va ajunge la 1775 lei, adică, practic, se va dubla, comparativ cu anul 2016, când am intrat la guvernare și când valoarea acestuia era de doar 871,7 lei.

  Faptul că partidele de opoziție au refuzat să semneze „Pactul național pentru bunăstarea românilor” propus de noi, este un semn de întrebare, pe care fiecare român trebuie să și-l pună. Românii nu mai trebuie să treacă printr-o nouă perioadă de austeritate. A fost de ajuns și a fost o lecție politică importantă. Dar să vedem cine a avut de învățat din ea.»

  LINIA ÎNTÂI

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/paul-stanescu-presedinte-psd-olt-bunastarea-romanilor-este-mai-presus-de-orice-interes-politic-sau-economic/