Print this Post


Paul Stănescu, vicepremier: Traian Zorzoliu era un om de-o cinste și un profesionalism impecabile!

După cum se știe, actualul vicepremier și ministru al Dezvoltării, d-l Paul Stănescu, a avut și are o mare aplecare pentru artiștii populari ai județului nostru. Din pozițiile sale politice și administrative, domnia-sa a căutat tot timpul să-i sprijine pe aceștia, atât moral, cât și material, în aceste vremuri în care tradiția și valorile strămoșești sunt, de-a dreptul, călcate în picioare.

În acest sens, în volumul „Trei mari artiști populari ai județului Olt”, găsim mărturiile artiștilor populari Nicolae Nica, Constantin Nițu și Ion Crețeanu, prin care aceștia subliniază interesul pe care îl are Paul Stănescu pentru perpetuarea, pe aceste meleaguri, a tradițiilor populare, precum și respectul față de maeștrii populari și de rapsozii olteni care, în ciuda vitregiilor vremii, continuă să pună în arta lor sufletul și spiritul Olteniei noastre profunde.

paul stanescu zorzoliu liDe asemenea, ministrul Paul Stănescu a fost foarte apropiat de cel care s-a numit profesorul, muzeologul, muzeograful, pictorul, arheologul, istoricul, poetul și publicistul Traian Zorzoliu. Un om al cetății, pe care Paul Stănescu l-a prețuit, respectat și ajutat, în toate demersurile sale de a readuce în prim-plan locuri și semne încărcate de istorie, care se credeau uitate și îngropate în negura vremurilor.

Salutând inițiativa Editurii Arena Artelor, aceea de a scoate, în această toamnă, cartea „Anotimpurile lui Traian Zorzoliu”, iată ce ne spune d-l vicepremier: „Era un om de-o cinste și un profesionalism impecabile. Când venea la noi, la Consiliul Județean, pentru finanțarea unor proiecte, avea totul pus la punct, din perspectiva documentației, a sumelor exacte, fără nicio exagerare, cum se procedează de obicei și, mai ales, fără nicio greșeală… Iar ceea ce a ieșit din gândirea și știința sa, va rămâne drept chezășie a ceea ce vă spun eu acum. Istoria îi va fi recunoscătoare, dacă noi n-am reușit să-i fim, pe de-a-ntregul, atâta timp cât a trăit!”

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/paul-stanescu-vicepremier-traian-zorzoliu-era-un-om-de-o-cinste-si-un-profesionalism-impecabile/