Print this Post


Pe cine numim… EU

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina a găzduit duminică, 12 noiembrie a.c., lansarea de carte și disc a lui Sergiu Cioiu, eveniment intitulat „Pe cine numim… Eu”.

Titlul este un vers dintr-un poem de Marin Sorescu. Acest spectacol a fost itinerat, ulterior, la Toronto și Montreal, iar acum vine într-un turneu care cuprinde mai multe orașe din România.

afis sergiu cioiuAlbumul „Pe cine numim… EU” este produs de Eurostar (România) & ConArt (Canada) și reprezintă o sumă a sensibilității artistului față de creația unui mare poet, Marin Sorescu. O lungă și afectuoasă poveste de iubire între două spirite afine fac ca acest album să reprezinte un eveniment cultural.

Sergiu Cioiu se consideră un has-been norocos și mulțumește celor care doresc să încurajeze revenirea sa în actualitate, cu acest recital care se adresează românilor din toată lumea. Sergiu Cioiu ține să aducă acest spectacol pentru tinerii care mai îndrăgesc muzica ușoară, pe versurile unui mare poet, dar și pentru maturii care își mai amintesc că artistul debuta acum 50 de ani în sălile Teatrului de Revistă Constantin Tănase. A fost o vreme când, în urma succesului avut cu șlagărul atât de cunoscut, oamenii îl recunoșteau pe stradă și îl strigau „Vântule!”.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/pe-cine-numim-eu/