Print this Post


PESEDIȘTII CARE POT OPRI OFENSIVA LIBERALILOR ȘI USERIȘTILOR DIN OLT!

Parafrazându-l pe Timur Lenk, am putea sune, fără ezitare, referindu-ne la Liviu Dragnea: „Fericiți sunt cei ce părăsesc politica, înainte ca politica să-i părăsească pe ei!” Liviu Dragnea a încercat să-și înfrunte propria-i zoologie, propria-i condiție socială, menirea sa de semidoct lipsit și de cei șapte de acasă, și a eșuat lamentabil.

Pocnitoarea lui de toate zilele și nopțile, singura ființă ignobilă, pe care Dragnea o merită în toată plenitudinea ei, ea fiind demnă de nasul vânzătorului de mici și bere din Giuvărăștii Oltului, ex-ministra Carmen Dan, și-a dat seama până la urmă de ridicolul situației și de gravitatea faptelor comise (vezi 10 august 2018) și a ieșit învârtindu-se, cu dinapoia dinainte), gândindu-se, astfel, că își poate salva fundul. În creierul lor, cât boaba de ienupăr, unii lideri centrali ai PSD (gen ministrul „Genunche” ) au discreditat, iremediabil, partidul, iar dramul lor de conștiință, acum în ceasul al 12-lea, devine caduc…Perfidia, duplicitatea, incultura și precaritatea prezenței lor în spațiul public miroase îngrozitor de la o poștă.

În tot acest context politic, care pare să ducă la ieșirea PSD din arenă, toată povara următoarelor alegeri cade pe umerii liderilor județeni, și mă refer la acei pesediști de bună credință, care n-au frizat ridicolul și prostia în carne și oase și care și-au păstrat demnitatea și buna credință, în fața alegătorilor PSD.

Un astfel de caz este pe deplin ilustrat de PSD Olt, condus de senatorul Paul Stănescu și ținut în frâu de mai tânărul politician Marius Oprescu, care este și președintele C.J. Olt. Ambii lideri și-au manifestat nu de puține ori dezacordul cu ceea ce se întâmplă în PSD, la vârf,  ținând într-un echilibru destul de stabil PSD Olt, misiunea grea fiind pe umerii celor trei lideri reprezentativi, incluzând aici și pe primarul Slatinei, Emil Moț, care a devenit destul de popular, prin realizările înfăptuite sub sceptrul său administrativ. Aș aminti aici și pe parlamentarii PSD, care au o activitate rezonabilă în Parlamentul României și anume Renică Diaconescu, Siminica Mirea, Marius Iancu și deputatul Alexandru Stănescu.  Am anumite rezerve asupra celorlalți, în special asupra lui Florin Iordache, care n-are niciun heliș-beliș cu PSD Olt.

Așadar, de abilitatea și popularitatea celor amintiți mai sus depind rezultatele celor trei runde de alegeri, în ceea ce privește PSD Olt.

Dacă ei pot să mobilizeze, din nou, electoratul PSD din  Olt, așa cum au mai făcut-o și altădată, atunci vor rămâne în apropierea standardelor de odinioară. Dacă nu, PNL Olt și USR Olt, în cazul în care își dau mâna, pot modifica, pentru prima oară, de la Revoluție încoace, matematica politică a Oltului, în general. Am anumite rezerve în ceea ce privește, așa cum am mai spus, Primăria Slatina, care, este, încă, o redută puternică a partidului celor trei roze. Vom trăi și vom vedea!

Dumitru Sârghie

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/pesedistii-care-pot-opri-ofensiva-liberalilor-si-useristilor-din-olt/