Print this Post


Peste 1000 de locuri de muncă vacante – în țări din Uniunea Europeană

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, prin Compartimentul Eures, anunță faptul că mai multe țări din Uniunea Europeană au nevoie de forță de muncă. Aceștia scot la concurs nu mai puțin de 1146 de locuri de muncă, în diferite sectoare de activitate.

Angajatori din Austria oferă 300 de locuri de muncă astfel: 100 chelneri; 100 bucătari; 100 cameriste. Belgia are nevoie doar de un tehnician, iar Bulgaria – de 10 specialiști serviciu clienți, Croația de un muncitor necalificat în construcții, iar Franța de un angajat polivalent în domeniul hotelier.

locuri de munca ue 2Germania oferă 329 locuri de muncă, după cum urmează: doi montatori instalații electrice; doi electricieni în construcții; doi mecanici instalații sanitare, de încălzire și climatizare; 50 sudori; 50 electricieni, 50 instalatori; 51 lăcătuși; un commis de cuisine; un șofer automacara; 1 operator excavator; 1 ospătar; patru șoferi de camion pe distanțe scurte; 13 șoferi de camion pe distanțe lungi; un manager de proiect construcții conducte industriale; un ospătar, trei bucătar, trei tehnicieni în domeniul electric-tehnologie de automatizare; trei tehnicieni în electronică; 1 montator schele; 1 tehnician instalații; 3 ospătari pentru banchete; un barman; o persoană întâmpinare oaspeți; un recepționer; trei șoferi de autobuz; un șofer camion pe distanțe scurte și lungi, la nivel național; 4 șoferi camion pentru transport pe întreg teritoriul Germaniei; doi măcelari; trei mecatroniști; doi brutari; un mecatronist auto; un vopsitor auto; un carosier; un operator CNC (strungar/frezor); un montator acoperișuri; un electrician; un sudor; un ospătar/commis de rang; un inginer service; un inginer programare instalații; un programator PLC; un inginer frigotehnist; șapte cameriste; 37 manipulanți bagaje și 6 lucrători în depozit.

Irlanda oferă 50 ciontolitori-tranșatori carne; 10 îngrijitori bătrâni și un crescător/mamos porcine. Letonia are nevoie de 10 constructori de drumuri și de doi excavatoriști, iar Malta – de un montator semne de circulație. Marea Britanie oferă 17 locuri de muncă: 5 sudori MIG; 5 asistenți sociali; 5 asistenți sociali practicanți; un coordonator îngrijitori persoane la domiciliu și un director adjunct.

Norvegia oferă posturile de: un inginer programare (CTO); 5 măcelari/tranșatori miei; 2 frizeri/coafori; 10 mecanici auto și10 tinichigii auto. Angajatori din Olanda caută: 5 sudori; 5 ingineri; 10 lăcătuși confecții metalice; 5 ingineri mecanici; 10 creatori buchete de flori; 10 culegători floarea soarelui; 30 muncitori în producția de hrană câini și pisici; 30 stivuitoriști; 30 manipulanți marfă; 30 muncitori necalificați; 30 lucrători în bucătărie; 30 lucrători la banda de producție; 2 ajutori de bucătar; 20 manipulanți depozit; 20 manipulanți depozit-departament transport; 20 manipulanți depozit departament primire marfă; 20 manipulanți marfă în departamentul de vânzări.

Pentru Polonia, se caută: 10 zidari; 10 dulgheri de cofrare; 20 sudori MAG; 5 muncitori în construcții și 5 sudori. Slovacia are nevoie de 12 striclari; Spania – de 3 tehnicieni; Slovacia – 1 inginer mecanic/energetician și 2 șoferi autocamion/mașini tonaj mare. Suedia oferă posturi precum: 5 vopsitori auto și 3 mecanici auto. De asemenea, Ungaria are nevoie de 1 frezor-strungar și de un sudor.

- Persoanele interesate pot obține informații suplimentare accesând adresa website ANOFM www. eures.anofm.ro sau adresându-se Compartimentului EURES din cadrul AJOFM OLT – parter.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/peste-1000-de-locuri-de-munca-vacante-in-tari-din-uniunea-europeana/