Print this Post


PNL OLT A FOST ȘI ESTE LA MÂNA PSD!

Hotărât lucru: PNL Olt bate pasul pe loc. Echilibrul pe care-l instaurase regretatul politician Costel Moisescu este din ce în ce mai instabil, chit că urmașul fostului președinte, interimarul Liviu Voiculescu, este un băiat de bună credință. Pe el îl încurcă, oarecum, problemele juridice pe care le are (Verdictul în dosarul său de corupție s-a amânat până pe 4 decembrie a.c.), îl încurcă sforăriile pe care Gigel Știrbu le trage la centru, pentru satisfacerea intereselor lui private, îl încurcă și vidul de personalități liberale, care se află sub domnia sa…

Îl încurcă liderii de paie, care nu au sau nu vor să aibă capacitatea  să mobilizeze activul politic municipal, orășenesc și comunal (atâta cât mai este), pentru a profita de degringolada de la vârful PSD și de prostiile pe care acesta le-a putut înfăptui în câteva luni de zile de la instalarea  guvernelor Grindeanu și, apoi, Tudose.

O altă explicație a acestei anchilozări liberale de pe plaiurile noastre sudice este și faptul că mulți dintre așa-zișii lideri liberali de la Olt depind enorm de oxigenul pe care-l primesc ca rație sau tain (ca să reactivăm un cuvânt băsist), chiar de la PSD.

miting pnl nov 2017Altfel, nu ne explicăm, nici în ruptul capului, numărul mic de liberali (aproximativ 200), cu care PNL Olt s-a prezentat în fața Prefecturii Olt, pentru a aduce la cunoștința celor „mulți și proști” textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Tudose, intitulată „PSD Dragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

În ciuda vredniciei sale administrative și a bunelor sale intenții, primarul comunei Cungrea, Liviu Voiculescu, nu poate mobiliza de unul singur 1000 de oameni, atâta cât a fost targetul stabilit de conducerea centrală, pentru aceste manifestații împotriva restaurației comuniste puse la cale de Dragnea și acoliții lui. Bașca faptul că în board-ul de conducere a PNL Olt sunt foarte mulți așa-ziși liberali care dau raportul zilnic, săptămânal, lunar, anual, cincinal liderilor PSD Olt, așa cum au procedat de-a lungul timpului sub toate steagurile: cel al lui Covacs, cel al lui Ciugulea, cel al lui Gigel și, din păcate, și în perioada  care s-a scurs de la plecarea în neființă a lui Costel Moisescu, cel care reușise să-i stopeze oarecum pe „sifonari”. Practic, PSD Olt, prin conducătorii săi, ține viguros în mână situația din PNL Olt  și o reglează în funcție de interesele sale majore, politice și materiale, dar și raport cu în interesele meschine și minore ale trădătorilor din PNL…

Dacă adăugăm la cele spuse și problemele juridice pe care le are Ludovic Orban, pe care unii judecători ai statului „paralel” vor să-l vadă după gratii, atunci ne explicăm și indiferența conducerii centrale a PNL față de PNL Olt, dar și situația jalnică pe care o are PNL in integrum… Hălăi-șa!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/pnl-olt-a-fost-si-este-la-mana-psd/

2 comments

 1. Marin ŢULUŞ

  Nu ne este bine nici cu PSD ,dar nu putem accepta ca principalul partid al Opozitiei, PNL, poate sa fie cel care să reprezinte interesele majore ale poporului!De aceea nu poate sa genereze o adevărată Revoluţie care să-i fie benefică poporului obidit! Referitor la problema actuală a momentului,ei spun că Legile Justitiei sunt un atac la independenta magistratului, al Justitiei!Dar ce solutii oferă urmasii Liberalilor din epoca lui M. Eminescu- în locul solutiilor Partidului Stat, şi el un urmaş al cotropitorilor de la Răsărit?
  Niciuna. E uşor a face afirmaţii incriminatorii fără a oferi ceva în loc mai bun,mai ştiinţific şi mai ales să nu recunoşti crimele săvârşite de indivizii periculoşi din Justiţia română care, sub cupola independenţei, au îndoliat atâţia cetăţeni nevinovaţi!Un terorism pur românesc! Nimeni nu le-a făcut nimic acestor indivizi,pentru că nu există autorităţi independente şi supuse controlului societăţii civile ,iar miile de acţiuni la CEDO nu au schimbat cu nimic starea actuală din Justiţie! Ca şi parteneriatul strategic cu SUA!Este de remarcat cum s-a exprimat fără menajamente fostul presedinte Emil Constantinescu: ,,m/a învins Securitatea!”Situatie reală!
  Presedintele KI nu recunoaşte termenul de stat paralel, cum I se spune puterii judecătoreşti de adversarii săi politici,dar este mai grav că nici nu acceptă situaţia criminală-sesizată de noi cetăţenii- care se regăseşte în societate, prin această Inchizitie, ce nu răspunde penal/civil, cum i se spunea în trecutul comunist tatălui meu,fost disident politic:,,Securitatea nu are judecată!”.Mergeti intr-o sală de judecată si veti observa că Instanta Recurs la Morala e mai morala ca multe din Instantele României. Magistratul este făcut de clanurile din structura vechiului system, pe deontologia si profesioanlismul asemănătoare în mare parte celor de la Academia Stefan Gheorghiu,dar azi I se spune in alt mod(aceeasi Mărie cu altă pălărie) Institutul National de Magistratură, care nu este o instituţie apartinand Ministerului Educatiei,iar avocatii de Uniunea Natională Barourilor din Romania,nici ea o institutie de învăţământ,şi care nu este definită în legea …confiscării profesiei de avocat(Legea 51/1995 modif.) ce fel de structură este: este a statului sau este în afara acestuia?Asociaţia tip UNBR,ce a fost înfinţată imediat după ….Potopul lui Noe, după 1945, cum se ştie, este o grupare de tip privat, dar nu este de mirare, pentru că toate instituţiile statului au devenit ……privata găştilor politice aflate la putere. Ei îşi pun spăgarii directori,admnistratori, funcţionari cu înalt nivel de… in-cultură la instituţiile statului! Şi mai vrem democraţie ,stat de drept,competenţă şi profesionalism!Dacă îi întrebi pe Liberalii noştri dragi…..lor(nicidecum mie, poporului!) ce planuri de viitor au, pot să deduci că ei sunt la fel de…. demagogi!Aşa că nu este de mirare că toţi aceştia sunt vorba lui Eminescu nişte ….. şi nişte ………Vai de el, român săracu*……..

 2. stoica

  Excelent articolul ! Ca membru PNL va impartasesc in totalitate aceasta analiza dura dar adevarata . Cand vin la sediul PNl la cate o sedinta tinuta cu draperiile trase ,actualii conducatorii PNL locali s-au judeteni merg in varful picioarelor si privesc cu teama sa nu-i vada cineva de la PSD cand intra in sediu .
  PNL este ruda mai saraca a PSD .
  Pai Colpaci care a fost membru si candidat al PSM la primarie a ajuns mare liberal .Voiculescu un mare infractor sef al PNL Olt si ceilanti pulifrigi sunt oamenii PSD .

  Mare pacat pentru un partid istoric ca a inlaturat oamenii de caracter adevaratii liberalii pentru a face loc la acestii tradatori.

Comments have been disabled.