Print this Post


PNL OLT… PUNCT ȘI DE LA CAPĂT!

Mă domină ideea că noul președinte interimar al PNL Slatina, d-l Gabriel Buliteanu ar putea face din PNL Slatina o formațiune cu adevărat de dreapta. Și asta pentru că, dintre cele două verbe esențiale a fi și a avea, Buliteanu îl preferă pe cel mai onorabil… a fi!

Și asta, pentru că domnia-sa este, prin cultură, prin profesiune și prin ocupație, un liberal deplin și fără rest. Un liberal căruia nu-i trebuie o sinecură de la partid, ca să trăiască în onoare și bunăstare materială, civilizat și cu demnitate, până la adânci bătrâneți.

buliteanu si liviu voiculescu pnl liMai mult decât atât, fără schimbarea radicală de ultimă oră, făcută de președintele en-titre al PNL Olt, d-l Liviu Voiculescu, organizația liberală slătineană risca să-și piardă numele, în drumul ei către… PSD. Un drum trasat de un celebru non-liberal, Gigel Sorinel Știrbu, politrucul compatibil cu liberalismul, precum uleiul cu apa, ca să nu-l plagiez pe Țuțea, care ar fi utilizat o formulă mai plastică: „…precum aspirina la sifilis”.

În aerul poluat al Slatinei noastre seculare, plutește o întrebare colectivă: „Oare deputatul Gigel Știrbu și-a băgat coada faustiană în culisele acestei schimbări, care pare de bun augur?”

Fiindcă, în cazul în care noua arhitectură a PNL Slatina este afacerea lui Gigel, cel care și-a vândut sufletul diavolului roșu, atunci… sapa și lopata! Soarta PNL e pecetluită pentru încă o legislatură.

Sper sincer să nu am dreptate și, mai sper că, dintr-un partid „digestiv”, cum este, astăzi, PNL Olt, grație celor doi noi lideri, Voiculescu și Buliteanu, se va preface într-un partid frecventabil și demn. Un partid capabil să poată pună capăt acestui nesfârșit lanț de fapte pătrunse de inepție, aviditate, lucrături pe la spate și trădarea Brătienilor cât vezi cu ochii…

Așadar, PNL Olt – punct și de la capăt!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/pnl-olt-punct-si-de-la-capat/