Print this Post


PNL Olt va demara o campanie de informare cu privire la Pilonul II de pensii

Recent, Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, a susținut o conferință de presă, alături de Ionuț Comănescu, consilier local PNL. Punctele de pe ordinea de zi au fost în legătură cu Pilonul II de pensie, precum și despre situația organizației locale Slatina.

Cu privire la Pilonul II de pensii, și organizația Olt a luat exemplul celor de la centru și vor  demara, săptămâna viitoare, o campanie de informare, intitulată „Oprește furtul lor! Sunt banii tăi de pensie”.

„În acest pilon, s-au strâns 9,1 miliarde de euro. Pentru a susține toate aceste măsuri populiste, care au creat dezechilibre majore între diferite categorii profesionale din Romania, Coaliția are nevoie de această sumă de bani, de aceste miliarde de euro, care, practic, sunt agoniseala a patru milioane de români, bani din care urmează a se plăti pensiile suplimentare, atunci când fiecare dintre cei care contribuie la pilonul II de pensii ajung la vârsta de pensionare.

S-a luat decizia de a tipări un pliant, într-un număr de 35.000 exemplare, pentru județul Olt. Săptămâna viitoare, o să începem, prin voluntari, distribuirea acestui pliant și o activitate de conștientizare a publicului referitor la această chestiune, Pilonul II de pensii. Am realizat mai multe simulări și anumite variante de contribuții la acest pilon”, a declarat  Liviu Voiculescu.

voiculescu si comanescu pnl net liPNL Slatina – în perioada de evaluare

În legătură cu situația Organizației PNL Slatina, Liviu Voiculescu, președinte PNL Olt, a spus că a participat la ultima ședință întrunită de membrii Organizației Slatina, unde le-a pus în vedere faptul că trebuie să țină cont de criteriile de evaluare impuse de cei de la centru, criterii de la care nu pot face rabat:

„Am întrebat și eu președintele ce se întâmplă cu PNL Slatina. Am fost prezent, luni, la ședința dumnealor. Încă o dată, am scos în evidență faptul că această organizație trebuie să fie motorul filialei din Olt, că trebuie să dea un semnal și să fie cu toții conștienți de ceea ce trebuie să facă. Încă sunt într-o perioadă de evaluare, care se va încheia în curând și, la sfârșitul perioadei, vom anunța și deciziile noastre.

La nivelul Partidului Național Liberal, s-a luat decizia de a se constitui criterii de evaluare. Aceste criterii se aplică tuturor filialelor, iar acestea le aplică tuturor organizațiilor din județe. Astfel că și organizației Slatina i-au fost aduse la cunoștință aceste criterii, de la care nu se va face rabat. Eu le-am transmis și luni, la ședință, i-am spus și președintelui Buliteanu, personal, că nu voi face rabat și nu ne permitem ca, anul acesta, când pregătim alegerile din 2019, care vor fi extrem de importante, să facem doar figurație”.

Proiectele consilierului local

Așa cum spuneam, la conferința de presă a fost prezent și Ionuț Comănescu, consilier local din partea PNL Olt. Acesta a vorbit mass-mediei locale despre proiectele pe care intenționează să le ducă la îndeplinire.

„Așa cum le-am promis și slătinenilor, vin cu diferite inițiative, unele proiecte personale, altele solicitări din partea dumnealor. Primul proiect este amenajarea unei piste pentru biciclete, în pădurea Strehareți, și a unui centru pentru închirierea bicicletelor. Consider că este imperios necesar să facem ceva cu aceea zonă din Pădurea Strehareți, carosabilul este extrem de deteriorat, pădurea Strehareți are un potențial pe care, de-a lungul anilor, nu am știut să-l exploatăm. Consider că este un proiect oportun și, cu această ocazie, aș vrea să fac și un apel celor de la PSD și ALDE ca, în momentul în care cei de la PNL vin cu proiecte care sunt utile și sunt bine primite de slătineni, să le voteze și dumnealor.

Al doilea proiect, pe care vreau să-l prezint, este legat de măsuri pentru asigurarea transparenței în domeniul achizițiilor publice. Este vorba de Primăria Slatina și de instituțiile din subordinea acesteia, ca, în momentul în care semnează contracte de achiziții publice, în termen de două zile de la semnarea acestora, să le și publice pe site-ul primăriei, astfel ca toți locuitorii Slatinei să poată avea acces și să vadă ce sume se cheltuiesc și pentru ce”.

Nu în ultimul rând, Ionuț Comănescu a mai spus și faptul că, la viitoarele alegeri locale, are intenția de a reprezenta partidul din care face parte la fotoliul de primar.

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/pnl-olt-va-demara-o-campanie-de-informare-cu-privire-la-pilonul-ii-de-pensii-2/