Print this Post


PNL Slatina a încăput pe mâna unor oameni cu mintea deja gândită și cu conștiința deja aservită!

Politica din județul Olt este astăzi un cumplit compromis între cei care dețin – din 1990 încoace – butoanele puterii (pesediștii) și frații lor mai mici și înduioșători de incompetenți (liberalii), care stau la mila și pogorămintele faraonilor roșii.

Liberalii din Olt, căci despre ei vreau să scriu câteva rânduri (nu prea multe, pentru că nu merită nici măcar să fie criticați), au o privire piezișă de iepurași încolțiți care – de frica lupilor siberieni – preferă să tacă și să nu facă… Să nu facă nimic pentru partid și pentru electoratul de dreapta și, dacă se poate, să apuce și ei o ciozvârtă de la masa îmbelșugată a celor de la putere.

pnl conferinta oct 2017Această poziție umilitoare pentru liberalii din Olt și pentru memoria Brătienilor le-a fost insuflată unora dintre liberalii aflați pe poziții importante, de către efemerii președinți ai PNL Olt Carol Kovacs, Ioan Ciugulea și Gigel Știrbu, trei marionete ale PSD, a căror carieră economică și politică a depins, irefragrabil, de generozitatea și jocurile de culise ale ștabilor PSD.

Drept mărturie, Carol Kovacs, ca și Ioan Ciugulea, se află astăzi în solda directă a marelui partid, iar Gigel Știrbu, agent deghizat al aceluiași PSD, joacă și el, sub acoperire, tot la ordinele superiorilor roșii, așteptând recompense, la niveluri mai înalte.

Urmarea? Niciun rezultat notabil sub sceptrul președinției lui Gigel, dislocarea și izgonirea confraților din PDL, care măcar știau să facă o campanie electorală performantă, numirea unor lideri de paie în structurile cheie ale partidului.

De-abia din momentul în care a sosit la putere Costel Moisescu, speranța părea să înflorească în PNL Olt, însă, din păcate, acest lider popular a plecat, de curând, la stele. A fost numit interimar Liviu Voiculescu, cel care continuă linia pozitivă trasată de regretatul Moisescu și, iată, pentru prima dată partidul, prin alegerea lui Voiculescu, îi administrează o lecție lui Gigel Știrbu.

Tentativa ministrului semidoct de a-și numi acolita în vârful șurii (pe Ioana Gherghiță, prin încălcarea flagrantă a statutului partidului) a fost oprită la timp de unii membri curajoși ai PNL Scornicești, care l-au obligat pe aventurier  să respecte statutul.

Astfel, oamenii au votat, pentru prima dată, cum le-a dictat conștiința: pe Liviu Voiculescu! Cel care are o misiune foarte grea, având în vedere fragilitatea și incompetența Organizației Municipale PNL Slatina, cu excepția Organizației Persoanelor de Vârsta a III-a PNL Slatina, conduse militărește de col. Ștefan Văduva.

Am asistat, recent, dragi cititori, la o conferință de presă de o penibilitate ieșită din comun dirijată de Sorin Țîrcomnicu, în sediul PNL Slatina. Dacă lucrurile vor fi lăsate așa, în ceea ce-l privește pe Sorin Țîrcomnicu, încă liderul PNL Slatina, atunci rușinea își va pune definitiv pecetea de foc pe obrazul liberalilor slătineni.

Din respect pentru istoria liberală și pentru președintele interimar al PNL Olt, nu voi da detalii din această conferință jenantă. Spun doar atât: PNL Slatina a încăput pe mâna unor oameni cu mintea deja gândită și cu conștiința deja aservită!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/pnl-slatina-a-incaput-pe-mana-unor-oameni-cu-mintea-deja-gandita-si-cu-constiinta-deja-aservita/